CameraNU.nl
Klantenservice bereikbaar van 09:00 tot 22:00 uur

Het juiste objectief vinden

Hoe kun je het juiste objectief vinden? De lens die je nodig hebt, is afhankelijk van wat je wilt fotograferen. Wil je kunnen inzoomen of heb je liever een lichtsterk vast brandpunt objectief, zoek je een lens die speciaal ontworpen is voor het maken van video's óf wil je een allround objectief met een licht gewicht? Bedenk ook dat de kwaliteit van een objectief misschien nog wel belangrijker is dan het aantal megapixels van de camera-sensor. Er zijn een heleboel verschillende objectieven om uit te kiezen. Bij CameraNU.nl kun je via het menu gericht filteren om de keuze te verkleinen, maar je kunt natuurlijk ook altijd om een gericht advies vragen!

Handig: Uitleg afkortingen objectieven | Advies over het kopen van een objectief


Alle architectuur-objectieven

Architectuur en interieur

Interieurs en superstrakke architectuur fotograferen is een vak apart. Een objectief met een grote beeldhoek kan, maar bijvoorbeeld een speciaal tilt- en shiftobjectief schept de nodige extra mogelijkheden.

Alle architectuur-objectieven

Alle reis-objectieven

Objectieven voor op reis

Je kunt 8 verschillende objectieven met een vast brandpunt meenemen. Of een arsenaal aan zoomlenzen. Maar er zijn óók zoomobjectieven met een groot bereik. Zodat je aan één objectief genoeg hebt voor jouw vakantie.

Alle reis-objectieven

Alle landschaps-objectieven

Landschappen fotograferen

Een prachtig landschap komt vaak het mooist tot zijn recht op foto's die gemaakt zijn met een groothoekobjectief. Maar je wilt misschien ook graag filters gebruiken. Wat is dan de beste keuze?

Alle landschaps-objectieven


Alle reportage-objectieven

Een allround reportage-objectief

Snel reageren zonder van objectief te hoeven wisselen is een must tijdens rapportagefotografie. Maar wat is een praktisch zoombereik? Er is niet altijd voldoende licht voorhanden dus lichtsterkte is een ding.

Alle reportage-objectieven

Alle macro-objectieven

Objectieven voor macrofotografie

Om héle kleine onderwerpen groot op de sensor krijgen is een objectief nodig met een vergrotingsfactor van minstens 1:1. Oftewel een speciaal macro-objectief. En daar hebben we héél veel van!

Alle macro-objectieven

Alle vast brandpunt objectieven

Vast brandpunt objectieven

Van een objectief een zoomobjectief maken gaat ten koste van kwaliteit. Een objectief met een vast brandpunt, ook wel een "prime" genoemd, kent dit probleem niet. Absolute topkwaliteit dus!

Alle vast brandpunt objectieven


Alle portret-objectieven

Wat is een goed portretobjectief?

Tot een brandpuntsafstand van zo'n 50mm ontstaat er veel vertekening. En boven de 200mm moet je op (te) grote afstand van jouw onderwerp staan.

Alle portret-objectieven

Alle snelle objectieven

Sport-, vogel- en wildfotografie

Een snelle sluitertijd, een groot zoombereik óf een grote brandpuntsafstand zijn onderwerpen waar sport-, vogel- en wildfotografen zich mee bezighouden. Zelfs 800mm is een mogelijkheid!

Alle snelle objectieven

Alle video-objectieven

Professionele video-objectieven

Filmen is iets anders dan fotograferen. Daarom worden speciale objectieven voor het maken van absolute topkwaliteit video's gemaakt. Bij CameraNU.nl vind je een enorme keuze.

Alle video-objectieven

Zopim
Heeft u een vraag?