Meesterlijk Licht

Meesterlijk Licht

Tijdens deze unieke workshop duik je diep in de wereld van de oude meesters. Ontdek de geheimen van het meesterlijk gebruik van flitslicht, zoals toegepast door Rembrandt, Vermeer en Caravaggio. Leer hoe je met licht stuurt, emotie creëert en composities perfectioneert door middel van flitsers en lichtvormers!
Read on Lees minder

Beeld impressie

Hoe ziet de dag eruit?

Wat ga je leren?

Je gaat leren over de basisprincipes van meesterlijk lichtgebruik. Je verdiept je kennis van lichtvormers en leert hoe ze functioneren. Door de beroemde werken van Rembrandt, Vermeer en Caravaggio te bestuderen, leer je hun lichttechnieken toe te passen in je fotografie. Daarnaast geef je jouw creativiteit een boost: je gaat experimenteren met verschillende lichtopstellingen, composities en poses om unieke en meeslepende beelden te creëren. Tijdens de workshop krijg je van instructeur Dani'el van den Berg praktische tips en tricks en waardevolle feedback op je werk.

Wat ga je doen?

Dani'el start met een presentatie en demo's, waarna je zelf aan het werk mag. De groep bestaat uit maximaal tien personen, waardoor er ruimte is voor optimale begeleiding en individuele aandacht. Dani'el combineert heldere uitleg met hands-on oefeningen, zodat je direct aan de slag kunt. Er zullen professionele modellen aanwezig zijn. Tijdens de workshop zijn er twee verschillende lichtopstellingen en bij elke opstelling staat een gekostumeerd model.

Programma

  • 10.00 uur Inloop
  • 10.30 uur Presentatie
  • 11.00 uur Demo's
  • 12.15 uur Pauze
  • 12.45 uur Praktijk op sets
  • 14.00 uur Nabespreking
  • 14.30 uur Einde

Praktische informatie

Voor wie is deze workshop geschikt?

Deze workshop is geschikt voor fotografen met basiskennis van camera-instellingen en belichting die hun creativiteit en technische vaardigheden willen uitbreiden. Daarnaast is interesse in het werk van de oude meesters een must!

Inbegrepen

  •  Koffie/thee
  •  Lunch
Dani'el van den Berg

Over de instructeur

Dani’el is een ervaren portret-, studio- en bruiloftfotograaf. Hij werkt niet alleen met daglicht, maar is regelmatig in de studio te vinden voor fotografie en workshops. Daarnaast is hij productspecialist bij Cameranu. Dani’el is zijn carrière begonnen als concertfotograaf in Leeuwarden en later in Zwolle, waar hij nu nog altijd woont.

Zelf meenemen

Checklist