×

Deze pagina is niet beschikbaar in de door u gekozen taal en wordt daarom weergegeven in het Nederlands.

Geheugenkaarten

Een geheugenkaart is vaak een essentiële accessoire voor je camera. Er zijn weinig fabrikanten die tegenwoordig een camera uitbrengen die beschikken over een eigen intern geheugen. Dit geeft je de ruimte om zelf te bepalen hoeveel geheugen je nodig denkt te hebben. Dit varieert in ons assortiment van 8GB tot wel 512GB. Vooral wanneer je bezig gaat met het maken van video's of vlogs is het aan te raden om een grote geheugenkaart te gebruiken. Daarnaast zijn er verschillende soorten geheugenkaarten zoals bijvoorbeeld de meest gebruikte SD-geheugenkaart, de veel in action cams gebruikte micro SD-geheugenkaart of de in pro DSLR's vaak gebruikte Compact Flash geheugenkaart. Bekijk hieronder alle geheugenkaarten!

Meest populaire geheugenkaarten

Geheugenkaart kopen?

Een geheugenkaart is onmisbaar in de fotografie en voor het filmen. Camera’s beschikken al een poos niet meer over intern geheugen waardoor de geheugenkaart steeds belangrijker wordt. Het is daarom belangrijk om goed te kijken welke geheugenkaart het beste past bij jou, maar dat is zo makkelijk nog niet. Naast dat er veel types zijn hebben deze kaarten ook nog eens veel afkortingen in de naam. Voor vragen kan je altijd terecht bij onze klantenservice of onze adviespagina’s over geheugenkaarten.

Wat is een geheugenkaart?

Een geheugenkaart is, plat gezegd, hardware waar je dingen op kan opslaan. Dat kan van pas komen om bepaalde bestanden over te zetten tussen apparaten, maar ook om bestanden op op te slaan. Vaak heeft een geheugenkaart een compacte vorm. Geheugenkaarten zijn onmisbaar bij camera’s vanwege het vaak niet aanwezige interne geheugen.

Waar moet ik op letten bij aanschaf van een geheugenkaart?

Zoals eerder gezegd zijn er veel verschillende opties rondom geheugenkaarten. Om het overzicht niet te verliezen is het daarom handig om een aantal vragen te stellen, zo kan je het aantal geheugenkaarten dat geschikt is reduceren en maak je het jezelf weer makkelijker. Het is handig om de volgende drie vragen te stellen:

Welke type geheugenkaart gebruikt je apparaat?

Er zijn veel verschillende geheugenkaarten beschikbaar, dit loopt van Micro SD tot CFast. Kijk daarom eerst altijd goed welke type geheugenkaart je nodig hebt voor de apparatuur waarmee jij werkt. Apparaten hebben vaak een ingang voor bepaalde type geheugenkaarten, kijk dus eerst goed welke type kaarten gebruikt kunnen worden in de apparatuur waarmee je werkt.

Is je geheugenkaart wel compatibel met je apparatuur?

Niet elke geheugenkaart kan werken met elk apparaat, daarom zijn SD-kaarten weer opgedeeld in SD, SDXC en SDHC. Ook zijn er types I of II waar rekening mee gehouden moet worden, kijk dus altijd goed of de kaart wel compatibel is met het apparaat waarvoor je hem wil gebruiken.

Welke eisen heb je voor je geheugenkaart?

Wil je foto’s maken of filmen met een bepaalde snelheid? Welk bestandstype moet de geheugenkaart opslaan en hoeveel geheugen denk je nodig te hebben? Stel dit van tevoren goed vast zodat je het aantal kaarten dat geschikt is voor jou kan reduceren. Zo maak je de keuze weer wat makkelijker te maken.

Twijfel je welke geheugenkaart bij jou past? De medewerkers op onze klantenservice denken graag met je mee en helpen jou met plezier op weg naar de juiste keuze. Via onze contactpagina kun je contact met ons opnemen!