Canon telelenzen

Een Canon telelens is geschikt voor het vastleggen van onderwerpen die ver weg zijn. Een telelens van Canon haalt verre onderwerpen dichterbij zodat ze beeldvullend zijn in je foto of video. Handig wanneer je niet dicht bij je onderwerp kunt komen. Dat maakt telelenzen uitermate geschikt voor bijvoorbeeld sportfotografie of wildfotografie. Bekijk hieronder alle telelenzen van Canon.

5 tips voor het fotograferen met een telelens | Waar let je op bij het kopen van een objectief?

Bekijk alle Canon telelenzen

Canon telelens kopen?

Op zoek naar een telelens voor Canon? Binnen de telelenzen zijn er nog veel opties. Een objectief noemen we telezoom wanneer het kleinste brandpunt gelijk of groter is aan 70mm. Bij APS-C camera's van Canon is dit door de crop van 1.6x al vanaf 44mm het geval. Het bereik per tele objectief is verschillend. Dit kan helemaal oplopen tot bijvoorbeeld de 100-400mm van Canon.

Kijk wanneer je een telelens voor Canon koopt goed naar de lensmount van het objectief en je Canon camera. Is de lens geschikt voor je camera? Past de lensmount om de mount van je camera? Zo weet je zeker dat je lens ook op je camera past en voorkom je een nare verrassing. Bedenk vooraf ook goed welk bereik je tele objectief moet hebben, hoeveel is genoeg voor het type fotografie wat je ermee wil gaan beoefenen. Mocht je hier niet uitkomen helpen wij je natuurlijk graag!