Reparaties

Looptijd van de reparatie

Als je een defect artikel hebt is dat natuurlijk ontzettend vervelend. In veel gevallen is het mogelijk een defect product te repareren. Hoe lang een reparatie duurt hangt van veel factoren af. We houden altijd rekening met een reparatietermijn van 3 tot 5 weken, maar het kan soms gelukkig ook meevallen. We houden je tijdens de voortgang altijd zo goed mogelijk op de hoogte van de status van de reparatie, zodat je weet waar je aan toe bent.

Status van de reparatie

Als je een defect artikel hebt is dat natuurlijk ontzettend vervelend. Niet weten wat de status van de reparatie is maakt dat mogelijk nog erger. Daarom houden we je tijdens de reparatie steeds op de hoogte van de voortgang. Normaliter sturen we je eens per week een update per e-mail, of als we iets horen van de reparateur laten we het je meteen weten. Zodra de reparatie is afgerond en bij ons retour gekomen is sturen we deze weer zonder kosten naar je terug, eventueel na betaling van de reparatiekosten. Of we leggen het voor je klaar in de winkel om af te halen.

Kosten

Aan reparaties kunnen diverse kosten verbonden zijn. Hieronder zie je wat voor kosten je kunt tegenkomen in het reparatieproces.

  • Kosten voor het opsturen van een defect artikel dat niet onder de garantie valt, zijn voor jouw rekening.
  • Reparaties binnen de garantietermijn worden kosteloos naar de reparateur doorgestuurd, maar ook kosteloos naar jou geretourneerd.
  • Als je buiten de garantietermijn een artikel bij ons aanbiedt voor reparatie, of het artikel is niet bij ons aangeschaft, zijn we genoodzaakt om €25,- verzend- en administratiekosten door te berekenen.
  • Defecten veroorzaakt door invloeden van buitenaf vallen niet onder de garantie. We zullen dan een prijsopgave met jou overleggen. Houdt in dit proces rekening met de onderzoekskosten, deze bedragen normaliter rond de €50,- à €60,-.
  • Invloeden van buitenaf zijn bijvoorbeeld vallen, stoten, schade door beknelling, waterschade, forceren en ondeskundig gebruik.
  • Je krijgt 3 maanden garantie op de reparatie, dit wordt reparatiegarantie genoemd. Deze garantie geldt dus alléén voor het gerepareerde onderdeel. Deze door ons extra aangeboden garantie doet geen afbreuk aan de wettelijke garantie.