Pentax SMC FA 50mm f/1.4 Classic K-mount objectief Zwart
Pentax SMC FA 50mm f/1.4 Classic K-mount objectief Zwart
449,-

Pentax SMC FA 50mm f/1.4 Classic K-mount objectief Zwart

Geen reviews
| #3336639
449,-
Pre-order nu!
Of betaal 149,67 in
Let op! Geld lenen kost geld

Acties en services bij dit product

Lens inruilen?

Ruil je lens in en gebruik de inruilwaarde voor je nieuwe aankoop! Vul het inruilformulier in en wij nemen snel contact met je op. Stuur je lens naar ons op of lever het af in onze winkels.
Meer informatie

5 jaar garantie

Op dit product krijg je bij ons 5 jaar garantie
Meer informatie

Productinformatie

Meegeleverde accessoires

 • Filter LF-ND16 49mm
 • Pentax lensdop O-LC49 49mm
 • Pentax achterlensdop K

Pentax SMC FA 50mm f/1.4 Classic K-mount objectief Zwart

De Pentax SMC FA 50mm f/1.4 Classic is gebaseerd op de smc Pentax-FA 50mm f/1.4 die in 1991 werd geïntroduceerd als standaardlens voor 35mm spiegelreflexcamera's. Het objectief is ontworpen met specifieke aanpassingen aan het optiek om een unieke visueel effect te produceren dat bekend staat als "Rainbow Flare". Dit onderscheidt dit objectief van het Pentax HD FA 50mm f/1.4 objectief.

Bijzondere beeldkenmerken

De Pentax SMC FA 50mm f/1.4 Classic is speciaal ontworpen om een uniek visueel effect te produceren dat "Rainbow Flare" wordt genoemd. Bij het maken van opnamen bij een groot diafragma en sterk tegenlicht zorgt de specifieke fijnafstemming van de lensconstructie voor dit kenmerkende effect. Je kunt de positie en de grootte van de regenboogvlam controleren door het onderwerp en de lichtbron aan te passen. Dit effect is niet haalbaar met de nieuwste lenzen. Om scherpere en levendigere beelden te verkrijgen met minimale flare en ghosting, kun je het diafragma verkleinen tot f/4.0 of kleiner. Het creëren van een regenboogflare kan een uitdaging zijn bij gebruik van dit objectief met een APS-C-formaat DSLR omdat de beeldsensor van dit type camera alleen het centrale gedeelte van de beeldcirkel gebruikt.

ND-filter

Tijdens het fotograferen wordt aanbevolen het meegeleverde ND-filter te gebruiken. Bovendien wordt geadviseerd om bij het kijken door de optische zoeker van de camera directe blootstelling aan sterke lichtbronnen te vermijden.

Opvallende beeldweergave

Dankzij het grote diafragma van f/1.4 legt dit objectief beelden vast met een geringe scherptediepte, waardoor een duidelijk visueel effect ontstaat. Het diafragma met acht bladen verbetert het bokeh en zorgt voor een zacht en natuurlijk defocus-effect vanaf het grote diafragma tot f/2.8. Bovendien vermindert het het streepeffect dat wordt veroorzaakt door puntlichtbronnen.

Geschikt voor fullframe en APS-C

Gemonteerd op een Pentax DSLR kan de Pentax HD FA 50mm f/1.4 dienen als een standaard 50mm objectief in fullframe formaat of als een medium-telelens van 76.5mm in APS-C formaat. Bij gebruik met een fullframe camera biedt het een perspectief dat vergelijkbaar is met het menselijk gezichtsveld, waardoor het zeer geschikt is voor diverse toepassingen, waaronder snapshots, landschappen en portretten.

SP-coating

De SP-coating is een exclusieve en unieke door Pentax ontwikkelde coating die uitzonderlijke prestaties levert bij het afstoten van water en olie. Deze coating is speciaal aangebracht op de voorkant van het hoogwaardige objectief om het effectief te beschermen. Deze coating dient een dubbel doel: het voorkomt dat stof, waterdruppels, olie en andere stoffen zich aan het lensoppervlak hechten, en het vergemakkelijkt de reiniging doordat voorwerpen die aan de lens blijven kleven moeiteloos kunnen worden verwijderd.

Nostalgisch ontwerp

Het objectief behoudt de nostalgische esthetiek van de smc PENTAX-FA 50mm f/1.4, met een matzwarte afwerking en een scherpstelring in een bijpassende matzwarte kleur. In tegenstelling tot recente Pentax lenzen met een groene ring als symbolisch ontwerpelement, wordt bij dit objectief de groene ring weggelaten om het nostalgische uiterlijk van verwisselbare lenzen die zijn ontworpen voor Pentax Z-serie filmformaat camera's nauwkeurig te reproduceren.

Compatibiliteit met oudere camera's

Het objectief is volledig compatibel met oudere K-mount digitale spiegelreflexcamera's en analoge AF 35mm spiegelreflexcamera's. Dit wordt bereikt door de aanwezigheid van een diafragmaring op de lensbehuizing en een koppelingsmechanisme dat werkt met het motorgestuurde autofocussysteem (AF) van de camera. Hierdoor behoud je alle camerafuncties wanneer je dit objectief met deze oudere cameramodellen gebruikt.

Kenmerken van de Pentax SMC FA 50mm f/1.4 Classic

 • Creëert een unieke regenboogflare bij opnamen met open diafragma en sterk tegenlicht
 • Klassiek en nostalgisch ontwerp
 • Lichtsterk diafragma van f/1.4
 • 8-bladig diafragma voor een fraaie bokeh-kwaliteit
 • Exclusieve en unieke water en olie afstotende SP coating
 • Volledig compatibel met oudere K-mount camera's

Meegeleverde accessoires

 • Filter LF-ND16 49mm
 • Pentax lensdop O-LC49 49mm
 • Pentax achterlensdop K

Specificaties

Geen specificaties gevonden voor zoekopdracht

Algemene info
Merk
Pentax
Type lens
Standaard
Lensmount
Pentax K
Fabrieksgarantie
2 jaar
Eigenschappen
Tilt-shift
Nee
Voorzetlens
Nee
Ontworpen voor fullframe
Ja
Beeldstabilisatie
Nee
Lensconstructie
6/7 (groepen/elementen)
Vergrotingsfactor
0.15x
Scherpstelling
Automatisch & handmatig
Minimale scherpstelafstand
45cm
Brandpunt
Vast brandpunt
Ja
Brandpuntsafstand
50mm
Minimaal brandpuntsafstand
50mm
Maximaal brandpuntsafstand
50mm
Diafragma
Minimaal diafragma overall
f/22
Minimaal diafragma
f/1.4
Maximaal diafragma
f/1.4
T-stop
Nee
Diafragmabladen
8
Zoom
Zoom optie
Nee
Optische zoom
1x
Meest gebruikt voor
Landschapsfotografie
Ja
Productfotografie
Ja
Portretfotografie
Ja
Reisfotografie
Ja
Fysieke eigenschappen
Gewicht
216gr
Filtermaat
49mm
Lengte
37mm
Doorsnede
65mm
Stof- en spatwaterdicht
Nee
Kleur
Zwart
Hardware
Ja

Verzekeren

Ons uitgebreide zekerheidsplan!
Bij Cameranu heb je de mogelijkheid jouw nieuwe foto- en video apparatuur uitgebreid te verzekeren. Met ons verzekeringspakket is jouw aankoop optimaal beschermd.  

Wat zijn de voordelen?
- Een extra jaar fabrieksgarantie
- Verzekerd tegen vallen, stoten en diefstal
- Nieuwwaarderegeling gedurende de looptijd
- Wereldwijde transport- en verblijfsdekking
Lees meer over verzekeren