Panasonic G9 II
Panasonic G9 II
1.899,-

Panasonic G9 II

1 review
| #3351795

Kies je kit samenstelling

Panasonic G9 II
1.899,-
Morgen gratis in huis
Of betaal 633,- in
Let op! Geld lenen kost geld

Bij dit product ontvang je gratis

Cameranu cleaningcard t.w.v. 89,95 euro

Cameranu cleaningcard t.w.v. 89,95 euro

Gratis

Productinformatie

Meegeleverde accessoires

 • Bodydop
 • Panasonic DMW-BLK22 accu (2200mAh)
 • USB-C naar USB-A-kabel
 • Hot shoe cover
 • Afdekking voor battery grip-aansluiting
 • Schouderband
 • AC-adapter

Panasonic Lumix DC-G9 II systeemcamera Body Zwart

Maak kennis met de Panasonic Lumix DC-G9 II systeemcamera, met een verbeterde 25.2 megapixel sensor en een vernieuwde beeldprocessor. Deze camera is speciaal ontworpen om te voldoen aan de eisen van content creators die op zoek zijn naar uitzonderlijke fotomogelijkheden en geavanceerde video-opties. De camera levert een uitzonderlijke beeldkwaliteit, gekenmerkt door rijke kleurgradaties en een nauwkeurige kleurreproductie. Daarnaast introduceert de camera een reeks innovatieve functies om je creatieve visie tot leven te brengen.

Enkele hoogtepunten van de Panasonic G9 II:

 • 25.2 megapixel Live MOS Micro Four Thirds-sensor
 • C4K/4K 60fps 4:2:2 10-bit video-opnamen
 • 779-punts autofocussysteem met fasedetectie
 • 75fps continu-opnamen (elektrische sluiter)
 • Dubbele UHS-II SD-geheugenkaartsleuven

Phase Hybrid AF

De G9 II is de eerste camera in de Lumix G-serie met Phase Hybrid AF voor een snelle en nauwkeurige autofocus. De camera maakt gebruik van geavanceerde AI-herkenningstechnologie en biedt realtime autofocusherkenning voor onderwerpen zoals auto's, motorfietsen en dierenogen. Hierdoor is de nauwkeurigheid bij het volgen van onderwerpen aanzienlijk verbeterd.

Mis nooit meer een moment

Verder biedt de Panasonic G9 II een indrukwekkende opnamemogelijkheid met 75 beelden per seconde, aangevuld met een pre-burst opnamefunctie waarmee je momenten tot 1.5 seconde in het verleden vastlegt, zodat je nooit de perfecte opname mist.

25.2 megapixel Digital Live MOS-sensor en vernieuwde processor

De G9 II is uitgerust met een geavanceerde 25.2 megapixel Digital Live MOS Micro Four Thirds-sensor en een verbeterde processor, waarmee scherpe, zeer gedetailleerde foto's en DCI 4K- en UHD 4K-video's van bioscoopkwaliteit kunnen worden gemaakt. Deze configuratie levert niet alleen maximale resolutie, maar minimaliseert ook effectief ruis, wat resulteert in levensechte kleurtinten en meeslepende driedimensionale beelden. Bovendien biedt de G9 II een handheld hoge resolutie-modus die meerdere belichtingen combineert tot één 100 megapixel RAW of JPEG bestand.

4K-video-opnamen

De Panasonic Lumix G9 II is ook een zeer capabele videocamera met onbeperkte opname tot DCI 4K en UHD 4K 60fps met 4:2:2 10-bits kleuren, en als je slow-motion video met een hoge resolutie wilt maken, ondersteunt de camera ook C4K/4K 120fps video-opname met 4:2:0 10-bits kleuren.

Ondersteunende functies voor video-opnamen

De Frame-Indicatorfunctie omcirkelt het kader met een rode rand tijdens het opnemen, zodat je fouten zoals het vergeten indrukken van de opnameknop voorkomt. Met de Frame Marker-functie wordt het proces van het omzetten van anamorfe video's naar verticale video's voor sociale media vereenvoudigd. Het stelt je ook in staat om video op te nemen terwijl je je de beeldhoek voorstelt voor het bijsnijden tijdens de postproductie. In de AWB Lock-modus wordt de automatische witbalans vergrendeld om de efficiëntie te verbeteren in situaties met variabele lichtbronnen binnenshuis, zoals een combinatie van kunstlicht en natuurlijk licht, of in gevallen waar handmatige instellingen op basis van kleurtemperatuur nodig zouden zijn geweest. Met de Verticale Positie Informatiefunctie wordt de verticale oriëntatie van de video gedetecteerd, en je hebt de optie om te kiezen of de video-informatie voor verticale positie moet worden toegevoegd vanuit het menu. Een geavanceerde Focusovergangsfunctie verschuift het scherpstelpunt automatisch met een constante snelheid, waardoor je nauwkeurige overgangen van scherp naar onscherp krijgt voor een indrukwekkend rackfocus-beweegbeeldeffect.

Video veelzijdigheid op professioneel niveau

De G9 II is standaard uitgerust met V-Log, waarmee je een vlakke, neutrale gammacurve vastlegt en een dynamisch bereik van meer dan 13 stops bereikt. Dit biedt nauwkeurige controle over kleurinformatie tijdens de post-productie en maakt naadloze bewerking mogelijk met opnamen die zijn gemaakt met VariCam-camera's. 

Met de Lumix G9 II kun je opnemen en afspelen ondersteunen via een externe SSD via USB. Daarnaast is het mogelijk om ProRes 422 HQ en 4:2:2 10-bit All-Intra direct op te nemen op een SSD, waardoor draagbaarheid en hoge opslagcapaciteit worden gecombineerd voor verbeterde efficiëntie bij het maken van back-ups en post-productie. De camera biedt ondersteuning voor de ProRes 422 codec, wat resulteert in uitstekende beeldkwaliteit met minimale compressie. Dit verlicht de belasting van je computer aanzienlijk tijdens de post-productie en maakt niet-lineaire bewerking mogelijk zonder transcodering, waardoor je workflow van begin tot eind wordt gestroomlijnd. Bovendien is er de mogelijkheid voor real-time LUT-video-opname om je workflow en kleurbeoordeling te optimaliseren. De camera ondersteunt .CUBE-, .VLT- en .TXT-indelingen voor V-Log View Assist in realtime, waarmee je het uiteindelijke uiterlijk van je eindproduct benadert.

Krachtige fotografische functies

Met diverse recent ontwikkelde vooraf ingestelde opties, biedt de G9 II een reeks indrukwekkende creatieve mogelijkheden. De Leica Monochrome fotostijl, bijvoorbeeld, levert prachtige zwart-wit composities op. Met de Dynamic Range Boost-instelling kun je realtime HDR-beelden creëren met slechts één belichting, waarmee je de beeldkwaliteit benadert die doorgaans geassocieerd wordt met fullframe camera's. Voor nachtfotografen biedt de Live View Composite-modus een handige tool om sterrenhemels en vuurwerk vast te leggen. Met de verbeterde pre-burst opname-instellingen van 0.5, 1 en 1.5 seconden ga je terug in de tijd om die perfecte momenten vast te leggen. Je kunt ook genieten van indrukwekkende continu-opnamesnelheden, met maximaal 75bps bij gebruik van de elektronische sluiter van de camera of tot 14bps bij gebruik van de mechanische sluiter.

5-assige sensor-shift beeldstabilisatie & Dual I.S. 2

Dual I.S. 2 is ontworpen om de hoogst mogelijke scherpte te bereiken bij opnames zonder statief. Het combineert de 8-staps 5-assige sensor-shift beeldstabilisatietechnologie van de camera met de 2-assige beeldstabilisatie van de lens, waardoor een bredere reeks bewegingstypen wordt gecompenseerd voor scherpere en helderdere beelden. Voor Dual I.S. 2 is het gebruik van compatibele Lumix-lenzen met O.I.S. vereist. Als je met aangepaste lenzen werkt, kun je handmatig kiezen tussen de in-camera sensor-shift beeldstabilisatie en de optische stabilisatie van de lens. Specifiek ontwikkeld voor videotoepassingen, is de camera uitgerust met Boost I.S., een digitale beeldstabilisatietechnologie die helpt bij het behouden van een stabiele compositie bij opnames vanuit een vast perspectief. Daarnaast introduceert het een nieuwe Active I.S. modus om cameratrillingen te corrigeren tijdens opnamen onderweg. Bovendien verbetert een geavanceerd E.I.S.-systeem de correctie van zelfs grotere cameratrillingen, zelfs in situaties waarbij de camera in beweging is, zoals tijdens het rennen.

Gemakkelijk en comfortabel kaderen van je opnamen

Een OLED EVF met een hoge resolutie van 3.68 miljoen pixels biedt een helder beeld met 0.8x vergroting en stelt je in staat om soepel te schakelen tussen vernieuwingsfrequenties van 60fps of 120fps. Het 3.0 inch LCD-scherm met 1.84 miljoen pixels is een helder en duidelijk hulpmiddel voor zowel live-opnamen als het bekijken van beelden en navigeren door het menu. Het scherm is ontworpen met flexibiliteit in gedachten, zodat je gemakkelijk werkt vanuit hoge, lage en voorwaartse hoeken. Bovendien maakt het touchscreenontwerp intuïtieve bediening van de instellingen mogelijk. Een joystick met 8 richtingen en een gebruiksvriendelijk menu-ontwerp zorgen voor een snelle en efficiënte bediening.

Twee SD (UHS-II) geheugenkaartsleuven

Met dubbele SD-geheugenkaartsleuven, die beide compatibel zijn met UHS-II, krijg je extra veelzijdigheid bij het opslaan van beelden. Je kunt ervoor kiezen om RAW- en JPEG-bestanden op verschillende kaarten op te slaan, dubbele kopieën van bestanden op beide kaarten te bewaren, of simpelweg je opslagruimte te vergroten met overflow-opname.

Body ontwerp

Met een USB Type-C poort kun je niet alleen snel bestanden overdragen, maar ook de camera-accu snel opladen. Daarnaast beschikt de camera over een HDMI Type-A poort voor videotoepassingen, een 2.5mm poort die gebruikt kan worden met de optionele DMW-RS2 Remote Shutter en 3.5mm aansluitingen voor zowel een microfoon als een hoofdtelefoon, waardoor je geavanceerde audioregistraties kunt maken. Er is ook een optionele XLR-microfoonadapter beschikbaar, die XLR-ingangen en fysieke bediening biedt via de hot shoe-aansluiting. De robuuste behuizing van magnesiumlegering met stof- en spatwaterbestendig ontwerp is geschikt voor werken in zware weersomstandigheden en moeilijke omgevingen.

Bluetooth en wifi-connectiviteit

Bluetooth Low Energy (5.0) biedt een stabiele verbinding met je smartphone of tablet met minimaal energieverbruik. Voor robuustere draadloze mogelijkheden is er ook ondersteuning voor IEEE 802.11b/g/n en 802.11a/n/ac beschikbaar, wat resulteert in snellere gegevensoverdracht en naadlozere externe bediening en monitoring.

Lumix Sync-app

Naast de draadloze connectiviteit van de camera is er de Lumix Sync-app, beschikbaar voor zowel iOS- als Android-apparaten. Deze app is speciaal ontworpen om te koppelen met de camera, waardoor je op afstand de camera bedient via je smartphone of tablet, draadloos beelden overdraagt en firmware-updates uitvoert.

Kenmerken van de Panasonic Lumix DC-G9 II

 • 25.2 megapixel Live MOS Micro Four Thirds-sensor
 • C4K/4K 60fps 4:2:2 10-bit video-opnamen
 • 100 megapixel handheld High-Res modus
 • 5-assige sensorstabilisatie; Dual I.S. 2
 • OLED LVF zoeker met 3.68 miljoen pixels en 0.8x vergroting
 • Kantelbaar 3.0 inch LCD-touchscreen met 1.84 miljoen pixels
 • 779-punts AF-systeem met fasedetectie
 • ISO 25600 en 75fps continu-opnamen (elektrische sluiter)
 • Dubbele UHS-II SD-geheugenkaartsleuven
 • Wifi- en bluetooth-connectiviteit
 • Weerbestendig ontwerp

Meegeleverde accessoires

 • Bodydop
 • Panasonic DMW-BLK22 accu (2200mAh)
 • USB-C naar USB-A-kabel
 • Hot shoe cover
 • Afdekking voor battery grip-aansluiting
 • Schouderband
 • AC-adapter

Specificaties

Geen specificaties gevonden voor zoekopdracht

Algemene info
Merk
Panasonic
Productlijn
Panasonic G
Product serie
G9
Specifieke model
G9 II
Type camera
Systeemcamera
Geschikt voor
Professionals
Fabrieksgarantie
2 jaar
Camera
Processor
Venus Engine
Beeldratio
1:1, 3:2, 4:3, 16:9
Beeldstabilisatie
Ja
Autofocus
Ja
Lensmount
Micro Four Thirds
RAW
Ja
Bestandsformaat
JPG, RAW, JPG + RAW
360 graden
Nee
Maximale beelden per seconde
75
Inclusief objectief
Nee
Geadviseerd voor
Landschapsfotografie
Ja
Macrofotografie
Ja
Sportfotografie
Ja
Wildfotografie
Ja
Film en video
Ja
Sensor
Type
Micro Four Thirds
Formaat
17.3 x 13mm
Cropfactor
2x
Autofocuspunten
225
Resolutie
25.2 megapixel
Maximale resolutie
5776 x 4336 pixels
Sensorreiniging
Ja
Standaard ISO bereik
Auto ISO, 100-25600
Hoogste native ISO waarde
25600
ISO uitbreidbaar tot
25600
Belichting
Belichtingsmeting
Centrum-georiënteerd, Multi, Spot, Hoogtepunt-georiënteerd
Zones belichtingsmeter
1728
Belichtingscompensatie
+/-5 EV in 1/3 stappen
Kortste sluitertijd
1/8000s
Langste sluitertijd
60s
Bulbfunctie
Ja
Bracketing (AEB)
3, 5 of 7 opnamen
Handmatige belichting
Ja
Zelfontspanner
2s, 10s, aangepaste tijd, 10s 3 afbeeldingen
Witbalansinstellingen
AWB, AWBc, AWBw, Daglicht, Bewolkt, Schaduw, Gloeilamp, Flits, Witinstelling 1, 2, 3, 4, Kleurtemperatuurinstelling 1, 2, 3, 4
Diafragmaprioriteit
Ja
Sluiterprioriteit
Ja
Display
Formaat
3.0"
Aantal pixels
1840000 pixels
Type display
Kantelbaar (zijkant)
Touchscreen
Ja
Live view
Ja
Viewfinder
Zoeker/Viewfinder
Ja
Soort
OLED
Beeldveld
100%
Vergroting
0.8x
Dioptrisch correctiebereik
-4 tot +2
Flitser
X-sync snelheid
1/250s
Flits modi
Auto*, Auto/rode ogen-reductie*, Geforceerd aan/geforceerd uit/rode ogen-reductie/slow sync, Slow Sync/rode ogen-reductie, Forced Off *Enkel voor iA
Flitstechnologie
TTL
Draadloze flitsaansturing
Ja
Hotshoe
Ja
Video
Videofunctie
Ja
Full HD
Ja
Ultra HD / 4K
Ja
6K
Ja
8K
Nee
Maximale videoresolutie
5760 x 4320 pixels
Framerate
5.8K: 23.98, 24, 25, 29.97fps - 4K: 23.98, 24, 25, 29.97, 47.95, 50, 59.94, 100, 120fps - UHD: 23.98, 24, 25, 29.97, 47.95, 50, 59.94, 100, 120fps - Full HD: 23.98, 24, 25, 29.97, 47.95, 50, 59.94, 100, 120, 200, 240, 300fps
Compressiemethode
AVCHD, H.264, MPEG-4
Bestandsformaten
MOV, MP4
Pre REC
Ja
Geheugen en opslag
Dual cardslot
Ja
Type geheugen
SD (UHS II)
Aansluitingen
HDMI
Ja
Type HDMI
Type A (standaard)
Microfoonaansluiting
Ja
Type microfoonaansluiting
3.5mm
Hoofdtelefoon aansluiting
Ja
USB
Ja
Type USB-aansluiting
USB C
A/V
Nee
Ethernet
Nee
Draadloze opties
Wifi
Ja
Bluetooth
Ja
GPS
Nee
Fysieke eigenschappen
Gewicht
658gr
Breedte
134.3mm
Diepte
90mm
Hoogte
102mm
Kleur
Zwart
Spatwaterdicht
Ja
Schokbestendig
Nee
Stofdicht
Ja
Minimale gebruikstemperatuur
-10°C
Maximale gebruikstemperatuur
40°C
Hardware
Ja
Accu
Serie accu
DMW-BLK22
Vermogen originele batterij
2200mAh
Capaciteit originele batterij
ca. 370 foto's
Oplaadbaar via USB
Ja
Voeden via USB
Ja
Lader
DMW-BTC15
Lader meegeleverd
Nee

Acties en services bij dit product

Gratis cleaningcard t.w.v. €89,95

Bij deze camera ontvang je een gratis cleaningcard ter waarde van €89,95. Om je camera in topconditie te houden is het belangrijk om hem af en toe schoon te (laten) maken. Wanneer er een stofje of vuiltje op je sensor zit, kun je dit op heel veel foto’s terugzien. En dat wil je natuurlijk niet! Daarom krijg je een poetsbeurt voor je camera.
Meer informatie

Camera inruilen?

Ruil je camera(kit) in en gebruik de inruilwaarde voor je nieuwe aankoop! Vul het inruilformulier in en wij nemen snel contact met je op. Stuur je camera naar ons op of lever het af in onze winkels.
Meer informatie

5 jaar garantie

Op dit product krijg je bij ons 5 jaar garantie
Meer informatie

Verzekeren

Ons uitgebreide zekerheidsplan!
Bij Cameranu heb je de mogelijkheid jouw nieuwe foto- en video apparatuur uitgebreid te verzekeren. Met ons verzekeringspakket is jouw aankoop optimaal beschermd.  

Wat zijn de voordelen?
- Een extra jaar fabrieksgarantie
- Verzekerd tegen vallen, stoten en diefstal
- Nieuwwaarderegeling gedurende de looptijd
- Wereldwijde transport- en verblijfsdekking
Lees meer over verzekeren