Flitslicht

Flitslicht

Marije Dijkema | Cameranu Rotterdam | 1 juni 2024

Misschien herken je dit wel; je ziet prachtige sfeervolle foto’s online en je denkt: “kon ik dat maar maken!” Studiofotografie lijkt je wel wat, maar je hebt géén idee waar je moet beginnen. Hoeveel lampen heb je eigenlijk nodig? Welk merk is goed? Vervolgens moet je je gaan verdiepen in stops en licht meten enzo. Help! Marije snapt dit helemaal: "Ik wilde heel graag mooie sfeervolle foto’s maken, vooral creatief bezig zijn. Al dat technische gedoe, daar had ik toch hélemaal geen zin in! Ik heb goed nieuws voor je: dit hoef je ook helemaal niet te weten. En in mijn Workshop “Flitslicht” ga ik je stap voor stap uitleggen hoe je sfeervolle foto’s in de studio maakt, zónder technische praat."
Lees meer Lees minder
0 / 5
(0) Geen reviews
149,-

Beeld impressie

Toon meer Toon minder

Hoe ziet de dag eruit?

Wat ga je leren?

Je gaat leren hoe je sfeervol licht creëert en wat je daarvoor nodig hebt (spoiler: geen duizenden euro's). Hoe lichtvormers werken en welke je voor welke sfeer je ze gebruikt. Hoe je de ‘Rembrandt-sfeer’ creëert in de studio. Hoe je licht-set-ups maakt voor het creëren van mooie egale portretten. Hoe je licht-set-ups maakt voor het creëren van duistere portretten. Hoe je een model aanstuurt tijdens een fotoshoot, wat wel en niet werkt qua poseren en tips & tricks over styling.

Programma

  • 10:00 – 12:00 Uitleg
  • 12:00 – 12:30 Lunch
  • 12:30 – 15:00 Praktijk

Praktische informatie

Voor wie is deze workshop bedoeld?

Deze workshop is een fantastische kans voor fotografen die graag studiofoto’s willen maken, maar misschien niet precies weten waar te beginnen. Of je nu iemand bent die overweldigd wordt door de technische aspecten of iemand die zich liever concentreert op de creatieve kant, deze workshop is voor jou. De workshop richt zich op fotografen die niet verzand willen raken in technische details zoals stops, lichtmeters en complexe berekeningen. Het creatieve proces voorop. We begrijpen ook dat niet iedereen klaar is om meteen een grote financiële investering te doen in hun eerste studioflitsset. Daarom biedt deze workshop een kosteneffectieve oplossing waarbij je niet direct duizend euro hoeft uit te geven, maar toch de kneepjes leert om prachtige studiofoto’s te maken.

Wat neem je mee?

Voor de workshop heb je een camera nodig die goed samenwerkt met studioflitsers. Wij raden aan een spiegelreflexcamera of systeemcamera mee te nemen, met een volle accu en een zoom- of portretlens. Een lens met een bereik rond de 50mm is ideaal voor de verschillende oefeningen die we gaan doen.

Let op: sommige instapmodellen, zoals de Canon EOS-4000D, 2000D, 1500D of 250D, zijn mogelijk niet compatibel met de flitsers die we gebruiken. De flitsschoen van je camera (waar normaal de externe flitser op wordt gemonteerd) dient een middencontact te hebben. Controleer van tevoren of jouw camera van een middencontact voorzien is en dus geschikt is voor gebruik met externe flitsers.

En vergeet niet een notitieboekje mee te nemen. Tijdens de workshop krijg je veel bruikbare tips en technieken aangereikt. Door aantekeningen te maken, kun je de informatie later nog eens teruglezen.

Wat is bij de prijs inbegrepen?

  • Koffie/ thee
  • Lunch
  • Professioneel model in spectaculaire fantasy styling
Marije Dijkema

Over de instructeur

Mijn naam is Marije en ik ben een fine art-fantasyfotograaf. Ik creëer sprookjesachtige beelden, doordrenkt met magie en onrealistische elementen. Dit is mijn manier om te ontsnappen aan de dagelijkse realiteit en te verdwalen in mijn eigen betoverende werelden. Natuurkunde en wiskunde waren niet mijn sterkste vakken, maar dat heeft me nooit tegengehouden. Ondanks dat ik ooit gevraagd werd of ik wel de juiste versie van de toets had (echt gebeurd!), heb ik geleerd om met studiolicht te werken door simpelweg naar het licht zelf te kijken - zonder gebruik te maken van een lichtmeter, ingewikkelde berekeningen of technische termen. Het is het bewijs dat je met passie en observatie ver kunt komen!

Beschikbare locaties

Cameranu Rotterdam

Vierhavensstraat 29 , 3029 BB Rotterdam

Zaterdag 1 juni |  -

7 van de 8 plaatsen beschikbaar 7 van de 8 beschikbaar
149,-

Zelf meenemen

Checklist