Het Beeldrecept van Alexandre Bello: Zeehondje in de branding

Cameranu
1 jaar geleden

In het Beeldrecept leer je meer over hoe een bijzondere foto tot stand gekomen is. Denk bijvoorbeeld aan de camera-instellingen, voorbereidingen, het licht dat is gebruikt en de apparatuur die je nodig hebt. Alexandre Bello heeft deze leuke foto gemaakt van een zeehond die heerlijk aan het relaxen is in de branding. Hoe hij dit heeft vastgelegd, lees je in dit Beeldrecept!

Hoe bereid je je voor?

Ik bereid zelf eigenlijk niet veel voor als ik ga fotograferen. Afhankelijk van waar ik ben, kijk ik op Google waar in de omgeving unieke locaties zijn en ik los kan gaan met mijn camera. In dit geval was ik in Monterey, Californië om een huwelijk bij te wonen. Mijn vriendin was het bruidsmeisje en haar hele dag stond volgepland. Ideaal moment voor mij om met mijn camera op pad te gaan! Het gebied rondom Monterey is prachtig, vol met natuur en bekend om zijn overvloed aan zeedieren.

Welke apparatuur heeft Alexandre gebruikt?

Met welke instellingen heeft Alexandre deze foto gemaakt?

Deze foto is gemaakt met een sluitertijd van 1/1250e seconde, een diafragma van f/6.3, ISO 200 en een brandpuntsafstand van 400mm.

Het diafragma f/6.3 is het laagste wat mijn Sigma objectief kan op een brandpuntsafstand van 400mm. Mijn voorkeur is om een zo laag mogelijk diafragma bij dit soort foto’s te gebruiken om het onderwerp van de foto zo goed mogelijk te benadrukken. Tegelijkertijd kun je hiermee een bokeh effect in de achtergrond realiseren.

De ISO heb ik laag gehouden met een waarde van 200, omdat ik zo min mogelijk ruis in mijn beeld wil krijgen en de kwaliteit op zijn best blijft. Over het algemeen probeer ik mijn ISO-waarde onder de 800 te houden. Zeehondjes zijn erg verlegen dieren en ik wil ze daarom zo min mogelijk storen. Een telelens met een bereik van 400mm is ideaal om genoeg afstand te houden tot deze schattige zeedieren.

Heb je nog iets aan deze foto bewerkt?

Aangezien er redelijk wat afstand zat tussen mij en de zeehond, heb ik de foto wat gecropt zodat het lijkt alsof ik niet zo ver van het zeehondje was. Ik maak mijn foto’s altijd in RAW en heb daardoor genoeg flexibiliteit heb in de nabewerking. In dit geval heb ik het contrast en de schaduwen wat verhoogd en de saturatie wat verlaagd. Daarnaast heb ik nog kleine touch-ups aan de kleuren toegepast.

Wat maakt deze foto speciaal?

Wat ik uniek vind aan dit beeld is de gezichtsuitdrukking van het zeehondje. De foto is op het perfecte moment gemaakt en straalt ontzettend veel emotie uit. Als ik zo naar het zeehondje kijk, is de blik voor mij de definitie van pure onbezorgdheid. Zeehonden zijn uiterst kwetsbaar voor menselijke verstoring en in Californië nemen ze gelukkig de juiste maatregelen om ze te beschermen. Deze maatregelen zijn essentieel voor de dieren en de foto drukt uit hoe fijn het is dat het zeehondje ongestoord kan genieten van de omgeving.

Heb je nog handige tips voor andere fotografen?

Neem je tijd en experimenteel zoveel mogelijk. Hoe meer je op stap gaat, hoe meer je een eigen fotografie stijl ontwikkelt. Zoek ook zeker inspiratie bij andere fotografen op social media bijvoorbeeld, om erachter te komen wat je leuk vind om vast te leggen.

Over Alexandre

Alexandre Bello is 28 jaar en woont in Amsterdam. Hij is vijf jaar geleden begonnen met fotografie in New York. De afgelopen jaren is zijn passie verder uitgegroeid en heeft hij veel verschillende stijlen uitgeprobeerd. Vanaf jongs af aan is hij gefascineerd geweest door de natuur en onderwaterwereld, hier legt hij het liefst beelden van vast. De uitdaging die Alexandre in fotograferen ziet, is het vertalen van een verhaal via beeld naar de kijker. Zijn doel is om met zijn foto’s bij de kijker emoties op te wekken en uiteindelijk veranderingen in de natuur teweeg te brengen.

Benieuwd naar meer van Alexandre zijn werk? Bekijk hier zijn Instagram account!

Handig voor wildlife fotografie

Auteur

Cameranu

Als dé community voor beeldmakers van de Benelux maken wij het creëren van mooie beelden voor iedereen toegankelijk!

Bekijk alle berichten

Blijf op de hoogte

Houd mij op de hoogte van laatste nieuwtjes, interessante blogs en aanbiedingen.