Flitslicht

Flitslicht

Marije Dijkema | Cameranu Rotterdam | 29 June 2024

Misschien herken je dit wel: je ziet prachtige sfeervolle foto’s online en je denkt: “kon ik dat maar maken!” Studiofotografie lijkt je wel wat, maar je hebt géén idee waar je moet beginnen. Hoeveel lampen heb je eigenlijk nodig? Welk merk is goed? Vervolgens moet je je gaan verdiepen in stops, licht meten en meer. Help! Marije snapt dit helemaal: "Ik wilde heel graag mooie sfeervolle foto’s maken; vooral creatief bezig zijn. Al dat technische gedoe, daar had ik toch hélemaal geen zin in! Ik heb goed nieuws voor je: dit hoef je ook helemaal niet te weten. In mijn Workshop “Flitslicht” ga ik je stap voor stap uitleggen hoe je sfeervolle foto’s in de studio maakt, zónder technische praat."
Read on Lees minder
0 / 5
(0) No reviews
149,-

Beeld impressie

Hoe ziet de dag eruit?

Wat ga je leren?

Je gaat leren hoe je sfeervol licht creëert en wat je daarvoor nodig hebt (spoiler: geen duizenden euro's). Hoe werken lichtvormers en welke gebruik je voor welke sfeer? Hoe creëer je de ‘Rembrandt-sfeer’ in de studio? Hoe maak je lichtset-ups voor het creëren van mooie, egale portretten of juist duistere portretten? Hoe stuur je een model aan tijdens een fotoshoot? En wat werkt wel en niet qua poseren? Tot slot krijg je tips & tricks over styling.

Programma

  • 10:00 – 12:00 Uitleg
  • 12:00 – 12:30 Lunch
  • 12:30 – 15:00 Praktijk

Praktische informatie

Voor wie is deze workshop bedoeld?

Deze workshop is een fantastische kans voor fotografen die graag studiofoto’s willen maken, maar misschien niet precies weten waar te beginnen. Of je nu iemand bent die overweldigd wordt door de technische aspecten of iemand die zich liever concentreert op de creatieve kant, deze workshop is voor jou. De workshop richt zich op fotografen die niet verzand willen raken in technische details zoals stops, lichtmeters en complexe berekeningen. Het creatieve proces voorop. We begrijpen ook dat niet iedereen klaar is om meteen een grote financiële investering te doen in hun eerste studioflitsset. Daarom biedt deze workshop een kosteneffectieve oplossing waarbij je niet direct duizend euro hoeft uit te geven, maar toch de kneepjes leert om prachtige studiofoto’s te maken.

Wat neem je mee?

Voor de workshop heb je een camera nodig die goed samenwerkt met studioflitsers. Wij raden aan een spiegelreflexcamera of systeemcamera mee te nemen, met een volle accu en een zoom- of portretlens. Een lens met een bereik rond de 50mm is ideaal voor de verschillende oefeningen die we gaan doen.

Let op

Controleer van tevoren of jouw camera van een middencontact voorzien is en dus geschikt is voor gebruik met externe flitsers.

Notitieboekje

Vergeet niet een notitieboekje mee te nemen. Tijdens de workshop krijg je veel bruikbare tips en technieken aangereikt. Door aantekeningen te maken, kun je de informatie later nog eens teruglezen.

Wat is bij de prijs inbegrepen?

  • Koffie/ thee
  • Lunch
  • Professioneel model in spectaculaire fantasy styling
Marije Dijkema

Over de instructeur

Mijn naam is Marije en ik ben een fine art-fantasyfotograaf. Ik creëer sprookjesachtige beelden, doordrenkt met magie en onrealistische elementen. Dit is mijn manier om te ontsnappen aan de dagelijkse realiteit en te verdwalen in mijn eigen betoverende werelden. Natuurkunde en wiskunde waren niet mijn sterkste vakken, maar dat heeft me nooit tegengehouden. Ondanks dat ik ooit gevraagd werd of ik wel de juiste versie van de toets had (echt gebeurd!), heb ik geleerd om met studiolicht te werken door simpelweg naar het licht zelf te kijken - zonder gebruik te maken van een lichtmeter, ingewikkelde berekeningen of technische termen. Het is het bewijs dat je met passie en observatie ver kunt komen!

Beschikbare locaties

Cameranu Rotterdam

Vierhavensstraat 29 , 3029 BB Rotterdam

Saturday 29 June |  -

6 van de 8 plaatsen beschikbaar 6 van de 8 beschikbaar
149,-

Zelf meenemen

Checklist