Fujifilm introduceert X-T2 systeemcamera

Jelle Kaptijn
7 jaar geleden

Al enige tijd gonst het van de geruchten en de Fujifilms beginnen er al van te watertanden. Fujifilm introduceert een van haar topmodellen, de Fujifilm X-T2 systeemcamera. Net zoals de onlangs geïntroduceerde X-Pro2, die de X-Pro1 heeft opgevolgd, vervangt de X-T2 de populaire X-T1.

De X-T2 heeft een indrukwekkende sensor

Zoals eigenlijk al wel verwacht bevat de Fujifilm X-T2 de nieuwe 24.3 megapixel APS-C X-Trans CMOS III sensor. De nieuwe combinatie van beeldsensor en X Processor Pro maakt de autofocus sneller, de verwerkingssnelheid hoger en de hoeveelheid ruis minder. Hierdoor wordt het maximale uit de sensor gehaald. De prestaties bij hoge ISO-gevoeligheid zijn dusdanig verhoogd dat deze, zonder concessies te doen, toe te passen zijn en dat bij ISO-waardes tot 51.200. Met deze zeer krachtige combinatie is het mogelijk om onderwerpen vast te leggen met een snelheid van acht beelden per seconde met volledige AF-tracking of een snelheid van 14 beelden per seconde met behulp van de stille elektronische sluiter.

NIEUW: Fujifilm X-T2 systeemcamera - 1

4K video-opname

Naast foto's van 24.3 megapixel biedt de X-T2 de mogelijkheid om te filmen in een resolutie van UHD 4K met een snelheid van maximaal 100Mbps voor het met het grootste gemak vastleggen van de allerkleinste details. Daarnaast beschikt de camera over een F-Log gamma instelling wat ideaal is voor het nabewerken van de opgenomen beelden in de diverse videobewerkingspakketten. De diverse ingebouwde filmsimulaties en korreleffecten zijn te gebruiken voor zowel foto- als video-opnames. Voor uitvoer van het beeld beschikt de camera over een 8-bit 4:2:2 Micro HDMI-uitgang.

De Fujifilm X-T2 maakt fotograferen comfortabeler

Verbeterde hanteerbaarheid is een van de belangrijke upgrades van de X-T2, zoals een grotere grip, vergrendelbare draaiknoppen en verhoogde knoppen. Hierdoor is de bediening een stuk soepeler en eenvoudiger. Voor het comfortabel bepalen van de compositie beschikt de body over een 0.5 inch grote OLED elektronische zoeker met grotere oogschelp en een basis refresh rate van 60fps die kan worden verhoogd naar 100fps. Voor alternatieve weergaveopties en compositie heeft de Fujifilm X-T2 een 3 inch kantelbaar scherm met een resolutie van 1.62 miljoen pixels. Dit scherm heeft een unieke tilt-functie die het mogelijk maakt om foto's te maken vanuit de vreemdste hoeken, ook in portretstand. Daarnaast kunt u met de focushendel-joystick snel het scherpstelpunt of gebied wijzigen. De body van de X-T2 is volledig gemaakt van een magnesiumlegering, waardoor deze niet alleen compact maar ook zeer stevig en duurzaam is. De behuizing is op 63 punten voorzien van afdichtingen en daardoor zeer goed bestand tegen weersinvloeden zoals water en stof. Als bijkomstigheid kan de camera bovendien tegen temperaturen tot tien graden onder nul. Hierdoor is de X-T2 bestand tegen de meeste extreme weersomstandigheden.

NIEUW: Fujifilm X-T2 systeemcamera - 2
NIEUW: Fujifilm X-T2 systeemcamera - 3
NIEUW: Fujifilm X-T2 systeemcamera - 4

Intelligent hybride 325-punts autofocussysteem

Door het combineren van zowel de fase- als de contrast-detectie scherpstelmethode kan de Fujifilm X-T2 zeer snel en accuraat op het onderwerp scherpstellen of het volgen. Het gehele systeem bestaat uit 325 punten, waarvan de vele fase-detectiepunten zorgen voor het beter volgen tijdens het fotograferen van snel bewegende onderwerpen. Ongeveer 50% van de breedte en 75% van het beeldgebied is bedekt met fase-detectiepunten, dit biedt u veel vrijheid bij het maken van de compositie zonder dat de autofocussnelheid nadelig wordt beïnvloed. Daarnaast zorgt het contrast-detectie systeem voor een verfijnde werking en een veelzijdiger controle over de scherpstelling. Voor gemakkelijke handmatige scherpstelling is er voorzien in Focus Peaking die een lichte lijn om het onderwerp laat zien wanneer deze scherp in beeld is.

Auteur

Jelle Kaptijn

Contentmedewerker Jelle Kaptijn is verantwoordelijk voor correcte en leesbare content op de website van Cameranu. Hij schrijft met enige regelmaat nieuwsberichten en houdt zich bezig met adviespagina's om klanten te helpen bij het kiezen van een product of bij het vinden van de juist informatie. In zijn vrije tijd fotografeert hij met een Samsung systeemcamera.

Bekijk alle berichten

Blijf op de hoogte

Houd mij op de hoogte van laatste nieuwtjes, interessante blogs en aanbiedingen.