Review DJI Mini 2 SE drone

Noa Hoekstra
10 maanden geleden

Het moet de beste drone voor beginners zijn van DJI. Toch wist ik, voordat ik de DJI Mini 2 SE drone ontving, niet goed wat ik moest verwachten. Uiteindelijk heb ik de drone op diverse plekken getest. In deze review lees je al mijn bevindingen als beginner met de drone.

Bekijk de DJI Mini 2 SE drone

Mijn verwachtingen van de drone

Ik heb nog nooit eerder een drone in handen gehad. Voor ik de drone ontving, had ik er rekening mee gehouden dat ik veel tijd kwijt zou zijn aan het ontdekken hoe ik de drone kon laten werken. Misschien was ik wat bevooroordeeld over hoe ingewikkeld drones zijn, waardoor ik het nooit eerder heb aangedurfd om er eentje aan te schaffen. Het ziet er heel hightech uit en ik was altijd in de veronderstelling dat je alleen met een drone mag vliegen als je daar een certificaat voor hebt. Het is dus een fijne verrassing dat je vanwege het gewicht van deze drone, 249 gram, geen opleiding hoeft te volgen. De DJI Mini 2 SE is relatief goedkoop voor een drone, hierdoor had ik van tevoren relatief lage verwachtingen van de beeld- en bouwkwaliteit.

Eerste indruk van de DJI Mini 2 SE

Bij het uitpakken van de DJI Mini 2 SE drone werd ik al gelijk enthousiast. Alle onderdelen zitten verpakt in een handige tas. Deze tas kun je overal opbergen en makkelijk meenemen als je ergens naartoe gaat. De inhoud van de tas zag er overzichtelijk uit door de handige vakjes.

Wat mij meteen opviel toen ik de losse onderdelen uitpakte, was hoe ontzettend licht de drone is. Het design van de producten is strak en simpel. De controller is heel licht en ligt fijn in de hand. Wat ik een groot pluspunt vind, is dat je de onderdelen tegelijkertijd kunt opladen. Er zit een oplaadcase bij voor de drie batterijen en je kunt de controller en drone los opladen aan bijvoorbeeld je laptop. Het opladen gaat snel. Binnen een paar uur was de drone klaar voor gebruik.

Toen ik de handleiding doorlas, kreeg ik een klein beetje paniek. Er stonden alleen plaatjes bij en vrij weinig tekst, waardoor ik niet goed wist wat nou precies de bedoeling was. Ik probeerde filmpjes op te zoeken op YouTube, maar hier kon ik eigenlijk niets bruikbaars vinden. Wat ik toen nog niet in de gaten had, was dat je de DJI Fly app kunt downloaden waar stap voor stap wordt uitgelegd hoe je de drone de lucht in krijgt. Toen ik die eenmaal had geïnstalleerd ging het echt razendsnel. Binnen vijf minuten hing de drone in de lucht. Ik had nooit verwacht dat het uiteindelijk zo makkelijk zou gaan en vooral niet dat ik het zo leuk zou vinden.

De drone in de praktijk

Ik werk in Amsterdam. Hier beheer ik de social media kanalen voor een detacheringsbureau. In eerste instantie heb ik de drone alleen binnen gebruikt. Vanwege de luchthaven in Amsterdam mag je daar in de omgeving nergens vliegen, maar ik heb de Mini 2 SE drone binnen op mijn kantoor gebruikt. Daar ben ik eerst overal doorheen gaan vliegen. Met de drone kon ik bijvoorbeeld een leuke TikTok video maken dat ik langs alle afdelingen vlieg. Met de QuickShots functie kan dit super makkelijk, want dan maak je met één druk op de knop video's die geschikt zijn voor op social media.

Daarna ben ik een weekje naar Zwolle gegaan. Hier heb ik de DJI Mini 2 SE drone voor het eerst buiten op laten stijgen. Het was een prachtige dag en ik heb mooie beelden gemaakt van de omgeving in de buurt. Omdat het de eerste keer was, ben ik niet ver gegaan met de drone. Het waaide die dag namelijk behoorlijk. Ik was bang vanwege het gewicht van de drone en de sterke wind dat, zodra de drone uit het zicht was, ik er geen controle meer over had.

De drone moet de wind wel aankunnen en heeft een bereik van 10 kilometer, maar dat doe ik dan een andere keer als ik meer ervaring heb met het vliegen. En dan kan ik daar de Return To Home functie ook handig bij gebruiken.

De kwaliteit van de DJI Mini 2 SE

Van de beelden die ik heb gemaakt was ik erg enthousiast. Ik was positief verrast over de kwaliteit van de video. De drone heeft een 3-assige gimbal camera van 2.7K. Dit zag je echt terug in de beelden. Het beeld is veel helderder en scherper dan ik van tevoren had gedacht. Daarnaast blijft de drone stabiel in de lucht hangen, ondanks dat het zo’n lichtgewicht is. Het opstijgen en landen gaat met één druk op de knop in de Fly app. Dit is dus handig als je nog niet zoveel ervaring hebt.

De DJI RC-N1 controller

Tijdens het vliegen met de drone maakte ik gebruik van de DJI RC-N1 controller. Ik had hier mijn telefoon boven op geklikt. Dit gaat ook erg gemakkelijk. Aan de bovenkant schuif je iets uit de afstandsbediening waar je je telefoon in kunt doen. Dan koppel je je telefoon met de afstandsbediening door middel van een kabel die erbij zit en dan verbindt die automatisch met de drone en de DJI Fly app. Op deze manier kun je direct meekijken en zie je de video die je maakt.

Bouwkwaliteit van de DJI Mini 2 SE

Het was super leuk om ermee rond te vliegen, maar ik vind het nog steeds spannend. De DJI Mini 2 SE drone is één keer ergens tegenaan gevlogen en daar werd de kwetsbaarheid even getest. Twee van de propellers zijn daardoor gescheurd, dus dat laat zien dat deze kleine drone behoorlijk gevoelig is. Wat dan wel weer fijn is, is dat er in het voorvakje van de draagtas een zakje zit met extra propellers. Mocht er iets kapot gaan, dan is het makkelijk te vervangen.

Mijn conclusie

Ik ben positief verrast door de DJI Mini 2 SE drone. Ik had niet verwacht dat ik zoveel plezier zou hebben van het vliegen met een drone en dat het allemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn als het in eerste instantie lijkt. Deze drone is hét perfecte instapmodel voor mensen die net als ik wel interesse erin hebben, maar niet goed weten waar ze moeten beginnen.

Een opvallend pluspunt vind ik het gemak waarmee de drone bestuurbaar is in combinatie met de app. Het design is simpel, waardoor je niet eerst allemaal vreemde knopjes hoeft te leren kennen. Spelenderwijs leer ik de drone beter kennen en krijg ik er meer handigheid in.

Ik zou deze drone absoluut aanraden aan beginnende drone vliegers die net zo weinig van drones weten als ik. Misschien dat je er ook een nieuwe hobby aan overhoudt!

Handige producten

Auteur

Noa Hoekstra

Noa Hoekstra woont, werkt en studeert in Amsterdam. Zij studeert momenteel Creative Business. Tijdens deze studie creëer je allerlei soorten online en offline media.

Bekijk alle berichten

Blijf op de hoogte

Houd mij op de hoogte van laatste nieuwtjes, interessante blogs en aanbiedingen.