Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM Art Nikon F-mount objectief

20 reviews
| #342314
799,-
Morgen gratis in huis
Nog slechts 1 beschikbaar
Of betaal 266,33 in
Let op! Geld lenen kost geld
Tweedehands voor 499,-

Acties en services bij dit product

Bezoek onze Lenzenproeverij

Test ons uitgebreide Sigma lensassortiment tijdens de Lenzenproeverij in onze winkels in Apeldoorn, Urk en Groningen. Bekijk op onze actiepagina wanneer je de objectieven kunt proberen.
Meer informatie

Tot €200 extra inruilkorting

Ontvang tot €200 extra inruilkorting! Vul het inruilformulier in en wij nemen snel contact met je op. Stuur je lens naar ons op of lever het af in onze winkels.
Meer informatie

5 jaar garantie

Op dit product krijg je bij ons 5 jaar garantie
Meer informatie

Productinformatie

Inhoud van de doos

 • Lensdoppen
 • Zonnekap
 • Lenspouch
 • Handleiding

Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM Art Nikon F-mount objectief

Het Sigma AF 18-35mm f/1.8 DC HSM Art objectief is een groothoek met een lichtsterkte van f/1.8 over het gehele bereik. Met een korte minimale scherpstelafstand en het zoombereik van 18 tot 35mm is dit een veelzijdig objectief waarmee u alledaagse dingen kunt vastleggen maar ook landschappen en portretten kunt maken. De 18-35mm is geschikt voor camera's met een APS-C formaat sensor.

Het optische ontwerp

Zoals u mag verwachten van Sigma heeft de Sigma AF 18-35mm f/1.8 een zorgvuldig uitgedacht optisch ontwerp. De brede asferische lenselementen van Special Low Dispersion glas minimaliseren beeldafwijkingen en krommingen. Het diafragma is opgebouwd uit 9 bladen die zijn afgerond voor een optimale weergave van de onscherpe delen in het beeld. Het gebruik van Thermisch Composite Material vermindert de grootte en het gewicht van het objectief én verhoogt de duurzaamheid. Het interne scherpstelsysteem zorgt ervoor dat het objectief compact blijft. De automatische scherpstelmotor is bovendien soepel, snel en bijna geruisloos.

De Art-reeks
Sigma heeft alle verwisselbare objectieven in drie productklassen ingedeeld: Contemporary, Art en Sports. De Art-reeks is ontworpen met de nadruk op de allerhoogste optische prestaties en een maximale expressieve kracht. Dankzij de sterke nadruk op artistieke eigenschappen, voldoen objectieven uit de Art-reeks aan de verwachtingen van fotografen die meer waarde hechten aan een creatieve en dramatische weergave dan aan compactheid en veelzijdigheid. Behalve voor landschappen, portretten, stillevens, close-ups en ongedwongen snapshots, zijn deze objectieven uitermate geschikt voor de soort fotografie die de artiest in de fotograaf wakker maakt. Ze zijn ideaal voor studiofotografie, maar bieden net zoveel expressieve kracht bij architectuurfotografie, het fotograferen van de sterrenhemel, onderwateropnamen en bij vele andere onderwerpen.

Kenmerken van de Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM Art

 • Lichtsterk en allround inzetbaar
 • Zorgvuldig uitgedacht optisch ontwerp
 • Geruisloos, intern scherpstelsysteem
 • Hele korte minimale scherpstelafstand
 • Compact, licht en duurzaam

Inhoud van de doos

 • Lensdoppen
 • Zonnekap
 • Lenspouch
 • Handleiding

Specificaties

Geen specificaties gevonden voor zoekopdracht

Algemene info
Merk
Sigma
Type lens
Groothoek
Lensmount
Nikon F (DX)
Lensserie
Sigma Art
Fabrieksgarantie
2 jaar; 3 jaar na registratie
Eigenschappen
Ontworpen voor fullframe
Nee
Beeldstabilisatie
Nee
Lensconstructie
12/17 (groepen/elementen)
Vergrotingsfactor
1:4.3
Scherpstelling
Automatisch en handmatig
Minimale scherpstelafstand
28cm
Brandpunt
Vast brandpunt
Nee
Brandpuntsafstand
18-35mm
Minimaal brandpuntsafstand
18mm
Maximaal brandpuntsafstand
35mm
Diafragma
Minimaal diafragma overall
f/16
Minimaal diafragma
f/1.8
Maximaal diafragma
f/1.8
T-stop
Nee
Diafragmabladen
9
Zoom
Zoom optie
Ja
Optische zoom
1.9x
Meest gebruikt voor
Architectuurfotografie
Ja
Interieurfotografie
Ja
Landschapsfotografie
Ja
Productfotografie
Ja
Portretfotografie
Ja
Reportagefotografie
Ja
Fysieke eigenschappen
Filtermaat
72mm
Lengte
121mm
Doorsnede
78mm
Gewicht
810gr
Stof- en spatwaterdicht
Nee
Kleur
Zwart
Hardware
Ja

Mooi scherp objectief

4,6
 • Super scherp (zeker vanaf f/2.8)
 • Mooi afgewerkt (een juweel om te zien)
 • De richting waarop je moet draaien om de brandpuntafstand aan te passen is tegengesteld t.o.v. de objectieven van Canon (even wennen dus)
 • Camera (EOS 80D) is mooi in balans
 • Mijn exemplaar moest ik eerst kalibreren
 • De AF van mijn camera (Canon 80D) mist nog wel eens focus (m.n. bij weinig licht of contrastarme oppervlakken)
 • Groot (m.n. lengte van het object) waardoor deze net niet efficiënt in mijn camera-tas opgeborgen kan worden
 • Niet (spat)waterdicht
Peter Lesterhuis - 22 oktober 2022 - Een maand in bezit
Dit objectief heeft een naar fullframe (35mm) sensor omgerekende brandpuntafstand van ongeveer 28-56mm. Het objectief is zwaar. De beeldkwaliteit is echter te vergelijken met objectieven met een vaste brandpuntafstand en een vergelijkbaar maximaal diafragma van f/1.8. Je moet het gewicht van dit objectief dus eigenlijk vergelijken met drie prime-objectieven met een brandpuntsafstand van respectievelijk 18mm (28mm fullframe), 22mm (35mm fullframe) en 35mm (56mm fullframe). Dan zit je cameratas dus snel vol. Daarnaast hoef je met deze Sigma 18-35mm f/1.8 niet telkens objectieven te wisselen. Mijn grootste bezwaar is de omvang van dit objectief. De lengte van het objectief inclusief filter en lensdoppen is namelijk 15cm. Mijn cameratas is maximaal 14cm diep, waardoor ik dit objectief niet efficiënt kan opbergen. Zolang het objectief op mijn camera zit, is dat geen probleem, maar zodra ik ga wisselen is er geen plek. Ik gebruik dit objectief dan ook doelbewust (met de gedachte dat ik geen objectieven hoef te wisselen).

Als "walkaround" objectief voor bijvoorbeeld vakantiefoto's zou ik dit objectief niet snel gebruiken. De 18mm vind ik niet wijd genoeg en de 35mm heeft net een te grote beeldhoek voor een portretfoto zonder vervorming. In dat opzicht kan je beter de canon EF-S 17-55mm (fullframe 24-85mm) f/2.8 gebruiken.

De Sigma 18-35mm f/1.8 is een objectief waarmee je vooral mooie creatieve foto's kunt maken. De persoon of het object waarop je scherpstelt kun je heel mooi losmaken van de onscherpe achtergrond. Wanneer de afstand tussen jou en je onderwerp groter wordt, neemt de beperkte scherptediepte wel snel af en dan merk je niet veel verschil met een objectief met een maximaal diafragma van f/4. Ik vind sowieso dat de foto's bij gebruik van het maximale diafragma (in dit geval f/1.8) minder scherp zijn dan één of twee stops erboven. In het geval van de Sigma levert een diafragma van f/2.8 duidelijk scherpere foto's van je onderwerp op (nadeel: de achtergrond wordt ook minder onscherp). N.B. voor foto's met meerdere personen moet je toch rekening houden met een diafragma van maximaal f/4.

Met de korte minimale scherpstelafstand van ongeveer 28cm kun je op macrogebied ook nog best wel mooie foto's maken. Paddenstoelen en bloemen krijg je prima beeldvullend. Door deze korte aftand krijg je tevens een heel mooi effect van de beperkte scherptediepte.

Mijn exemplaar moest ik echt even kalibreren. De AF via de zoeker van mijn Canon EOS 80D zat er op alle brandpuntsafstanden en scherpstelafstanden compleet naast. De USB-dock van Sigma en een kalibratieset boden dan ook uitkomst. Scherpstellen via live view (dus zonder gebruik van de spiegel) was wel oké. Heb je een Canon camera uit de EOS-M serie, dan hoef je het objectief niet te kalibreren en heeft de aanschaf van een USB-dock of kalibratieset geen meerwaarde. Los van de kalibratie, merk ik dat de AF met dit objectief er af en toe toch naast zit (zowel via de zoeker als met live view). Zeker met een groot diafragma (f/1.8-f/2.2) in combinatie met een omgeving met weinig licht of een object met weinig contrast. Maar goed, dat kan ook aan mijn camera liggen.
Lees hele review

Verzekeren

Ons uitgebreide zekerheidsplan!
Bij Cameranu heb je de mogelijkheid jouw nieuwe foto- en video apparatuur uitgebreid te verzekeren. Met ons verzekeringspakket is jouw aankoop optimaal beschermd.  

Wat zijn de voordelen?
- Een extra jaar fabrieksgarantie
- Verzekerd tegen vallen, stoten en diefstal
- Nieuwwaarderegeling gedurende de looptijd
- Wereldwijde transport- en verblijfsdekking
Lees meer over verzekeren