Metabones Canon EF - RF-Mount T Speed Booster ULTRA 0.71x (EOS R)
Metabones Canon EF - RF-Mount T Speed Booster ULTRA 0.71x (EOS R)
599,-

Metabones Canon EF - RF-Mount T Speed Booster ULTRA 0.71x (EOS R)

Geen reviews
| #3213695
599,-
Tijdelijk uitverkocht
Of betaal 199,67 in
Let op! Geld lenen kost geld

Acties en services bij dit product

Lens inruilen?

Ruil je lens in en gebruik de inruilwaarde voor je nieuwe aankoop! Vul het inruilformulier in en wij nemen snel contact met je op. Stuur je lens naar ons op of lever het af in onze winkels.
Meer informatie

Productinformatie

Meegeleverde accessoires

 • Beschermdoppen
 • Opbergdoosje

Metabones Canon EF - RF-Mount T Speed Booster ULTRA 0.71x (EOS R)

De Metabones Canon EF - RF-Mount T Speed Booster ULTRA 0.71x (EOS R) is een adapter die het mogelijk maakt om Canon EF(S) lenzen op camera's met RF-mount te gebruiken. De adapter brengt de 4K-video-cropfactor van de EOS R (1.75x) en EOS RP (1.63x) terug tot respectievelijk 1.24x en 1.15x. Het gezichtsveld is nu veel dichter bij de fotomodus. Deze Speed Booster is niet bedoeld voor fotografie of 60p full HD-video, maar werkt als de camera is geconfigureerd in de APS-C-modus.

Verlaagt de cropfactor en verhoogt het maximale diafragma met 1 stop

Hoewel de adapter het maximale diafragma met 1 stop verhoogt tot maximaal f/0.9, helpt het optiek om de schijnbare beeldhoek van de aangesloten lens te maximaliseren tijdens UHD 4K-video-opname. Bij het opnemen van UHD 4K-video kan een Canon camera met RF-mount alleen het middengedeelte van het beeld dat op de sensor valt vastleggen, waardoor een in-camera "cropfactor" ontstaat. Een Canon EOS R systeemcamera en een Canon EOS RP systeemcamera hebben een UHD 4K cropfactor van respectievelijk 1.75x en 1.63x. De vijf lenselementen in vier groepen in deze adapter condenseren het licht van een full frame lens en verlagen zo effectief de cropfactor tot respectievelijk 1.24x en 1.15x. Hierdoor heb je ook 1 extra stop licht beschikbaar over het hele diafragmabereik van de lens.

Lichtgewicht en duurzaam

De adapter is gemaakt van een aluminiumlegering voor een laag gewicht en extra duurzaamheid. De mounts zijn gemaakt van messing om slijtage te voorkomen. Een interne, matzwarte coating voorkomt reflecties in de adaptercilinder. Om de belasting van de camera-mount te verminderen wanneer de combinatie op een statief wordt geplaatst, heeft de adapter een afneembare Arca-compatibele statiefvoet met 1/4"-20 schroefdraad.

Volledige elektronische communicatie tussen lens en camera

Deze T Speed Booster Ultra 0.71x adapter ondersteunt elektronische communicatie tussen de aangesloten camera en objectief. Als de lens autofocus, beeldstabilisatie en cameragestuurde diafragmafuncties bevat, dan maakt deze adapter het gebruik van deze functies mogelijk. Als een bevestigde lens EXIF-metadata kan generen bij gebruik met een direct compatibele camera, dan geeft de adapter deze ook door, zodat deze informatie kan worden opgeslagen met de beeldbestanden die zijn genereerd met de gecombineerde Canon EF-lens en Canon RF-mount camera.

Kenmerken van de Metabones Canon EF - RF-Mount T Speed Booster ULTRA 0.71x (EOS R)

 • Verlaagt de cropfactor van de Canon EOS R bij UHD 4K-video-opname van 1.75x naar 1.24x
 • Verlaagt de cropfactor van de Canon EOS RP bij UHD 4K-video-opname van 1.63x naar 1.15x
 • Vergroting van 0.71x maximaliseert de beeldhoek voor UHD 4K-video-opname
 • Verhoogt het maximale diafragma met 1 stop tot maximaal f/0.9
 • Ingebouwde elektronica voor controle over het diafragma
 • Wisselt EXIF-metadata uit tussen camera en lens
 • Bepaal het gewenste diafragma vanaf de camera
 • Afneembare, Arca-Swiss compatibele statiefvoet
 • Haalt de benodigde stroom uit de camerabody

Meegeleverde accessoires

 • Beschermdoppen
 • Opbergdoosje

Specificaties

Geen specificaties gevonden voor zoekopdracht

Algemene info
Merk
Metabones
Type
Lens Mount Adapter
Camera mount
Canon RF
Objectief mount
Canon EF
Fabrieksgarantie
2 jaar