CameraNU Logo

Advies over analoge fotografie

Veel mensen fotograferen met een digitale spiegelreflex- of systeemcamera, maar analoge fotografie is ook ontzettend populair. Het heeft gewoon iets bijzonders: een foto maken en pas later de resultaten kunnen bekijken. Analoge foto's hebben echt een andere sfeer dan digitale beelden. Op deze pagina staan allerlei tips voor analoge fotografie: van fotograferen met een Polaroid camera tot het ontwikkelen van een rolletje.

7 tips voor analoog fotograferen

7 tips voor analoog fotograferen

Analoog fotograferen vraagt om een andere aanpak dan met een digitale camera. Lees deze 7 tips voor als je wilt beginnen met het maken van analoge foto’s!

> Lees verder

Hoe maak je een pinhole camera?

Een pinhole camera maken?

Op deze pagina staat uitgelegd hoe je zelf een pinhole camera maakt en lees je meer over wat pinhole fotografie precies is én hoe het werkt.

> Lees verder

Zo ontwikkel je een analoog fotorolletje

Zo ontwikkel je een fotorolletje

Analoge foto's moeten eerst worden ontwikkeld en dan afgedrukt of ingescand worden. Hier staat uitgelegd hoe je een zwart-wit fotorolletje kunt ontwikkelen.

> Lees verder

Een Polaroid camera op je bruiloft

Polaroids op je bruiloft

Foto's helpen je om deze allermooiste dag te herbeleven. Met een Polaroid camera kun je hele leuke foto's maken tijdens je bruiloft!

> Lees verder

Instant foto's maken

Instant foto's maken

Met een Polaroid camera heb je, direct na het maken van de foto, een unieke afdruk. Daarom wordt het ook een 'instant camera' genoemd.

> Lees verder

10 tips voor polaroid fotografie

10 tips polaroid fotografie

Hoe maak je de mooiste en de beste foto's met je instant camera? Lees nu deze 10 handige tips voor polaroid fotografie!

> Lees verder