Review Manfrotto MOVE Quick Release Catcher Small

Daniel Scotch
1 jaar geleden

Voordat ik de Manfrotto MOVE Quick Release Catcher Small in handen kreeg, ging ik eerst op onderzoek uit waarvoor je dit kleine stukje techniek kan inzetten. De Manfrotto MOVE is een snelkoppeling adapter met quick-release-systeem waarmee je in een mum van tijd je camera gemakkelijk op een statief kunt zetten en weer ontkoppelen. Ik ben zelf altijd op zoek naar nieuwe manieren om snel te kunnen switchen van setups en mijn workflow efficiënter te maken. Ik ben heel benieuwd of de Manfrotto MOVE dit verschil kan maken!

Bekijk alles van Manfrotto MOVE

Review Manfrotto MOVE Quick Release Catcher Small - 1

Mijn eerste indruk

De Manfrotto MOVE wordt met een adapter geleverd die bevestigd kan worden aan een camera of een andere accessoire die je gebruikt. Ondanks dat het een klein product is, voelt het erg solide en robuust aan. Het is niet te licht, waardoor het als een product voelt dat niet snel kapot te krijgen is. Daarnaast is het geheel ook niet te zwaar, hierdoor ligt de Manfrotto Quick Release Catcher fijn in de hand en is het gemakkelijk mee te nemen.

Review Manfrotto MOVE Quick Release Catcher Small - 2

Door het design is het product makkelijk in omgang. Na een beetje spelen en kijken hoe het werkt, is het gemakkelijk te installeren. De snelkoppelingsplaat zakt zonder moeite in het quick-release-mechanisme, waardoor je vrijwel direct kunt beginnen met fotograferen of filmen. Wat ik zelf heel fijn vind is dat er in het design ook grip elementen zijn verwerkt. Dit werkt ideaal wanneer er sprake is van nattigheid tijdens het fotograferen.

De Manfrotto MOVE in praktijk

Om de Manfrotto MOVE goed te kunnen testen, nam ik twee stuks mee op mijn reis naar Curaçao. Door het kleine compacte formaat kon ik al mijn gear in één tas meenemen. Zelf heb ik ook een wat kleinere camera, maar ik ben van mening dat deze catchers niet veel ruimte in zullen nemen. Ideaal voor als je veel reist en weinig spullen mee wilt nemen!

Toen ik eenmaal in de praktijk er mee bezig was, viel mij direct op hoe gemakkelijk het quick-release-mechanisme daadwerkelijk is. Ik merk dat mijn workflow aanzienlijk sneller is vergeleken met voorheen, veel van mijn tijd ging namelijk verloren aan het handmatig switchen tussen setups. Door het makkelijke click en draaisysteem kan ik bijvoorbeeld snel wisselen van statief naar een slide. Voor mij is dit een uniek moment, ik ben nog nooit eerder een soortgelijk systeem tegengekomen! Door deze adapter kan ik kostbare productietijd efficiënter inzetten voor waar het nodig is en mijn creativiteit beter inzetten.

Review Manfrotto MOVE Quick Release Catcher Small - 3

Hoe werkt het in combinatie met andere producten?

Ik gebruik de Manfrotto MOVE Quick Release Catcher Small in combinatie met mijn Edelkrone slider 1 + Head one, DJI Ronin RS 2, PGYTech Mantis Pod Pro en Sirui Monopod met een Manfrotto videokop. De gouden combinatie vind ik hier toch echt de Manfrotto MOVE in combinatie met mijn slider systeem en monopod.

Het grote voordeel is dat ik maar één Manfrotto stijl adapterplaatje onder aan mijn camera hoef te schroeven, de monopod en de Ronin RS2 zijn hier namelijk allebei compatibel mee. Toevallig past de Manfrotto adapter ook nog op mijn PGYTech Mantis Pod Pro, waardoor ik met elk statief makkelijk gebruik kan maken van de Manfrotto MOVE!

Ik kan nu aan de slag met vier verschillende configuraties, waar ik vlot tussen kan wisselen door het eenvoudige click mechanisme. Ik hoef geen mooie momenten meer te missen door mijn configuratie tussendoor aan te hoeven passen. Met als resultaat dat ik meer vertrouwen heb om snel te handelen tussen beelden en daarbovenop meer tijd heb om mijn creativiteit vrij te laten.

Review Manfrotto MOVE Quick Release Catcher Small - 4

Mijn conclusie over de Manfrotto Move

De Manfrotto MOVE Quick Release Catcher Small van de Manfrotto MOVE serie is nu al niet meer weg te denken uit mijn workflow. Ik had wel verwacht dat het een handig systeem zou zijn, maar ik ben blij verrast met hoe effectief het daadwerkelijk is. Het heeft vrijwel meteen een plekje geclaimd in mijn cameratas! Zelf werk ik met twee stuks, wat ik ook aanraad om te doen als je met meerdere setups werkt en statieven van verschillende merken hebt. Voornamelijk voor de combinatie video en foto, is het een ideaal product om te gebruiken tijdens het shooten.

Het liefst breid ik in de toekomst uit met nog meer van deze Manfrotto catchers, maar dit is wel een grote investering. Tot slot denk ik dat dit product zowel voor de hobbyfotograaf als de professionele fotograaf een goede toevoeging in de standaard uitrusting is. Het is een veelzijdig product dat op ontelbaar veel manieren gecombineerd kan worden. En wat voor mij toch echt wel het belangrijkste is, is dat je meer ruimte krijgt om creatief bezig te zijn in plaats van technisch.

Review Manfrotto MOVE Quick Release Catcher Small - 5

Gerelateerde producten

Auteur

Daniel Scotch

Daniel Scotch, actief onder de naam Daniel Scotch Entertainment, is gespecialiseerd in cinematografie. Daniel Scotch Entertainment is uitgegroeid tot team dat ze diverse videoproducties maakt, voornamelijk muziekvideo's en commercials. Op een set heeft hij de rol als director en director of photography. Hij doet daarnaast de montages en colorgrading voor de eigen producties.

Bekijk alle berichten

Blijf op de hoogte

Houd mij op de hoogte van laatste nieuwtjes, interessante blogs en aanbiedingen.