Calumet verder als Cameranu - 1

Calumet Photographic winkels gaan verder als Cameranu

Nadat begin dit jaar bekend werd gemaakt dat Cameranu onderdeel uitmaakt van de European Imaging Group, kondigt het nu een volgende, belangrijke stap aan. Calumet winkels in Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen gaan verder als vestiging van Cameranu.

Uitbreiding van de dienstverlening

Calumet heeft een sterke focus op het zakelijk segment, met een uitgebreid netwerk en verregaande expertise. Het assortiment bestaat uit high-end producten en er is een goed ontwikkelde verhuurafdeling. Met deze drie pijlers worden belangrijke specialismen toegevoegd aan de dienstverlening van Cameranu. Het uitgebreide assortiment van Cameranu, de goede beschikbaarheid, snelle levertijden en uitgebreide klantdata zorgen ervoor dat processen efficiënter worden ingericht. Zo worden medewerkers en klanten nog beter bediend.

Professioneel advies

Cameranu staat bekend om zijn uitmuntende service. Met een deskundige klantenservice en tientallen experts in de winkels zijn klanten gegarandeerd van professioneel advies. Met het hoge kennisniveau van de Calumet-medewerkers blijft de fotografieliefhebber en videomaker ook na de integratie profiteren van service op maat.

Winkels als ontmoetingsplek

De afgelopen jaren heeft Cameranu de focus verbreed van online aanbieder naar omnichannel retailen. Naast een award winning webshop heeft het zes fysieke winkels waar de beeldmaker terecht kan voor persoonlijk contact. Met deze ontwikkeling breidt Cameranu nog voor de zomer uit naar negen fysieke winkels.

Cameranu breidt uit naar België

De integratie van Calumet Antwerpen betekent dat Cameranu zijn eerste stappen zet over de grens. Directielid Ricardo van den Burg: ‘’Calumet is net als Cameranu onderdeel van de European Imaging Group. Het is daarom een logische vervolgstap om operatie en processen te integreren. Het geeft ons tevens de mogelijkheid onze ambitieuze doelstellingen over de grens uit te rollen en klanten in België te helpen met het maken van mooie beelden.’’

Over Cameranu

Cameranu is dé plek waar foto- en videografieliefhebbers elkaar ontmoeten, sparren, deskundig advies inwinnen of geven. Via adviezen, workshops, lezingen, blogs, social media en video’s helpt Cameranu iedereen bij het maken van mooie beelden om momenten opnieuw te beleven en te delen. Cameranu, gestart op Urk, opende in de afgelopen jaren winkels in Amsterdam, Apeldoorn, Eindhoven, Groningen en Rotterdam. Het bedrijf, met ongeveer 150 werknemers, legt naast de webwinkel de focus op fysieke winkels om de klanten nog beter te kunnen bedienen. In een persoonlijk contact delen onze specialisten graag hun kennis en passie voor het maken van mooie foto’s en video’s. Zo word je als beeldmaker echt verder geholpen.

Over European Imaging Group

European Imaging Group (“EIG”) is de houdstermaatschappij van Europa’s toonaangevende gespecialiseerde foto- en video-omnichannel-retailers, waaronder Calumet Photographic en Wex Photo Video. De groep werd opgericht in 2016 toen Aurelius Calumet Photographic en kort daarna Wex Photo Video overnam. EIG is sindsdien autonoom en door fusies en overnames gegroeid en genereerde inkomsten van meer dan 200 miljoen euro in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, België en Nederland. Ga voor meer informatie naar www.aurelius-group.com

Auteur

Cameranu

Als dé community voor beeldmakers van de Benelux maken wij het creëren van mooie beelden voor iedereen toegankelijk!

Bekijk alle berichten

Blijf op de hoogte

Houd mij op de hoogte van laatste nieuwtjes, interessante blogs en aanbiedingen.