Het Beeldrecept van Peter Willemse: Onder water met de telefoon

Cameranu
1 jaar geleden

In het Beeldrecept leer je meer over hoe een foto tot stand gekomen is. Peter Willemse maakte deze bijzondere foto met zijn smartphone. Wil jij weten hoe deze winnende foto van de Fotobond wedstrijd gemaakt is? Lees dan verder!

Waarom fotografeer je met je telefoon?

Mijn telefoon heb ik altijd mee. Op Facebook heb ik ook een pagina waar ik iedere dag een leuke foto van die dag wil delen. Dit doe ik al meer dan tien jaar.

Met welke telefoon is deze foto gemaakt?

Voor het maken van deze foto heb ik mijn Apple iPhone 12 gebruikt. Ook in het pikkedonker kon ik alle foto's maken. Het is een heel fijn toestel om mee te fotograferen. Hieronder zie je ook twee foto's die ik in het donker heb gemaakt.

Wat doe je met de foto qua nabewerking?

Ik doe eigenlijk niet heel veel met mijn foto's. De foto's vanaf je telefoon zijn een klein bestand. Soms in Photoshop maak ik deze wel iets groter. Wat ik wel altijd doe met mijn foto's voordat ik het op Facebook zet is dat ik een Polaroid effect over mijn foto doe. Dit doe ik met het programma ShakeIt.

Zo heeft Peter deze foto gemaakt

Ik was naar Photo Festival Rotterdam. Ze hebben daar een aantal containers neergezet voor de expositie. Op een gegeven moment begon het heel hard te regenen.Tijdens die bui heb ik heel veel foto's gemaakt van mensen die aan het rennen waren. Toen het daarna weer droog was spotte ik het flesje spa, de aardbeien en nootjes in het water. Daarachter hing een foto van de onderwater wereled. Daar maakte ik een paar foto's en vervolgens was ik al snel tevreden.

Wat maakt deze foto zo mooi?

De reden waarom ik deze foto zo mooi vind en dus ook de reden dat ik hem heb ingestuurd voor de fotowedstrijd van de Fotobond, is omdat er een mooie beeldrijm in zit. Overal zie je het onderwerp water in terug.

Wat zou jouw tip zijn voor andere fotografen?

Door er dagelijks mee bezig te zijn leer je te kijken.Toen ik een keer in Vaals was bijvoorbeeld was ik met een groep van zes man een boswandeling aan het maken. In de struik voor onze neus hingen oordopjes die iemand was verloren. Er waren vijf mensen voorbij gekomen en niemand had het gezien.Ik loop er achteraan en maak een foto van. Het is dus echt ervaring in het kunnen kijken. Hoe vaker je er mee bezig bent, hoe meer je kunt zien. Mijn tip aan anderen is dus: kijk om je heen en maak zo veel mogelijk foto's.

Over Peter

Peter Willemse is een 65-jarige hobbyfotograaf uit Delft. Hij noemt het fotograferen zelf een uit de hand gelopen hobby die hij is begonnen tijdens zijn diensttijd in 1977. Zijn schoonvader had een Olympus camera die hij af en toe mocht lenen. Vervolgens is hij nog een keer overgestapt naar een Canon camera en daarna naar het merk Leica. Tegenwoordig fotografeert hij voornamelijk met zijn telefoon aangezien hij deze altijd bij zich heeft. Wil je meer zien van Peter zijn werk? Bekijk dan zijn Facebook account.

Handige accessoires voor smartphone fotografie:

Auteur

Cameranu

Als dé community voor beeldmakers van de Benelux maken wij het creëren van mooie beelden voor iedereen toegankelijk!

Bekijk alle berichten

Blijf op de hoogte

Houd mij op de hoogte van laatste nieuwtjes, interessante blogs en aanbiedingen.