Productreview GlareOne LED 120 BiColor D LED-Lamp Set Kit

1 maand geleden

Streamen is niet alleen een hobby, het is ondertussen mijn werk. Goed licht is het verschil tussen gamers die hun spelletjes delen op het internet en een streamer die een goede kwaliteit stream neerzet. Deze GlareOne LED 120 BiColor D LED-Lamp Set Kit is de plug-and- play manier om dat binnen een half uurtje voor elkaar te krijgen. In deze review vertel ik je waarom.

Bekijk de GlareOne LED 120 BiColor D LED-Lamp Set Kit

Opzetten van het statief

Verwachtingen had ik eigenlijk niet voordat ik mijn nieuwe GlareOne licht set binnen kreeg. Dit is mijn eerste ervaring met het merk en het soort product. Toen de hele boel in dozen in mijn huiskamer stond moest ik wel even lachen. Het was best een groot pakket! Het bestaat uit een GlareOne LED 120 BiColor D LED-lamp, GlareOne Lantern Softbox 120 PRO, GlareOne zandzak en GlareOne Fatboy Boom - C-Stand. Het statief is redelijk zwaar maar niet te heftig om te dragen. De rest was makkelijk de trap op te tillen naar de studio!

Ik was even in de war met het statief. Moest ik nou aan een van de schroeven draaien? Zijn er knopjes? Nou nee, de oplossing was simpeler dan ik had verwacht. Je trekt eigenlijk de poten uit elkaar en dan draaien ze haaks zodat hij kan staan. Het kostte me even voordat ik doorhad dat dat kon. Ik was bang het statief stuk te maken, maar achteraf gezien hoef je je daar dus helemaal geen zorgen om te maken. Het statief is stevig en kan echt wel tegen een stootje, maar een handleiding om me erop te wijzen dat het gewoon uit elkaar getrokken kon worden was stiekem wel fijn geweest.

De softbox is mijn nieuwe zonnetje in huis

De softbox opzetten was heel vanzelfsprekend en ook heel leuk om in elkaar te zetten. Voor mijn set-up zou ik het allemaal kunnen laten staan. Maar mocht ik het een keer moeten opbergen of ergens anders moeten gebruiken, dan klap ik het zo weer in, en dan kan die makkelijk de tas in.

Mijn studioruimte is als streamer eigenlijk gewoon een omgebouwde extra kamer; een paar meter bij een paar meter. Maar deze set neemt ruimte in beslag! Misschien dat het voor een grotere studio iets beter zal werken, want ik heb voor de grote uitvoering als streamer niet de ruimte. Mijn setup is al redelijk ruim, aangezien ik met mijn rug naar de muur zit en de set-up in de volledige kamer ingericht is.

Een wat kleinere box zou dan eigenlijk net wat beter boven de schermen hangen. Hij is in verschillende maten verkrijgbaar. Als content creator zou ik dan echt aanraden de kleinste te nemen.

Wat voor mij heel handig is, is dat mijn studio dubbel is! Het statief kan gemakkelijk gedraaid worden om daar het licht wat beter over te brengen of aan te passen met de boom arm. Daardoor heb ik eigenlijk maar één licht nodig voor de hele setup van zowel de gamehoek, als de voice-over booth.

Het licht en de lamp zelf

Het licht is prettig aanpasbaar. Het kan gedempt worden, de warmte kan aangepast worden en er zitten ook functies op die lichteffecten nabootsen. Met de applicatie is dat makkelijk te verstellen. Het is ook heel flatterend licht. Ik voel me een stuk knapper op stream. Dit is goed voor mijn zelfbeeld, maar vooral voor mijn content.

Een ander belangrijk punt is dat ik lichtgevoelig ben. Licht doet meestal pijn, waardoor langdurig streamen vaak hoofdpijn en migraine veroorzaakt, omdat ik naar ledlampen moet staren. Het licht via de softbox is een stuk zachter voor mijn ogen, want deze is verstelbaar en indirect. Daarnaast is de lamp erg stil. Mijn microfoon pikt eerder mijn pc op dan de lamp. Dat scheelt mij een filter en geluidskwaliteit.

Het duurde niet heel lang voordat ik in de handleiding van de lamp gezien had dat er een app is. Nadat ik die had geïnstalleerd was het helemaal feest. De lamp zelf staat redelijk hoog, dus ik kan hem niet zo makkelijk handmatig aan en uit zetten of aanpassen. De app lost dit probleem op en maakt ook meteen alle instellingen veel inzichtelijker! Als streamer is het voor mij heel handig als ik vanaf een app een verandering kan inbrengen in de sfeer. Zo kan ik de warmte aanpassen van het licht of het wat donkerder maken wanneer er iets spannends gebeurt.

Conclusie van de GlareOne set

Deze GlareOne LED 120 BiColor D LED-Lamp Set Kit is een mooie aanvulling voor een stream set-up. Het verbetert in een handomdraai de kwaliteit van het beeld, mits je een redelijke camera hebt natuurlijk! Deze set neemt wel het een en ander aan ruimte in beslag, dus houd hier rekening mee als je een kleine set-up hebt. Ik zou hem zeker aanraden aan streamers die ook andere soorten content maken. Op die manier kun je licht veelzijdig en professioneel inzetten. Denk hierbij aan goed licht voor foto's,TikTok video's, Instagram reels en YouTube video's.

Bekijk de GlareOne LED 120 BiColor D LED-Lamp Set Kit

Auteur

Akai Flora

Content creator Akai Flora, bekend op Twitch, is een creatief persoon die eigenlijk alles met twee handen aanpakt wat haar creatieve hartje begeert. Ze is veelal te vinden op Twitch waar een breed scala aan game genres gestreamd wordt naast de wekelijkse woensdagavond Art stream.

Bekijk alle berichten

Stay in touch

Keep me up-to-date on the latest news, interesting blogs and deals.