Landschapsfotografie Hierdense Beek

Landschapsfotografie Hierdense Beek

Guido Van De Water | Hierdense Beek | Meerdere datums

Wil jij mooie herfstfoto's maken en beter leren omgaan met polarisatiefilters en lange sluitertijden? Dan is deze Landschapsfotografie workshop zeker iets voor jou! In de bossen tussen Hierden en Leuvenum stroomt een klein riviertje dat bij uitstek geschikt is voor prachtige herfstfoto's. In deze tijd van het jaar liggen er veel herfstbladeren in het riviertje en door de stroming in het water kun je prachtige lange sluitertijdfoto's maken.
Lees meer Lees minder
0 / 5
(0) Geen reviews
89,-

Beeld impressie

Hoe ziet de dag eruit?

Wat ga je leren?

Instructeur en professioneel natuurfotograaf Guido van de Water helpt jou met het vinden van composities, omgaan met licht en werken met lange sluitertijden. Je leert over het toepassen van ND- en polarisatiefilters, HDR en bracketing. Daarnaast gaat Guido in op het kiezen van de juiste camera-instellingen qua sluitertijd, diafragma en ISO.

Wat ga je doen?

De workshop begint op de parkeerplaats van het Hulshorsterzand. Onder het genot van een kop koffie, thee en wat lekkers start Guido van de Water met theoretische uitleg over landschapsfotografie. Daarna wandel je langs de rivier door het prachtige bos. Hier ga je op zoek naar contrasten, kleuren en lijnen. Door het gebruik van de lange sluitertijden kun je de bewegende blaadjes in de rivier prachtig vastleggen. Ook zoek je naar herfstkleuren, zodat je kunt oefenen met het gebruik van een polarisatiefilter. Bovendien staat het bos vol met paddenstoelen, dus mocht je een macrolens hebben, neem deze zeker mee. Aan het eind van de workshop neem je naast een flinke dosis inspiratie ook een aantal prachtige herfstfoto's mee naar huis!

Programma

  • 8:00 Verzamelen parkeerplaats en theorie
  • 8:15 Praktijk
  • 12:00 Afsluiting
  • 12:15 Einde

Praktische informatie

Voor wie is deze workshop geschikt?

Tijdens de workshop ga je te voet door de prachtige bossen. Het zal er rustig aan toe gaan en de afstand die je aflegt (15 tot 20 minuten lopen van de parkeerplaats), zal ook niet heel groot zijn, maar het is prettig als je enigszins goed ter been bent. Iedereen met een digitale fotocamera kan aan deze workshop deelnemen, maar basiskennis van sluitertijd, diafragma en ISO is gewenst. Als je hierover beschikt, dan is deze workshop voor iedere beginner of gevorderde goed te doen!

Wat heb je nodig?

Deze workshop kan met elke camera gevolgd worden. Het belangrijkste is dat je beschikt over een ND-filter of een camera met een LIVE ND-filter, zoals een Olympus of OM SYSTEM camera. Een groothoeklens, telelens en eventueel een macrolens zijn geschikte objectieven om bij je te hebben. Neem daarnaast een polarisatiefilter, een statief, minimaal twee volle accu's en lege geheugenkaarten mee. Verder zorg je voor geschikte kleding, wandelschoenen en eten en drinken voor onderweg. Voor koffie, thee en wat lekkers wordt gezorgd.

Goed om te weten

Deze workshop vindt plaats in een natuurgebied zonder faciliteiten, zoals toiletten of restaurants. Ook zullen er mogelijk insecten aanwezig zijn, dus neem hier passende maatregelen voor als je hier gevoelig voor bent. Daarnaast is het ieders eigen verantwoordelijkheid om zich aan de regels te houden die gelden in de Nederlandse natuurgebieden.  

Let op

Deze workshop is buiten. Het is daarom van belang dat je over een goede conditie beschikt en goed ter been bent.

Wanneer gaat een event wel of niet door?

Mocht een event vanwege omstandigheden - zoals slecht weer, ziekte of te weinig deelnemers - toch niet doorgaan, dan laten we dat 3 dagen voor het evenement aan je weten per e-mail. Je ontvangt je betaling van ons retour. Via onze website kun je een eventuele alternatieve datum boeken.

Aantal deelnemers

Deze workshop is bedoeld voor minimaal 8 tot maximaal 10 deelnemers.

Wat is bij de prijs inbegrepen?

  • Koffie en thee
  • Wat lekkers
Guido Van De Water

Over de instructeur

Guido is een professioneel natuurfotograaf, vlogger en OM SYSTEM-ambassadeur. Hij heeft een passie voor landschapsfotografie en daarnaast fotografeert hij ook graag wildlife, vogels en macro.

Beschikbare locaties

Hierdense Beek

Hierderweg , 8077SB Hulshorst

Zondag 3 november |  -

10 van de 10 plaatsen beschikbaar 10 van de 10 beschikbaar
89,-

Zaterdag 16 november |  -

9 van de 10 plaatsen beschikbaar 9 van de 10 beschikbaar
89,-

Zelf meenemen

Checklist