STC Hood Adapter Kit Compleet voor Sony RX100-serie + Hoya CP 46mm HRT
STC Hood Adapter Kit Compleet voor Sony RX100-serie + Hoya CP 46mm HRT
94,90

Acties en services bij dit product

Lens inruilen?

Ruil je lens in en gebruik de inruilwaarde voor je nieuwe aankoop! Vul het inruilformulier in en wij nemen snel contact met je op. Stuur je lens naar ons op of lever het af in onze winkels.
Meer informatie

Productinformatie

Meegeleverde accessoires

 • Hoya Circulair Polarising 46mm HRT
 • Adapterring met 3M tape
 • Zonnekap
 • Veiligheidskoord

STC Hood Adapter Kit Compleet voor Sony RX100-serie + Hoya CP 46mm HRT

De STC Hood Adapter Kit bevat een zonnekap, filteradapter en Hoya Circulair Polarising 46mm HRT filter om met jouw Sony RX100 serie compact camera professionele en creatieve foto's en video's te maken.

Gebruik van de adapter kit

De adapterring wordt op de camera geplakt waar vervolgens de zonnekap met een magneetbevestiging op wordt geplaatst. De zonnekap heeft een tulpvorm waarbij rekening is gehouden met de vorm en hoogte/breedteverhouding van het uiteindelijke beeld. Hierdoor wordt de beeldkwaliteit verhoogd en de vignettering wordt verminderd. De zonnekap kan worden omgekeerd voor extra bescherming tijdens vervoer en opslag. De adapterring heeft een schroefdraad voor bevestiging van 46mm filters. Zo maak je met je RX100 geweldige foto's en/of films! Een koordje om de beschermkap niet te verliezen wordt meegeleverd.

Hoya Circulair Polarising 46mm HRT

De Hoya Circulair Polarising 46mm HRT is een uniek filter dat voorzien is van een High Rate Transmissiefilm welke meer zichtbaar licht doorlaat terwijl het dezelfde hoeveelheid gepolariseerd licht filtert. De polariserende film van het Hoya HRT circulaire polarisatiefilter laat maar liefst 25% meer licht door, waardoor je ongeveer 1/3 stop meer licht tot je beschikking hebt dan bij gebruik van een standaard polarisatiefilter.

UV absorberend

Het glas van het Hoya HRT filter heeft ook UV-absorberende eigenschappen waardoor dit filter een combinatie vormt van een UV filter en een circulair polarisatiefilter. Het meest voorkomende gebruik van een circulair polarisatiefilter is om heldere blauwe luchten donkerder te maken, maar ze kunnen ook gebruikt worden om reflecties van niet-metalen oppervlakken zoals glas en water te verminderen of te elimineren. Door het draaien van de buitenste ring van het filter kun je het effect direct door de zoeker van je camera waarnemen. De hoeveelheid filtering is afhankelijk van de rotatie van het filter en de positie ten opzichte van de zon.

Let op
Bij de RX100 I en RX100 II is het niet mogelijk om de zonnekap omgekeerd te plaatsen, bij de andere types uit de RX100 serie is dit wel mogelijk!

Kenmerken van de STC Hood Adapter Kit Compleet

 • Dunne filteradapter met schroefdraad voor 46mm filters
 • De adapter wordt op de camera bevestigd met 3M dubbelzijdige tape (gemakkelijk verwijderbaar)
 • De tulpvormige zonnekap optimaliseert de beeldkwaliteit en vermindert mechanische vignettering
 • Geen last van vignettering met UV-filter, polarisatiefilter en ND-filter
 • Adapter gemaakt van lichtgewicht aluminium
 • Lensdop gemaakt van massief koolstofstaal
 • Verborgen magnetische bevestiging

O.a. geschikt voor

Meegeleverde accessoires

 • Hoya Circulair Polarising 46mm HRT
 • Adapterring met 3M tape
 • Zonnekap
 • Veiligheidskoord

Specificaties

Geen specificaties gevonden voor zoekopdracht

Algemeen
Merk
STC
Merkspecifiek
Ja
Universeel
Nee
Geschikt voor
Sony Cybershot RX100, Sony Cybershot RX100 II, Sony Cybershot RX100 III, Sony Cybershot RX100 IV, Sony Cybershot RX100 V, Sony Cybershot RX100 VI, Sony Cybershot RX100 VII
Materiaal
Plastic
Type bevestiging
Magneet
Filtermaat
46mm
Geschikt voor pola filter
Ja
Opvouwbaar
Nee
Fabrieksgarantie
2 jaar
Hoofdoel
Objectief
Ja