Wat is het voordeel van een Epson EcoTank printer?

Van het merk Epson zijn er verschillende soorten printers te koop: fotoprinters, all-in-one printers, grootformaat printers en printers voor gebruik op kantoor. Epson heeft meerdere series, waaronder de EcoTank printer serie. Deze printers hebben een andere afdruktechniek. Hier leer je meer over het verschil en de voordelen hiervan uit!

Het verschil met traditionele printers

Een ‘gewone’ inkjet printer heeft een aantal kleuren cartridges nodig om te printen. Wanneer de cartridges leeg zijn kun je ze vervangen. De Epson EcoTank printers zijn anders doordat ze niet met inktcartridges of een toner werken, maar een groot inktreservoir hebben dat je zonder morsen kunt bijvullen.

Snel de inkt bijvullen

Het bijvullen van de inkt gaat met behulp van inktflesjes. Je hebt nooit meer gedoe met lege inktpatronen! Door de aanwezige indicator op de Epson printer kun je altijd goed zien hoe vol het reservoir is. Het grootste voordeel is dat het inktreservoir van EcoTank printers een veel grotere inhoud heeft dan de traditionele cartridges.

Een goede afdrukkwaliteit

De prints van een Epson EcoTank printer doen zeker niet onder voor de prints van traditionele printers. Letters, lijnen, kleuren en volledig gevulde oppervlakken worden met een zeer grote precisie afgedrukt. Ook kun je professionele fotoafdrukken maken met de EcoTank inkt.

Kosten- en milieubesparend

De inktflesjes die worden meegeleverd bij een nieuwe printer, hebben een inhoud die vele malen groter is dan een cartridge. Hierdoor kun je veel meer prints maken én je bespaart op de kosten met een Epson Ecotank printer. Een flesje met Epson inkt is namelijk een stuk goedkoper dan een cartridge voor een inkjet printer.

Populaire Epson EcoTank printers

Welke printer moet ik kopen?
Welke printer moet ik kopen?
Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een nieuwe printer. Je leest het hier!
Lees meer
Welke fotoprinter moet ik kopen?
Welke fotoprinter moet ik kopen?
Een fotoprinter is een printer voor het afdrukken van foto’s in hoge kwaliteit. Hier let je allemaal op bij het kopen!
Lees meer