Top 9 fotolocaties in Eindhoven

Aan bijzondere architectuur ontbreekt het niet in Eindhoven. Met opvallende gebouwen en mooie natuur is Eindhoven een prachtige, bruisende stad waar je op verschillende manieren je creativiteit de vrije loop kunt laten gaan. Op deze pagina ontdek je negen fotowaardige locaties in Eindhoven die je zeker moet bezoeken.

Locatie 1: Strijp-S

Strijp-S is een voormalig industrieterrein van Philips dat is omgebouwd tot een creatieve hotspot met veel moderne architectuur, street art en industrieel erfgoed. De combinatie van oude en nieuwe elementen biedt veel mogelijkheden voor fotografie, van urban tot abstracte en architectuurfotografie. Daarnaast zijn er ook regelmatig festivals en evenementen op Strijp-S, waardoor er altijd iets interessants te fotograferen valt.

Locatie 2: De Blob

De Blob in Eindhoven is een iconisch en opvallend gebouw, dat vaak wordt gebruikt als fotolocatie vanwege zijn bijzondere architectuur. Het opvallende, ronde gebouw is bekleed met glazen panelen die een uniek spel van licht en schaduw creëren. De Blob is vooral populair voor architectuurfotografie en biedt verschillende opties om te spelen met perspectief, symmetrie en patronen. De locatie is ook geliefd bij straatfotografen vanwege de drukke voetgangerszone rondom het gebouw, waardoor er veel interessante mensen en situaties te fotograferen zijn.

Locatie 3: De Markt

De Markt in Eindhoven is een levendige fotolocatie in het hart van de stad, met de Catharinakerk op de achtergrond als belangrijkste kenmerk. De markt is een bruisend plein met veel terrasjes, kleurrijke marktkramen en mensen die genieten van de zon of een drankje. Het plein is ideaal voor straatfotografie, portretten en sfeerbeelden. Je kunt ook de kerk zelf als onderwerp gebruiken en architectuur vastleggen. Het plein is een populaire ontmoetingsplek, er is altijd wel iets te beleven en te fotograferen.

Locatie 4: Philips Stadion

Het Philips Stadion in Eindhoven is de thuisbasis van voetbalclub PSV. Het stadion biedt als fotolocatie verschillende mogelijkheden zoals architectuurfotografie van het opvallende stadion zelf, sportfotografie van spelers in actie op het veld en het vastleggen van de sfeer en emoties van supporters tijdens wedstrijden en evenementen.

Locatie 5: De Karpendonkse Plas

De Karpendonkse Plas in Eindhoven is een prachtige fotolocatie voor natuurfotografie. Het grote meer wordt omringd door groene parken en wandelpaden en biedt daarmee talloze mogelijkheden voor het vastleggen van het landschap en de natuur, zoals vogels en boten op het water. Vooral tijdens de zonsopgang of zonsondergang is de sfeer op de Karpendonkse Plas bijzonder, met de lucht in verschillende kleuren en het wateroppervlak als een spiegel.

Locatie 6: Van Abbemuseum

Het Van Abbenmuseum in Eindhoven is een toonaangevend museum voor moderne en hedendaagse kunst. Het museumgebouw zelf is een interessant onderwerp voor architectuurfotografie. De tentoonstellingen en kunstwerken binnen het museum bieden mogelijkheden voor het maken van kunst- en documentaire fotografie. Bovendien is het museum gelegen in een mooie groene omgeving, wat mogelijkheden geeft voor landschapsfotografie.

Locatie 7: Het Evoluon

Het Evoluon is een populaire fotolocatie in Eindhoven vanwege zijn opvallende en unieke architectuur. De ronde vormen en het gebruik van materialen zoals glas en staal maken het Evoluon tot een indrukwekkend bouwwerk dat fotogeniek is vanuit verschillende hoeken en perspectieven. Daarnaast biedt de omgeving rondom het Evoluon mogelijkheden voor landschapsfotografie.

Locatie 8: Het DAF Museum

Het DAF Museum in Eindhoven is een unieke en inspirerende omgeving voor het maken van foto's van historische voertuigen, zoals vrachtwagens en raceauto's, en het vastleggen van de transportgeschiedenis. Neem bijvoorbeeld een macrolens mee en maak mooie close-up foto's van de auto's.

Bekijk alle macrolenzen

Locatie 9: De Genneper Parken

De Genneper Parken in Eindhoven is een prachtige locatie voor natuurfotografie, met verschillende landschappen zoals bossen, weilanden, waterpartijen en heidevelden. Door de grote diversiteit aan landschappen bieden de Genneper Parken talloze mogelijkheden voor fotografen van alle niveaus en interesses.

Neem dit mee als je op pad gaat

Wil je meer steden bezoeken?

Top 10 fotolocaties in Groningen
Top 10 fotolocaties in Groningen
Van historische gebouwen tot aan moderne architectuur. Groningen is een fotogenieke stad. Ontdek op deze pagina welke locaties je zeker moet bezoeken om te fotograferen in Groningen.
Lees meer
Top 10 fotolocaties in Antwerpen
Top 10 fotolocaties in Antwerpen
De Belgische stad Antwerpen is de ideale bestemming voor fotografen die de schoonheid van een stad willen vastleggen! Lees hier de top 10 plekken!
Lees meer