Leica M11-P Zwart
Leica M11-P Zwart
8.950,-

Leica M11-P Zwart

Geen reviews
| #3416031

Kies je kleur

Leica M11-P Zwart
8.950,-
Woensdag gratis in huis
Let op! Geld lenen kost geld

Acties en services bij dit product

Bezoek de Leica Experience Days

Ontdek dit product tijdens de Leica Experience Days in de winkels van Cameranu. De brand manager van Leica Nederland staat klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Bekijk op onze eventpagina wanneer de Leica Experience Day bij jou in de buurt is!
Meer informatie

Gratis cleaningcard t.w.v. €89,95

Bij deze camera ontvang je een gratis cleaningcard ter waarde van €89,95. Om je camera in topconditie te houden is het belangrijk om hem af en toe schoon te (laten) maken. Wanneer er een stofje of vuiltje op je sensor zit, kun je dit op heel veel foto’s terugzien. En dat wil je natuurlijk niet! Daarom krijg je een poetsbeurt voor je camera.
Meer informatie

Camera inruilen?

Ruil je camera(kit) in en gebruik de inruilwaarde voor je nieuwe aankoop! Vul het inruilformulier in en wij nemen snel contact met je op. Stuur je camera naar ons op of lever het af in onze winkels.
Meer informatie

5 jaar garantie

Op dit product krijg je bij ons 5 jaar garantie
Meer informatie

Productinformatie

Meegeleverde accessoires

 • Bodydop
 • Leica BP-SCL7 accu
 • Leica BC-SCL7 lader
 • Accessoireschoen cover
 • Leica FOTOSkabel
 • Draagriem
 • Gebruiksaanwijzing

Leica M11-P systeemcamera Body Zwart

Leica camera's hebben een centrale rol gespeeld bij het vastleggen van historische gebeurtenissen. Jarenlang hebben fotojournalisten de M-serie gekoesterd voor het vermogen om iconische momenten vast te leggen door de decennia heen. De Leica M11-P systeemcamera zet deze rijke erfenis voort en combineert moderne technologie met het tijdloze ontwerp van de M11 en introduceert belangrijke verbeteringen. Zo is de M11-P 's werelds eerste camera met Content Authenticity Initiative technologie, een baanbrekende poging om authenticiteit terug te brengen in digitale verhalen.

Enkele hoogtepunten van de Leica M11-P:

 • 60 megapixel fullframe BSI CMOS sensor
 • Triple Resolution Technologie met 60, 36 of 18 megapixel output
 • 256GB intern geheugen
 • 14-bit kleurdiepte 
 • Tot 15 stops dynamisch bereik
 • 0.73x optische zoeker
 • Leica Maestro III beeldprocessor 
 • Fotograferen met 4.5bps voor 15 opnames 
 • Active Matrix TFT touch-display

Verbeteringen voor professionals

Leica past zijn P-cameramodellen al sinds jaar en dag aan de behoeften van professionele fotografen en fotojournalisten aan. De M11-P volgt deze traditie met een gerenommeerd ontwerp dat het rode punt-logo vervangt door een meer ingetogen uiterlijk. Daarnaast zijn er diverse andere verbeteringen doorgevoerd, waaronder:

 • Een discreet design zonder logo en een zoeker van donker chroom.
 • Een gegraveerd Leica-schrift op de bovenste afdekplaat.
 • Een uitgebreide interne opslagcapaciteit van 256GB.
 • Een saffier afdekglas voor het LCD-scherm aan de achterkant.

Leica introduceert Content Authenticity met Content Credentials

De Leica M11-P is allereerste camera die Content Authenticity Initiative (CAI) technologie integreert. Het CAI, een samenwerkingsverband geïnitieerd door Adobe in samenwerking met gerenommeerde organisaties zoals The New York Times en Leica, heeft als hoofddoel het opzetten van een gestandaardiseerd systeem voor het toekennen van digitale content.

In de M11-P wordt deze innovatie gepresenteerd als Leica Content Credentials. Door de inzet van een beveiligde verwerkingschip versleutelt de camera metadata van beelden direct op het moment van de opname. Deze gecodeerde gegevens kunnen vervolgens onafhankelijk worden geverifieerd en uitgebreid bij gebruik van compatibele toepassingen, zoals Adobe Photoshop. Hierdoor kunnen kijkers de herkomst van de afbeelding vaststellen en de authenticiteit ervan valideren. Deze vooruitgang is bedoeld om kijkers meer vertrouwen te geven in de beelden die ze tegenkomen en biedt je een extra middel om de juiste toeschrijving te behouden.

Geavanceerde beeldtechnologie

De M11-P is geïnspireerd op het ontwerp met hoge resolutie van de M11 en bevat een 60 megapixel fullframe CMOS-sensor met een back-illuminated (BSI) architectuur, wat resulteert in verbeterde ruisprestaties en snellere uitleessnelheden. Deze hogere resolutie is met name geschikt voor toepassingen die om gedetailleerde details vragen, zoals landschappen en architectuurfotografie. Bovendien verbeteren de ruisonderdrukkende voordelen van het BSI-ontwerp de beeldhelderheid en kleurnauwkeurigheid, vooral bij weinig licht en hogere ISO-instellingen.

De fysieke samenstelling van de sensor introduceert ook een bijgewerkt ultradun dubbellaags filterglas, dat UV- en IR-golflengten effectief absorbeert, wat leidt tot een verbeterde helderheid en meer natuurgetrouwe weergave bij gebruik van M-objectieven.

Leica M11's innovatieve Triple Resolution Technologie

In een baanbrekende stap voor M camera's introduceert de M11-P Triple Resolution Technology. Dit innovatieve pixel binning proces stelt je in staat om te kiezen tussen 60, 36 of 18 megapixel uitvoeropties, waarbij elke resolutie het volledige sensorgebied benut en een rijke 14-bit kleurdiepte levert. Door gebruik te maken van pixel binning in plaats van bijsnijden, profiteren de lagere resoluties van een verbeterd dynamisch bereik en lagere ruisniveaus:

 • 60MP: Biedt de hoogste resolutie met 14 stops dynamisch bereik.
 • 36MP: Een balans tussen resolutie en ruis met 15 stops dynamisch bereik.
 • 18MP: Levert de laagste ruisniveaus en behoudt 15 stops dynamisch bereik.

Maestro III beeldprocessor

De Maestro III-processor speelt een centrale rol bij het aandrijven van de verbeterde verwerkingsmogelijkheden en Triple Resolution Technology van de M11-P. De processor breidt ook het gevoeligheidsbereik uit ten opzichte van eerdere M-camera's en biedt nu een ISO-bereik van 64-50000. Dit grotere bereik zorgt voor meer detail, een verbeterde beeldkwaliteit en een natuurlijkere kleurweergave bij lagere ISO-instellingen. Daarnaast maakt de Maestro III continu-opnamen mogelijk met snelheden tot 4,5 beelden per seconde en kunnen bestanden snel worden opgeslagen, wat de algehele opname-ervaring verbetert.

Verbeteringen in beeldverwerking

Hoewel de M11-P gericht blijft op fotografie en handmatige bediening, heeft deze camera diverse upgrades en functionele verbeteringen gekregen, waardoor het de meest moderne M-camera tot nu toe is:

 • Introductie van een elektronische sluiterfunctie die sluitertijden tot 1/16.000 seconde mogelijk maakt. Deze functie is vooral handig bij het werken met snellere f/0.95 objectieven, omdat er geen ND-filters meer nodig zijn. De camera heeft nog steeds een mechanische sluiter, die sluitertijden tot 1/4000 seconde en flitssynchronisatie tot 1/180 seconde ondersteunt.
 • Er zijn nu twee digitale zoomniveaus (1.3x en 1.8x) beschikbaar, waarmee het gebruik van objectieven met een langere brandpuntsafstand wordt gesimuleerd door een kleine uitsnede in het beeld te maken. Dit zijn omkeerbare uitsnedes bij opnamen in DNG-indeling of permanente uitsnedes bij opnamen in JPG.
 • Naast spotmeting en centrum-georiënteerde gemiddelde meting biedt de camera multi-veld belichtingsmeting, waardoor het minder vaak nodig is om te meten en opnieuw te componeren voordat je een opname maakt.
 • Ruisonderdrukking bij lange belichting is inbegrepen om ruis te minimaliseren bij opnamen met lange belichting, maar kan ook worden uitgeschakeld om het opslaan te versnellen.

Tijdloos rangefinder ontwerp

De M11-P heeft een klassiek ontwerp dat een eerbetoon is aan de oorspronkelijke M-camera, de M3, uit 1954. Deze duurzame en direct herkenbare vorm legt een sterke nadruk op gebruiksvriendelijke bediening en vastleggen, en dat alles met behoud van een strakke en minimalistische visuele aantrekkingskracht.

Optische zoeker

De optische zoeker heeft een royale vergroting van 0.73x, is uitgerust met automatische parallaxcompensatie en heldere kaderlijnen die nauwkeurig zijn gekalibreerd om overeen te komen met de afmetingen van de beeldsensor bij een scherpstelafstand van 2 meter. Aan de voorzijde van de camera biedt een zoekerkaderkeuzeschakelaar handmatige aanpassingen om het waargenomen beeldveld te veranderen, zodat de scène met verschillende brandpuntsafstanden kan worden gevisualiseerd, inclusief opties voor 35mm/135mm, 28mm/90mm en 50mm/75mm paren.

2.95 inch touchscreen LCD

Het 2.95 inch touchscreen LCD aan de achterzijde heeft een verbeterde helderheid, waardoor het beter zichtbaar is in heldere, zonnige omstandigheden. Daarnaast is de duurzaamheid van het scherm van de M11-P verbeterd door het gebruik van saffierglas, waardoor de krasbestendigheid is versterkt.

Verbeterd en geoptimaliseerd menu

De herziene menulay-out is afgestemd op de Q- en SL-systemen, waardoor de navigatie is gestroomlijnd en er direct vanaf de eerste menupagina snellere aanpassingen kunnen worden gemaakt.

Live View Stabilization

Live View Stabilization vermindert de effecten van cameratrillingen op het LCD-scherm aan de achterzijde of de optionele Visoflex 2 elektronische zoeker, waardoor het eenvoudiger wordt om nauwkeurig handmatig scherp te stellen, met name bij gebruik van objectieven met een langere brandpuntsafstand.

Vernieuwd ontwerp en bediening

Hoewel de M11-P gelijkenissen vertoont met eerdere M-camera's, introduceert deze camera  een aantal opmerkelijke wijzigingen in het ontwerp van de behuizing. De zwart afgewerkte versie van de M11-P heeft een aluminium bovenplaat met een krasbestendige coating. Dit ontwerp is ongeveer 20% lichter dan de zilver-chromen variant, die een koperen bovenplaat heeft en een gewicht van 640 gram met de batterij geïnstalleerd. In tegenstelling tot eerdere M-camera's heeft de M11-P geen afneembare basisplaat. In plaats daarvan is het ontwerp overgenomen van de Q- en SL-systemen en wordt gebruik gemaakt van een nieuwe BP-SCL7 batterij die rechtstreeks in de camerabody wordt geplaatst.

Hoge capaciteit lithium-ion accu

De BP-SCL7 lithium-ion accu biedt 64% meer capaciteit vergeleken met de accu van de vorige generatie en is CIPA-goedgekeurd voor 700 opnamen per lading. Als je alleen de optische zoeker gebruikt, kun je ongeveer 1700 opnamen per lading verwachten.

256GB intern geheugen en UHS-II SD-geheugenkaartsleuf

Met een uitgebreid intern geheugen van 256GB (tegenover 64GB in de standaard M11), heb je de optie om helemaal geen geheugenkaart te gebruiken of om het interne geheugen te combineren met een SD-kaart in de UHS-II SD-geheugenkaartsleuf om effectief dubbele kaartsleuven te simuleren voor het scheiden van bestandstypen of het bieden van extra opslagruimte. Het is ook mogelijk om beeldbestanden over te zetten van het interne geheugen naar de SD-kaart voor eenvoudige back-ups.

Bedrade en draadloze connectiviteit

Een USB Type-C poort aan de onderkant van de camera maakt het mogelijk om de batterij in de camera op te laden en bestanden over te zetten. De USB Type-C poort kan ook worden gebruikt in combinatie met de meegeleverde FOTOS kabel, voor een directe verbinding met een Apple iPhone via de Leica FOTOS app voor handig bestandsbeheer en delen. Daarnaast kunnen wifi en bluetooth worden gebruikt om de camera draadloos te verbinden met een iOS-apparaat via de FOTOS app. Deze set-up maakt in-app geotagging mogelijk, evenals de mogelijkheid om favorieten te selecteren en beoordelingen toe te passen op foto's via je mobiele apparaat.

Kenmerken van de Leica M11-P

 • 60 megapixel fullframe BSI CMOS-sensor
 • Triple resolution technologie 60, 36 en 18 megapixel
 • Leica Content Credentials Technology
 • Iconisch ontwerp zonder logo
 • 2.95 inch touchscreen met saffierglas
 • Intern geheugen van 256 GB en SD UHS-II-geheugenkaartsleuf
 • Optische zoeker met 0.73x vergroting
 • ISO instelbaar van 64 tot 50000
 • Tot 4.5 beelden per seconde
 • Wifi en USB Type-C-connectiviteit
 • Ondersteunt Leica FOTOS-app via bluetooth
 • Lichtgewicht aluminium bovenplaat

Meegeleverde accessoires

 • Bodydop
 • Leica BP-SCL7 accu
 • Leica BC-SCL7 lader
 • Accessoireschoen cover
 • Leica FOTOSkabel
 • Draagriem
 • Gebruiksaanwijzing

Specificaties

Geen specificaties gevonden voor zoekopdracht

Algemene info
Merk
Leica
Productlijn
Leica M
Product serie
M11
Specifieke model
M11-P
Type camera
Systeemcamera
Geschikt voor
Professionals
Fabrieksgarantie
2 jaar
Camera
Processor
Maestro III
Beeldratio
3:2
Beeldstabilisatie
Nee
Panoramafunctie
Nee
Autofocus
Ja
Lensmount
Leica M
RAW
Ja
Bestandsformaat
JPG, RAW
360 graden
Nee
Maximale beelden per seconde
4.5
Inclusief objectief
Nee
Geadviseerd voor
Portretfotografie
Ja
Reportagefotografie
Ja
Sensor
Type
Fullframe
Formaat
35.8 x 23.9mm
Cropfactor
1x
Resolutie
60.3 megapixel
Maximale resolutie
9528 x 6328 pixels
Sensorreiniging
Nee
Standaard ISO bereik
Auto ISO, 64-50000
Hoogste native ISO waarde
50000
ISO uitbreidbaar tot
50000
Belichting
Belichtingsmeting
Centrum gewogen, highlight gewogen, meervlaks meting, spot
Belichtingscompensatie
+/-3 EV in stappen van 1/3 EV
Kortste sluitertijd
1/16000s
Langste sluitertijd
60min
Bulbfunctie
Ja
Bracketing (AEB)
3 of 5 opnamen
Handmatige belichting
Ja
Zelfontspanner
2 of 12s
Witbalansinstellingen
Automatic (Auto), instellingen (Daylight - 5200K, Cloudy - 6100K, Shadow - 6600K, Tungsten - 2950K, HMI - 5700K, Fluorescent (warm) - 3650K, Fluorescent (cool) - 5800K, Flash - 6600K), handmatige meting (Gray card), handmatige kleurtemperatuur-instelling (Color Temperature, 2000K tot 11500K)
Diafragmaprioriteit
Ja
Sluiterprioriteit
Ja
Display
Formaat
2.95"
Aantal pixels
2332800 pixels
Type display
Vast
Touchscreen
Ja
Live view
Ja
Viewfinder
Zoeker/Viewfinder
Ja
Soort
Optisch
Beeldveld
100%
Vergroting
0.73x
Dioptrisch correctiebereik
-3 tot +3
Flitser
Interne flitser
Nee
X-sync snelheid
1/180s
Hotshoe
Ja
Video
Videofunctie
Nee
Geheugen en opslag
Intern geheugen
256GB
Dual cardslot
Nee
Type geheugen
SD (UHS II)
Aansluitingen
HDMI
Nee
Microfoonaansluiting
Nee
Hoofdtelefoon aansluiting
Nee
USB
Ja
Type USB-aansluiting
USB C
A/V
Nee
Ethernet
Nee
Draadloze opties
Wifi
Ja
Bluetooth
Ja
NFC
Nee
GPS
Nee
Fysieke eigenschappen
Gewicht
455gr
Breedte
138.8mm
Diepte
38.5mm
Hoogte
80.3mm
Materiaal behuizing
Aluminium, Kunstleer, Magnesium
Kleur
Zwart
Waterdicht
Nee
Spatwaterdicht
Ja
Schokbestendig
Nee
Stofdicht
Ja
Tally
Nee
Minimale gebruikstemperatuur
0°C
Maximale gebruikstemperatuur
40°C
Hardware
Ja
Accu
Serie accu
BP-SCL7
Vermogen originele batterij
1800mAh
Capaciteit originele batterij
700 CIPA-standaard, 1700 Leica aangepaste opname-cyclus
Oplaadbaar via USB
Ja
Voeden via USB
Ja
Lader
BC-SCL7
Lader meegeleverd
Ja

Verzekeren

Ons uitgebreide zekerheidsplan!
Bij Cameranu heb je de mogelijkheid jouw nieuwe foto- en video apparatuur uitgebreid te verzekeren. Met ons verzekeringspakket is jouw aankoop optimaal beschermd.  

Wat zijn de voordelen?
- Een extra jaar fabrieksgarantie
- Verzekerd tegen vallen, stoten en diefstal
- Nieuwwaarderegeling gedurende de looptijd
- Wereldwijde transport- en verblijfsdekking
Lees meer over verzekeren