Johan van der Wielen

Natuur- en landschapsfotograaf Johan van der Wielen wil met zijn beelden niet alleen de schoonheid maar ook het belang van de natuur laten zien. Met zijn enthousiasme, energie en passie voor de natuur wil hij anderen inspireren om naar buiten te gaan en zich te laten overweldigen door zowel de grootsheid als kleinste details van het leven om ons heen. Zijn beelden gaan vooral om de ervaring en beleving, de sfeer en emotie. Die wil hij met u delen.

"... Mijn wens en drijfveer is om de schoonheid van de natuur veilig te stellen, om andere mensen de sfeer te laten ervaren die ik heb meegemaakt en om mensen enthousiast te maken over de dingen die mij elke dag verbazen..."

Johan is altijd op zoek naar de impressie en indruk en daarmee de essentie van het beeld. Spel van vorm en licht, abstractie van sferen en de dynamiek van beweging. De indruk van een beeld wordt bepaald door al onze zintuiglijke ervaringen, Johan zoekt naar beelden waarbij al deze indrukken als vanzelf weer worden opgeroepen…

Als fotograaf werkt Johan zowel vrij als in opdracht en heeft hij een uitgebreid beeldarchief voor de verkoop van beeldmateriaal ten behoeve van publicaties, afdrukken, etc. Hij is tevens actief in het schrijven van artikelen, boeken en columns / blogs. Naast dat hij mensen via zijn beeld mee wil voeren op zijn ervaringen neemt hij ook mensen daadwerkelijk mee op avontuur. Via de vele dagworkshops maakt u kennis met Johans kijk op de natuur en fotografie en krijgt u op ontspannen manier in het veld tips over uw fotografie. Als reis- en fotografisch cursusleider organiseert Johan reizen naar Schiermonnikoog, Finland en Noorwegen waar u in alle rust onder begeleiding van Johan in een kleine groep kunt genieten van de mogelijkheden die deze locatie u fotografisch u biedt. Hij neemt u graag mee op zijn avonturen!

Blogs van Johan van der Wielen


Tip van...

Pentax KP review

Johan van der Wielen was nieuwsgierig en ging naar de Lofoten met de Pentax KP spiegelreflexcamera..., extreme omstandigheden! Hoe is de DSLR hem bevallen?

Johan van der Wielen 2 maanden geleden

Tip van...

Paddenstoelen fotograferen voor gevorderden

Johan van der Wielen gaat juist het bos in om paddenstoelen te fotograferen als het donker is..., en hij neemt een berg flitsers en een plantenspuit mee!

Johan van der Wielen 4 maanden geleden

Tip van...

Wildlife fotografie

Wildlife fotografie oftewel het fotograferen van wilde dieren..., iets wat veel fotografen aanspreekt. Johan van der Wielen gaat in dit blog op fotojacht!

Johan van der Wielen 5 maanden geleden

Tip van...

Review over de Laowa 12mm f/2.8 groothoeklens

Johan van der Wielen heeft de Laowa 12mm f/2.8 groothoeklens uitvoerig getest, hoe houdt de lens zich met landschappen? Of zelfs macro? Ga mee op avontuur!

Johan van der Wielen 8 maanden geleden

Tip van...

Werken met Palette Gear

Werken met Palette Gear..., een systeem van lego achtige blokjes met knoppen, schuiven en draaiknoppen. Johan van der Wielen probeerde het uit met editen!

Johan van der Wielen 8 maanden geleden

Tip van...

Macrofotografie en werken met scherptediepte

Lente is weer in het land en dat doet de nodige dingen met de natuur. Johan verteld in dit blog over macrofotografie en werken met scherptediepte

Johan van der Wielen 10 maanden geleden

Tip van...

De nieuwe DJI Mavic Pro

Johan van der Wielen is als landschapsfotograaf altijd op zoek naar lijnen en vormen en een drone is daar een perfecte toevoeging voor! Lees zijn review!

Johan van der Wielen 11 maanden geleden

Tip van...

Een nieuwe ster aan het groothoek-firmament

Er is een nieuwe ster aan het groothoek-firmament…, de Irix 15mm f/2.4 lens! Fotograaf Johan van der Wielen voelt 'm aan de tand in Finland en vertelt!

Johan van der Wielen 1 jaar geleden

Tip van...

Natuurfotografie in de nacht

Johan van der Wielen vertelt, als ambassadeur, over de Nacht van de Nacht en geeft meerdere tips voor het maken van prachtige natuurfoto's in het donker!

Johan van der Wielen 1 jaar geleden

Tip van...

Eerste ervaringen met de Canon 5D Mark IV

Johan van der Wielen kon niet wachten om 'm te pakken te krijgen: de Canon EOS 5D Mark IV! Op het altijd scherpe CameraNU.nl blog lees je de eerste ervaringen!

Johan van der Wielen 1 jaar geleden

Tip van...

Gebruik een polarisatiefilter bij mooi weer

Mooi weer? Gebruik een polarisatiefilter! Johan van der Wielen legt uit hoe het werkt en welke resultaten je er mee kunt behalen. CameraNU.nl..., altijd scherp!

Johan van der Wielen 1 jaar geleden

Tip van...

Een fotograaf zonder statief

Een fotograaf zonder statief is..., niet compleet! Johan van der Wielen schrijft over de voordelen van het werken met statief. Altijd scherp bij CameraNU.nl!

Johan van der Wielen 1 jaar geleden

Tip van...

Macrolandschap, een nieuwe kijk op details

Fotograaf Johan van der Wielen geeft een nieuwe kijk op details met zijn blog over macrolandschappen..., u leest het natuurlijk bij CameraNU.nl! Altijd scherp!

Johan van der Wielen 1 jaar geleden

Tip van...

Over het warme licht van de lente en werken met filters

Johan van der Wielen vertelt alles over het warme licht van de lente en het werken met filters. U leest het bij dé foto- en videospecialist, CameraNU.nl!

Johan van der Wielen 1 jaar geleden

Tip van...

Fotograferen van de winter, sneeuw en ijs en belichting

Alles over het belichten in de winter met sneeuw en ijs. Johan van der Wielen blogt bij CameraNU.nl; de foto- en videospecialist van Nederland! 100% service.

Johan van der Wielen 2 jaar geleden

Tip van...

Ervaringen met de Laowa 15mm en de KX-800

Johan van der Wielen vertelt alles over zijn ervaringen met de Laowa 15mm en flitsen bij macrofotografie..., lees het op het CameraNU.nl blog!

Johan van der Wielen 2 jaar geleden

Tip van...

Tips voor nachtfotografie - nacht van de nacht

Tips voor nachtfotografie - nacht van de nacht. Een blog van professioneel natuurfotograaf Johan van der Wielen. Lees het blog op de fotospecialist van Nederland!

Johan van der Wielen 2 jaar geleden