Nikon AF-S 58mm f/1.4G objectief

1 review
| #392804
1.899,-
Levertijd onbekend
Of betaal 633,- in
Let op! Geld lenen kost geld
Zakelijk leasen met 0% rente

Acties en services bij dit product

Lens inruilen?

Ruil je lens in en gebruik de inruilwaarde voor je nieuwe aankoop! Vul het inruilformulier in en wij nemen snel contact met je op. Stuur je lens naar ons op of lever het af in onze winkels.
Meer informatie

Nikon Pro Lease

Lease dit product al vanaf 43,60 per maand en profiteer van 0% rente op je lease-contract!
Meer informatie

5 jaar garantie

Op dit product krijg je bij ons 5 jaar garantie
Meer informatie

Productinformatie

Inhoud van de doos

- Zonnekap HB-68
- Voorste lensdop LC-72
- Achterste lensdop LF-4
- Opbergetui CL-1015
- Handleiding
- Garantiekaart
- Afkomstig van Nikon Nederland
- Twee jaar garantie

Nikon AF-S 58mm f/1.4G objectief

Het solide Nikon AF-S 58mm f/1.4G objectief is opvallend binnen de reeks FX-formaat objectieven. Het ontwerp is een ode aan het legendarische Noct-NIKKOR objectief, maar met een optische constructie van nu. De scherpte, het contrast en de bokeh zijn van hoge kwaliteit. De combinatie van de vaste brandpuntsafstand van 58mm en de lichtsterkte van f/1.4 over het gehele bereik is perfect voor het maken van nachtelijke opnamen en zachte, maar toch haarscherpe portretten.

Prestatiegerichte sfeermaker
Het objectief is met zijn optische prestaties een winnaar voor veeleisende fotografen. Dankzij de 9 afgeronde diafragmabladen worden lichtvlekken mooi afgerond gereproduceerd, ook als deze zich aan de rand bevinden. De helderheid van het beeld blijft zelfs behouden als u fotografeert met het maximale diafragma met de scherpstelling op oneindig. Het professionele optische ontwerp geeft een perfecte balans tussen de voorgrond, het scherpstelvlak en de achtergrond in het beeld. De Nano Crystal Coating van Nikon vermindert beeldschaduwen, reflecties en lichtvlekken zodat de helderheid en het contrast optimaal blijven. Het voorste lenselement ligt diep in de cilinder van het objectief, wat ook extra helpt bij het verminderen van beeldschaduwen en lichtvlekken, zelfs bij tegenlicht. De autofocus is snel, stil en soepel door de Silent Wave Motor.

Constructie
Het Nikon AF-S 58mm f/1.4G objectief is opgebouwd uit negen elementen in zes groepen en heeft twee asferische lenselementen en een lenselement met Nano Crystal Coat. Het minimale diafragma is f/16 en de kortste scherpstelafstand is slechts 58 centimeter. Het objectief is voorzien van een handmatige scherpstelring met een fijne grip voor als u de volledige controle wilt.

Kenmerken van de Nikon AF-S 58mm f/1.4G

- Gebaseerd op het legendarische Noct-NIKKOR objectief
- Krachtige combinatie van een vast brandpunt en hoge lichtsterkte
- Afgeronde diafragmabladen en een prachtig scherptediepteverloop
- Twee asferische lenselementen en een element met Nano Crystal Coat
- Bij uitstek geschikt voor nachtelijke opnamen en portretfotografie
- Voorzien van een handmatige scherpstelring met een fijne grip
- Snelle, stille en soepel autofocus dankzij de Silent Wave Motor

Inhoud van de doos

- Zonnekap HB-68
- Voorste lensdop LC-72
- Achterste lensdop LF-4
- Opbergetui CL-1015
- Handleiding
- Garantiekaart
- Afkomstig van Nikon Nederland
- Twee jaar garantie

Voordeelsets

10% korting
op de accessoires in deze voordeelset!

2.004,90 1.994,30

12% korting
op de accessoires in deze voordeelset!

2.014,85 2.000,95

10% korting
op de accessoires in deze voordeelset!

2.024,90 2.012,30

12% korting
op de accessoires in deze voordeelset!

2.034,85 2.018,55
Toon meer voordeelsets

Specificaties

Algemene info
Merk
Nikon
Type lens
Tele
Lensmount
Nikon F (FX)
Lensserie
Nikon AF-S
Fabrieksgarantie
2 jaar
Eigenschappen
Ontworpen voor fullframe
Ja
Beeldstabilisatie
Nee
Lensconstructie
6/9 (groepen/elementen)
Vergrotingsfactor
0.13x
Scherpstelling
Automatisch en handmatig
Minimale scherpstelafstand
58cm
Brandpunt
Brandpuntsafstand
58mm
Minimaal brandpuntsafstand
58mm
Maximaal brandpuntsafstand
58mm
Diafragma
Minimaal diafragma overall
f/16
Minimaal diafragma
f/1.4
Maximaal diafragma
f/1.4
T-stop
Nee
Diafragmabladen
9
Zoom
Zoom optie
Nee
Optische zoom
1x
Meest gebruikt voor
Productfotografie
Ja
Portretfotografie
Ja
Reportagefotografie
Ja
Fysieke eigenschappen
Filtermaat
72mm
Lengte
70mm
Doorsnede
85mm
Gewicht
385gr
Stof- en spatwaterdicht
Nee
Kleur
Zwart
Hardware
Ja

Schitterend objectief!

4,6
  • Schitterend zacht scherpteverloop
  • Geeft contrastrijke beelden
  • f/1.4
Rob - 24 december 2017 - Een paar dagen in bezit
Ben je op zoek naar een "f/1.4 prime van rond de 50mm" voor je Nikon camera, dan zou je dit even moeten lezen...
In mijn beleving zijn er op dit moment drie stuks "50mm" objectieven in de "1.4-reeks" die voor de hand liggen:
1. AF-S Nikkor 50mm f/1.4G
2. Sigma 50mm f/1.4dg hsm art
3. AF-S Nikkor 58mm f/1.4G.

En ik heb ze allemaal op een D800 mogen proberen. Van de 50mm Nikkor en de 50mm Sigma zijn ruimschoots reviews voorhanden. Opvallend genoeg weinig voor de 58mm Nikkor.

De Nikkor 50mm f/1.4G is niet verkeerd, heerlijk licht, compact, snel, relatief goedkoop (half geld t.o.v. de Sigma), maar de voor- en achtergrondscherpte vielen mij ronduit tegen. Die ogen rommelig, niet zacht. De Sigma: Stukken scherper dan de 50mm Nikkor. Kijk voor een uitgebreider review bij dat objectief. Dit objectief is ruwweg een keer zo duur als de Nikkor 50mm.

En dan de AF-S Nikkor 58mm f/1.4G. Waarom zou je (bijna) het dubbele uitgeven voor dit objectief ten opzichte van de Sigma? Daarom dit subjectieve stukje proza (het is per slot van rekening mijn visie). Als eerste: Gebruik de f/1.4. Niet diafragmeren naar 2.8 of een nog kleiner gat. Houd de boel VOL open: f/1.4. Het heeft het weinig nut om een bak duiten extra uit te geven voor iets dat je niet gebruikt. Dan zijn er wel goedkopere alternatieven.

Het objectief voelt solide aan. Niet te groot (filtermaat 72mm), niet zwaar. Simpel, geen VR. Alleen een keuzeknopje voor omschakelen tussen M/A en M. Een makkelijk te plaatsen zonnekap is natuurlijk ook aanwezig. Ik houd van scherpte én van mooie zachte overgangen in voor- en achtergrondscherpte. Als voorbeeld: voor portretfotografie gebruik ik vaak de Nikkor 85mm f/1.4 en sinds kort ook de Nikkor 105mm f/1.4. Die beide objectieven zijn op dat gebied ronduit geweldig. Ook de Sigma 50mm is prima in te zetten voor portretten, maar tekent toch wat scherper. Zeker op "Megapixel kanonnen".

En dan dit objectief: de AF-S Nikkor 58mm f/1.4G. F/1.4 was iets waar ik even aan moest wennen. Vol open heb je een zeer beperkte scherptediepte, dus weet waar je aan begint. Even opletten voor het beste resultaat is een "must". Net als de Nikkors 85mm en de 105mm heeft dit objectief een schitterend verloop in de "niet-scherpe-delen" van de foto. Met dank aan de donkere dagen voor kerst en de daarbij behorende verlichting heb ik een 1 op 1 test gedaan met de Sigma en deze Nikkor. De opstelling was als volgt: Op ca. 70cm van de camera een takje fris groen als hoofdobject (je moet wat...). Daarachter op ca. 4 meter een met LED-verlichting (kleur: warm wit) volgehangen struik met voornamelijk (middel-)bruine takken. Bewolkt weer. Uit de hand, afgesteund op een object, f/1.4, 1/125sec., ISO 100, witbalans bewolkt.

Daarna op de computer de resultaten naast elkaar gepresenteerd. Zelfde uitsnede, zelfde presentatiegrootte, geen andere bewerking uitgevoerd. Zo uit de camera. Het resultaat? Verbluffend eigenlijk. Op beide platen zijn de centraal geplaatste takjes uitstekend scherp. Pas bij flink inzoomen lijkt de Sigma iets (echt marginaal) scherper. Daar zul je op een afdruk helemaal niets van terug zien , maar er valt ingezoomd op het beeldscherm wel degelijk een verschilletje te noteren. En dan de achtergrond onscherpte: Op beide foto's zijn de warmwitte LED-lampjes omgetoverd tot oranje bolletjes. En dat geeft twee opvallende verschillen:
1. Bij de Sigma zijn de bolletjes in de hoeken van de foto ronder dan bij de Nikkor. Hier "wint" de Sigma. Bij de Nikkor worden de bolletjes wat minder rond naarmate je verder uit het hart van het objectief/foto komt en ontstaan er kattenoogjes. Bij beide objectieven lopen de bolletjes mooi egaal in elkaar over, maar je kunt ze altijd nog prima herkennen als afzonderlijke bolletjes. Waar ze in elkaar overlopen zie je fraaie, duidelijk afgetekende, kleurverschillen.
2. Een opvallend contrastverschil. Bij de Sigma zijn de onverlichte delen van de (bruine) struik volgelopen met een (zacht)oranje gloed. Echt overal oranje. Variërend van licht naar donkeroranje afhankelijk van de onderlinge afstand van de lampjes. De Nikkor laat een duidelijker scheiding zien tussen de afzonderlijke lampjes. Het levert een duidelijk contrastrijkere plaat op. Bruin tussen de lampjes, oranje op de plaatsen waar de lampjes dichter bij elkaar staan. Geen "oranje brij" zoals bij de Sigma. Hier wint de Nikkor met glans. Iets wat ook terugkwam in (heel) een kleine enquête: Welke foto vind je mooier? Links of rechts? Er werd gekozen voor "rechts". En dat was de opname gemaakt met de AF-S Nikkor 58mm f/1.4G...

Het zijn beide uitstekende f/1.4 objectieven, maar daar houdt de gelijkenis op. Ze geven elk een geheel ander resultaat.
Mijn voorkeur? Voor een foto van bijvoorbeeld een contrastrijke, doorleefde, karakterkop met hard licht kies ik de Sigma.
Voor een zacht portret zal ik altijd voor de Nikkor gaan. Het is maar net wat voor een sfeer je probeert over te brengen. En dat kun je natuurlijk ook inzetten voor "niet-portret-foto's".
Lees hele review

Accessoires

Verzekeren

Ons uitgebreide zekerheidsplan!
Bij Cameranu heb je de mogelijkheid jouw nieuwe foto- en video apparatuur uitgebreid te verzekeren. Met ons verzekeringspakket is jouw aankoop optimaal beschermd.  

Wat zijn de voordelen?
- Een extra jaar fabrieksgarantie
- Verzekerd tegen vallen, stoten en diefstal
- Nieuwwaarderegeling gedurende de looptijd
- Wereldwijde transport- en verblijfsdekking
Lees meer over verzekeren

Eerder door jou bekeken