Acties en services bij dit product

Lens inruilen?

Ruil je lens in en gebruik de inruilwaarde voor je nieuwe aankoop! Vul het inruilformulier in en wij nemen snel contact met je op. Stuur je lens naar ons op of lever het af in onze winkels.
Meer informatie

Productinformatie

Canon EW-65C zonnekap

De Canon EW-65C zonnekap schermt het Canon RF 16mm f/2.8 STM objectief af voor invallend licht en voorkomt zo dat foto's door mislukken door ongewenst invallend licht.

Ook beperk je met het gebruik van een zonnekap het risico op een kleurzweem of een hinderlijke lensflare. Een zonnekap biedt daarnaast extra bescherming voor de frontlens.

O.a. geschikt voor

Specificaties

Algemeen
Merk
Canon
Merkspecifiek
Ja
Universeel
Nee
Geschikt voor
Canon 16mm
Type bevestiging
Bajonet
Geschikt voor pola filter
Nee
Opvouwbaar
Nee
Fabrieksgarantie
2 jaar
Hoofdoel
Objectief
Ja

Prijzige zonnekap maar doet zijn werk

4,3
  • Fijn lock systeem
  • Schermt goed af
  • Beschermd front element ook nog redelijk
  • Prijs
  • Niet standaard met 16mm meegeleverd
Pasqual - 11 februari 2022 - Een maand in bezit
Compacte zonnekap welke zijn werk goed doet en ook het front element nog redelijk beschermd. Het nieuwe lock systeem van de RF zonnekappen is erg fijn en zorgt er voor dat zonnekap eigenlijk altijd wel goed zit. Niet meer zoals met oudere zonnekappen dat het nog wel eens los kan komen en de zonnekap in je foto te zien is. Met dit nieuwe systeem geen last meer van en moet je altijd een knopje gebruiken om zonnekap eraf te halen.

Al blijft het jammer dat Canon geen zonnekappen meelevert met zijn goedkopere non L objectieven. Daarbij is de prijs ook wel aan de hoge kant.
Lees hele review