Rotterdam By Night

Rotterdam By Night

Marc van der Stelt | Vers010 | 21 September 2024

Heb jij altijd al 's avonds of 's nachts willen fotograferen, maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Tijdens de Workshop Rotterdam By Night krijg je van professioneel stadsfotograaf Marc van der Stelt tips en trucs om schitterende nachtelijke foto's te maken.
Read on Lees minder
0 / 5
(0) No reviews
89,-

Beeld impressie

Hoe ziet de dag eruit?

Wat ga je leren?

Instructeur Marc van der Stelt start de workshop met een stuk theorie. In het restaurant VERS010 legt hij - onder het genot van een drankje - de beginselen van avondfotografie uit. Hij behandelt de belangrijkste camera-instellingen waarbij je de tijd krijgt om deze direct in te stellen op je camera.

Praktijk

Na het theoriegedeelte ga je eropuit en mag je zelf aan de slag. Hierbij komen er heel wat onderwerpen aan bod: fotograferen op de M-stand, scherpstellen van je onderwerp, voorkomen van ruis in je foto's en bewegingsonscherpte, stervorming bij het fotograferen van licht, instellen van je witbalans, vastleggen van lichtstrepen en voorkomen van over- en onderbelichte foto's.

Route op de Wilhelminapier

Deze bezienswaardigheden komen langs tijdens de workshop: het Luxor Theater, de Rijnhavenbrug, het Hotel New York, de Erasmusbrug, het KPN Gebouw en de Rijnhaven.

Praktische informatie

Wat neem je mee?

Zorg dat je een spiegelreflex- of systeemcamera waarmee je op de M-stand kunt fotograferen bij je hebt. En neem ook een statief (geen monopod!), groothoeklens en trigger mee. Zorg dat je sowieso een geheugenkaart en twee volle accu's bij je hebt.

Parkeren

De eventuele parkeerkosten zijn voor eigen rekening. In de omgeving zijn 5 à 6 parkeergarages waar je kan parkeren.

Let op

Deze workshop is buiten. Het is daarom van belang dat je over een goede conditie beschikt en goed ter been bent.

Aantal deelnemers

Aan deze workshop kunnen maximaal 8 deelnemers meedoen.

Wanneer gaat een event wel of niet door?

Mocht een event vanwege omstandigheden - zoals slecht weer, ziekte of te weinig deelnemers - toch niet doorgaan, dan laten we dat 3 dagen voor het evenement aan je weten per e-mail. Je ontvangt je betaling van ons retour. Via onze website kun je een eventuele alternatieve datum boeken.

Wat is bij de prijs inbegrepen?

  • Koffie en thee
  • Parkeren
Marc van der Stelt

Over de instructeur

Marc van der Stelt is professioneel nachtfotograaf. Zijn interesse voor het vastleggen van beelden ontstond al op vroege leeftijd. Uitgerust met mijn Olympus legde hij de wereld vast zoals hij hem zag en leerde hij composities en speciale momenten herkennen als extra zintuig. Later hervond Marc deze liefde en begon hij met het fotograferen in de Rotterdamse haven. Opgevolgd door het fotograferen van cruiseschepen, toen de kade nog volstond als er een aanmeerde. In en rondom de stad Rotterdam, verloor hij uiteindelijk zijn hart aan de mooiste hotspots van de stad. Het liefst in de nacht. De Euromast, de Zwaan en het centrum. Rotterdam by Night werd het decor van zijn verhaal.

Beschikbare locaties

Vers010

Prinsendam 180 , 3072 MA Rotterdam

Saturday 21 September |  -

6 van de 8 plaatsen beschikbaar 6 van de 8 beschikbaar
89,-

Zelf meenemen

Checklist