Lens inruilen?
Sigma 50-100mm f/1.8 DC HSM Art Canon EF-S-mount objectief - image 1
Fujifilm X-T3 systeemcamera Zwart + 16-80mm f/4.0 + XF 8-16mm R - video

Acties bij dit product

Lens inruilen?

Lens inruilen?
Ruil je huidige lens in bij CameraNU.nl en gebruik de inruilwaarde als voordeel op je volgende aankoop! Vul het inruilformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Sigma Foto Lease

Lease dit product al vanaf 31,92 per maand en profiteer van 0% rente op je lease-contract!

Lease aanvraag indienen | Meer informatie

5 jaar garantie
Op dit product krijg je bij ons 5 jaar garantie

Informatie

Sigma 50-100mm f/1.8 DC HSM Art Canon EF-S-mount objectief

Kenmerken van het objectief

  • Lichtsterk en een allround 50-100mm bereik
  • Negen-blads diafragma voor een zachte bokeh
  • Schuift niet uit tijdens het zoomen of scherpstellen
  • Minimale scherpstelafstand van 95 centimeter
  • Voorzien van een handige statiefgondel
  • Compatibel met het Sigma USB-dock
  • Heeft een filtermaat van 82mm

Specificaties

Merk Sigma
Lensmount Canon EF-S
Lensserie Sigma Art

Inhoud van de doos

Bij het objectief in de doos

  • Lensdoppen
  • LH880-02 zonnekap
  • Lenstas

Voordeelsets

Sigma 50-100mm f/1.8 DC HSM Art Canon EF-S-mount objectief + Hoya Circulair Polarising 82mm HD + Caruba Microfiber Lensdoekje Wit
Sigma 50-100mm f/1.8 DC HSM Art Canon EF-S-mount objectief + Hoya Circulair Polarising 82mm HD + Caruba Microfiber Lensdoekje Wit
Je bespaart 10% op de accessoires!
Maandag gratis in huis
1.293,90
1.279,41
Sigma 50-100mm f/1.8 DC HSM Art Canon EF-S-mount objectief + Hoya Circulair Polarising 82mm HD + Caruba Microfiber Lensdoekje Wit + Caruba Lenspen
Sigma 50-100mm f/1.8 DC HSM Art Canon EF-S-mount objectief + Hoya Circulair Polarising 82mm HD + Caruba Microfiber Lensdoekje Wit + Caruba Lenspen
Je bespaart 12% op de accessoires!
Maandag gratis in huis
1.303,85
1.285,27

Reviews (1)

Aanrader voor de gevorderde fotograaf
Beeldkwaliteit
Degelijkheid
Gebruiksgemak
Snelheid
Vormgeving
De Sigma 50-100mm f/1.8 is een fantastisch objectief voor de gevorderde of professionele APS-C of MicroFourThirds (met EF-S adapter) camerabezitter. Het is een groot objectief zonder beeldstabilisatie en het is ook geen vedergewicht met de 1,4kg. In combinatie met de geringe scherptediepte op f/1.8, zeker naarmate het onderwerp dichterbij het objectief komt, kunnen kleine bewegingen van de fotograaf ervoor zorgen dat het onderwerp niet meer in focus is. Ben je je hier niet bewust van, dan zou je kunnen denken dat het objectief onscherp is. Wat het absoluut niet is.

De focusaccuraatheid bij mijn exemplaar van dit objectief was onbetrouwbaar in combinatie met mijn 80D. Zeker wanneer het onderwerp zich in het 50-70mm gebied bevond bleek er sprake te zijn van “back focus” oftewel de scherpte lag net achter het onderwerp (getest tijdens rugbywedstrijden op f/1.8 - f/2.8 op monopod). M.b.v. de Sigma Dock een firmware update gedaan van het objectief en een ochtend bezig geweest met het kalibreren van de autofocus - er was inderdaad sprake van “back focus”. Nu werkt de autofocus gewoon vlot en betrouwbaar in combinatie met mijn Canon 80D.

Dan een mogelijke minpunt voor filmers: het objectief heeft last van “focus breathing”. Wanneer de focus verlegd wordt, verandert het onderwerp van grootte. Wanneer je dit niet erg vindt of je filmt niet, dan is er natuurlijk niets aan de hand.

Kun je met dit objectief omgaan of ben je bereid ermee te leren om te gaan, dan gaat er een wereld voor je open! De beeldkwaliteit is fenomenaal! De bokeh (achtergrondonscherpte) is zo mooi en boterzacht. Vanaf f/1.8 is het objectief al vlijmscherp en op f/2.8 wordt alles superscherp tot zo’n f/8 - f/10, want dan wordt het objectief weer zachter door diffractie (wat normaal is). De kleuren zijn mooi vol en het contrast en detail uitmuntend. De bouwkwaliteit is uitstekend, zoals dat hoort bij Sigma Art objectieven. Helaas niet water- en stofdicht. Het objectief heeft een niet verwijderbare statiefbevestiging die in kliks van 90 graden is te verdraaien. Dit is handig om de camera van landschaps- naar portretpositie te veranderen zonder hem van de statief te verwijderen.

Ik gebruik dit lichtsterke objectief voor sport (op bewolkte dagen of in zalen op een monopod), voor portretten en landschapsfotografie. Ik ben ook bezitter van een Sigma 18-35mm f/1.8 en deze Sigma 50-100mm f/1.8 past daar perfect bij. In plaats van 4 of 5 zware zoomloze prime objectieven, volstaan nu deze 2 fantastische zoomobjectieven.

Kortom: de Sigma 50-100mm is een aanrader!
Beeldkwaliteit
Nogmaals: beeldkwaliteit
Autofocus na kalibratie
Draaibare statiefbevestiging
Bouwkwaliteit
Autofocus vóór kalibratie
“Focus breathing”

Accessoires voor dit product

Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires

Verzekeren

Ons uitgebreide zekerheidsplan!
Bij CameraNU.nl heb je de mogelijkheid jouw nieuwe foto- en video apparatuur uitgebreid te verzekeren. Met ons verzekeringspakket is jouw aankoop optimaal beschermd.  

Wat zijn de voordelen?
- Een extra jaar fabrieksgarantie
- Verzekerd tegen vallen, stoten en diefstal
- Nieuwwaarderegeling gedurende de looptijd
- Wereldwijde transport- en verblijfsdekking


Lees meer over verzekeren