This page is displayed in Dutch because it is not available in English. We're sorry for the inconvenience.
Johan van der Wielen  - 1

Johan van der Wielen

Natuur- en landschapsfotograaf Johan van der Wielen wil met zijn beelden niet alleen de schoonheid maar ook het belang van de natuur laten zien. Met zijn enthousiasme, energie en passie voor de natuur wil hij anderen inspireren om naar buiten te gaan en zich te laten overweldigen door zowel de grootsheid als kleinste details van het leven om ons heen. Zijn beelden gaan vooral om de ervaring en beleving, de sfeer en emotie. Die wil hij met u delen.

"... Mijn wens en drijfveer is om de schoonheid van de natuur veilig te stellen, om andere mensen de sfeer te laten ervaren die ik heb meegemaakt en om mensen enthousiast te maken over de dingen die mij elke dag verbazen..."

Johan is altijd op zoek naar de impressie en indruk en daarmee de essentie van het beeld. Spel van vorm en licht, abstractie van sferen en de dynamiek van beweging. De indruk van een beeld wordt bepaald door al onze zintuiglijke ervaringen, Johan zoekt naar beelden waarbij al deze indrukken als vanzelf weer worden opgeroepen…

Als fotograaf werkt Johan zowel vrij als in opdracht en heeft hij een uitgebreid beeldarchief voor de verkoop van beeldmateriaal ten behoeve van publicaties, afdrukken, etc. Hij is tevens actief in het schrijven van artikelen, boeken en columns / blogs. Naast dat hij mensen via zijn beeld mee wil voeren op zijn ervaringen neemt hij ook mensen daadwerkelijk mee op avontuur. Via de vele dagworkshops maakt u kennis met Johans kijk op de natuur en fotografie en krijgt u op ontspannen manier in het veld tips over uw fotografie. Als reis- en fotografisch cursusleider organiseert Johan reizen naar Schiermonnikoog, Finland en Noorwegen waar u in alle rust onder begeleiding van Johan in een kleine groep kunt genieten van de mogelijkheden die deze locatie u fotografisch u biedt. Hij neemt u graag mee op zijn avonturen!

Blogs by