Landschapsfotografie

Landschapsfotografie

Guido Van De Water | Nationaal park de Maasduinen | 28 september 2024

Ben je op zoek naar manieren om je landschapsfoto's te verbeteren? Wil je meer creatieve invalshoeken ontdekken, zodat je prachtige foto's kunt maken, zelfs in verschillende omstandigheden? Dan is de Workshop Landschapsfotografie met Guido van de Water in De Maasduinen precies wat je zoekt!
Lees meer Lees minder
0 / 5
(0) Geen reviews
89,-

Beeld impressie

Hoe ziet de dag eruit?

Theorie

Onder het genot van een kop koffie, thee of water starten we met wat theoretische uitleg over wat we gaan doen. Daarna wandelen we de prachtige natuur in en kijken we hoe we onszelf zoveel mogelijk kunnen aanpassen aan de geboden omstandigheden.

Praktijk

We starten de workshop op de parkeerplaats van het Quin. Dit gebied is met recht een verborgen pareltje als het gaat om landschaps- en natuurfotografie. Door het hoogteverschil in het landschap kun je hier mooi spelen met het aanwezige licht. Ook zijn de hoeveelheden mist en nevel in dit gebied vaak groter dan op andere plaatsen. Met een beetje geluk hebben we dus fantastische weersomstandigheden.

We gaan op zoek naar lijnen, kleuren en andere elementen om mooie composities mee te kunnen maken. Daarnaast gaan we kijken hoe we het beschikbare licht gaan gebruiken in onze foto’s. We gaan proberen onderwerpen te isoleren met telelenzen en zoeken naar het spel tussen licht en schaduw. De zonsopkomst is ook een uitgelezen moment om met uitdagende lichtomstandigheden te werken. We kunnen op dat moment goed oefenen met HDR, bracketing of het gebruik van eventuele filters. Aan het eind van de workshop neem je een flinke dosis inspiratie mee naar huis en hopelijk een aantal goede foto’s!

Programma

  • 7:00 Verzamelen parkeerplaats en theorie
  • 7:15 Praktijk
  • 11:00 Afsluiting
  • 11:15 Einde

Praktische informatie

Voor wie is deze workshop bedoeld?

De workshop Landschapsfotografie is geschikt voor zowel beginnende als ervaren fotografen. Samen verkennen we het adembenemende en gevarieerde landschap van het nationaal park de Maasduinen in Noord-Limburg. Het is noodzakelijk dat je goed ter been bent voor de wandeling. Guido gaat er vanuit dat je over voldoende basiskennis beschikt om zelf je diafragma, sluitertijd, ISO en witbalans in te stellen.

Let op

Deze workshop is buiten. Het is daarom van belang dat je over een goede conditie beschikt en goed ter been bent.

Wanneer gaat een event wel of niet door?

Mocht een event vanwege omstandigheden - zoals slecht weer, ziekte of te weinig deelnemers - toch niet doorgaan, dan laten we dat 3 dagen voor het evenement aan je weten per e-mail. Je ontvangt je betaling van ons retour. Via onze website kun je een eventuele alternatieve datum boeken.

Aantal deelnemers

Deze workshop is bedoeld voor minimaal 8 tot maximaal 10 deelnemers

Wat is bij de prijs inbegrepen?

  • Koffie en thee
Guido Van De Water

Over de instructeur

Guido is een professioneel natuurfotograaf, vlogger en OM SYSTEM-ambassadeur. Hij heeft een passie voor landschapsfotografie en daarnaast fotografeert hij ook graag wildlife, vogels en macro.

Beschikbare locaties

Nationaal park de Maasduinen

Nieuw Erfse Kerkweg , 5851 EA Afferden

Zaterdag 28 september |  -

9 van de 10 plaatsen beschikbaar 9 van de 10 beschikbaar
89,-

Zelf meenemen

Checklist