Profoto zet met de D2 een waardige opvolger in de markt

Jelle Kaptijn
7 jaar geleden

Profoto weet zichzelf steeds opnieuw te overtreffen. Was de D1 studioflitser door zijn flitskracht en snelheid al ronduit indrukwekkend te noemen; met de D2 flitskop wordt weer een stap verder gezet. Fotoprofessionals zullen watertanden bij deze snelste monolight ter wereld. Midden in de actie kunt u elk moment dat u wilt bevriezen en zo de meest spectaculaire foto's maken!

De Profoto D2 flitskoppen

De praktische D2 500 AirTTL en 1000 AirTTL flitskoppen zijn een samensmelting van snelheid en kracht die met overdaad aan de verwachtingen van een professional voldoen. In dit creatieve vak wilt u van uw apparatuur op aan kunnen om zo de meest onverwachte situaties de baas te zijn en hoogwaardige opnames met bijzonder licht te maken – in welke omgeving dan ook. En Profoto biedt u dat met de veelzijdige D2! Niets is ontoereikend doordat de lat zeer hoog is gelegd.

NIEUW: Profoto D2 flitskoppen - 1

De Profoto D2 is grenzeloos en extreem

Met de robuuste maar compacte Profoto D2 AirTTL zijn er feitelijk geen grenzen: daglicht is ruimschoots te overtreffen. De studioflitskop heeft een vermogen van 500 dan wel 1000 Watt en biedt u in totaal een bereik van tien stops. De flitsoutput is snel te verstellen in volle stops of in 1/10e stappen. Naast handmatige instellingen, kan de kop goed overweg met het automatische TTL-lichtsysteem en high speed synchronisatie tot 1/8000e seconde. In de speciale Freeze stand heeft de kop een extreme flitsduur van 1/50.000e seconde – voor de 1000 – of 1/63.000e voor de 500. Hierdoor wordt zonder enige vertraging, de tijd van de snelst bewegende objecten of onderwerpen stilgezet en kunt u de actie tot in het kleinste detail haarscherp vastleggen. De kop kan bovendien tot wel twintig flitsen per seconde afgeven.

NIEUW: Profoto D2 flitskoppen - 2
NIEUW: Profoto D2 flitskoppen - 3
NIEUW: Profoto D2 flitskoppen - 4

In volle kracht vooruit met de D2

Naast de ondersteuning voor bijna onvoorstelbaar snelle sluitertijden, is ook de oplaadtijd van deze monolight heel bijzonder. Voor een maximaal effect van de flits heeft de D2 van Profoto een ingebouwde reflector die strooilicht reduceert. De bediening van de D2 AirTTL flitser gaat als vanzelf en wordt gecompleteerd door de mogelijkheden van de geïntegreerde AirTTL technologie. Het hoge resolutie display op de behuizing biedt een vertrouwde en duidelijke interface. Met de optionele AirTTL remotes profiteert u van de vrijheid om de kracht van de flitser vanaf de trigger aan te passen en de kop op grote afstand aan te sturen.

De nieuwe Profoto D2 flitskoppen

Auteur

Jelle Kaptijn

Contentmedewerker Jelle Kaptijn is verantwoordelijk voor correcte en leesbare content op de website van Cameranu. Hij schrijft met enige regelmaat nieuwsberichten en houdt zich bezig met adviespagina's om klanten te helpen bij het kiezen van een product of bij het vinden van de juist informatie. In zijn vrije tijd fotografeert hij met een Samsung systeemcamera.

Bekijk alle berichten

Blijf op de hoogte

Houd mij op de hoogte van laatste nieuwtjes, interessante blogs en aanbiedingen.