STC Hood Adapter Kit Compleet voor Sony RX100-serie + 46mm Filter Kit UV/CP/VND
STC Hood Adapter Kit Compleet voor Sony RX100-serie + 46mm Filter Kit UV/CP/VND
99,90
84,92 na korting

Acties en services bij dit product

Lens inruilen?

Ruil je lens in en gebruik de inruilwaarde voor je nieuwe aankoop! Vul het inruilformulier in en wij nemen snel contact met je op. Stuur je lens naar ons op of lever het af in onze winkels.
Meer informatie

15% korting

Tijdens onze vakantiegeldacties ontvang je 15% korting op dit product met de 24VAKCARUBA actiecode. De actie loopt van 16 mei t/m 20 juni 2024.
Meer informatie

Productinformatie

Meegeleverde accessoires

 • UV-filter
 • ND2-400 filter
 • Polarisatiefilter
 • Opbergetui voor vier filters
 • Adapterring met 3M tape
 • Zonnekap
 • Veiligheidskoord

STC Hood Adapter Kit Compleet voor Sony RX100-serie + 46mm Filter Kit UV/CP/VND

De STC Hood Adapter Kit bevat een zonnekap, filteradapter en een 46mm filter kit om met jouw Sony RX100 serie compact camera professionele en creatieve foto's en video's te maken. De filterkit bestaat uit een UV-filter, ND2-400 filter en een circulair polarisatie-filter.

Gebruik van de adapter kit

De adapterring wordt op de camera geplakt waar vervolgens de zonnekap met een magneetbevestiging op wordt geplaatst. De zonnekap heeft een tulpvorm waarbij rekening is gehouden met de vorm en hoogte/breedteverhouding van het uiteindelijke beeld. Hierdoor wordt de beeldkwaliteit verhoogd en de vignettering wordt verminderd. De zonnekap kan worden omgekeerd voor extra bescherming tijdens vervoer en opslag. De adapterring heeft een schroefdraad voor bevestiging van 46mm filters. Zo maak je met je RX100 geweldige foto's en/of films! Een koordje om de beschermkap niet te verliezen wordt meegeleverd.

Caruba UV+CPL+Variable ND2-400 Kit

Met de Caruba UV+CPL+Variable ND2-400 Kit heb je een complete set met drie verschillende filters in handen. In de kit vindt je een UV-filter, een circulair polarisatiefilter en een variabel ND-filter dat is in te stellen van twee tot 400 waardoor je beschikking hebt over één tot bijna negen stops. Alle drie de filters zijn voorzien van een twaalf-laagse coating en de binnenring van de filters is in matzwart uitgevoerd om schitteringen en reflecties te voorkomen.

Caruba UV-filter

Een UV-filter is één van de meest gebruikte filters dat je gewoon op jouw objectief kunt laten zitten. Een UV-filter beschermt de frontlens optimaal tegen krassen, vette vingers en stof. Het filter optimaliseert het contrast, reduceert ongewenst strooilicht én gaat de blauwe waas tegen die op kan treden. Het gebruik van een UV-filter wordt dan ook met name aanbevolen bij het fotograferen in een omgeving met een zeer heldere lucht. Omdat het een neutraal filter is kun je er mee experimenteren. Plak eens een zwarte kartonnen vorm op het filter om de cirkelvormige weergave van de bokeh te beïnvloeden!

Caruba circulair polarisatiefilter

Een circulair polarisatiefilter wordt veelal gebruikt bij landschaps- en architectuurfotografie. De algehele verzadiging van het beeld wordt iets versterkt, maar met name de blauwtinten van een lucht worden donkerder weergegeven. Bovendien kun je de zichtbaarheid van reflecties van glas of water beïnvloeden door aan het filter te draaien. Het effect van het filter is goed te zien als je door de zoeker kijkt en aan het filter draait. Je bepaalt bijvoorbeeld zelf in welke mate de reflectie van een oppervlak te zien is in het eindresultaat. Voor het beste resultaat bij het laten verdwijnen van reflecties krijg je als je onder een hoek van 45 graden fotografeert

Caruba variabel grijsfilter

Een grijsfilter wordt ook wel een ND-filter genoemd. De letters ND staan voor "Neutral Density"..., het is een neutraal grijsfilter. Dit filter heeft geen invloed op de kleuren in jouw foto's, maar op de hoeveelheid licht die door het objectief binnendringt. Dit geeft je de vrijheid om te experimenteren met extra lange sluitertijden. Denk aan het fotograferen van stromend water of het laten "verdwijnen" van lopende mensen in een straatbeeld. Een grijsfilter komt ook zeker van pas als je met een groot diafragma wilt fotograferen of videobeelden wilt schieten in een situatie met veel licht. Voor filmers is een goed neutraal grijsfilter onmisbaar! Het variabele grijsfilter in deze kit van Caruba is goed voor één tot bijna negen stops minder licht.

Let op
Bij de RX100 I en RX100 II is het niet mogelijk om de zonnekap omgekeerd te plaatsen, bij de andere types uit de RX100 serie is dit wel mogelijk!

Kenmerken van de STC Hood Adapter Kit Compleet

 • Dunne filteradapter met schroefdraad voor 46mm filters
 • De adapter wordt op de camera bevestigd met 3M dubbelzijdige tape (gemakkelijk verwijderbaar)
 • De tulpvormige zonnekap optimaliseert de beeldkwaliteit en vermindert mechanische vignettering
 • Geen last van vignettering met UV-filter, polarisatiefilter en ND-filter
 • Adapter gemaakt van lichtgewicht aluminium
 • Lensdop gemaakt van massief koolstofstaal
 • Verborgen magnetische bevestiging

O.a. geschikt voor

Meegeleverde accessoires

 • UV-filter
 • ND2-400 filter
 • Polarisatiefilter
 • Opbergetui voor vier filters
 • Adapterring met 3M tape
 • Zonnekap
 • Veiligheidskoord

Specificaties

Geen specificaties gevonden voor zoekopdracht

Algemeen
Merk
STC
Merkspecifiek
Ja
Universeel
Nee
Geschikt voor
Sony Cybershot RX100, Sony Cybershot RX100 II, Sony Cybershot RX100 III, Sony Cybershot RX100 IV, Sony Cybershot RX100 V, Sony Cybershot RX100 VI
Materiaal
Plastic
Type bevestiging
Magneet
Filtermaat
46mm
Geschikt voor pola filter
Ja
Opvouwbaar
Nee
Fabrieksgarantie
2 jaar
Hoofdoel
Objectief
Ja