Product review Nanlight Forza 60 LED-lamp

Tom Museeuw
4 jaar geleden

De eerste keer dat ik met de Nanlite Forza 60 LED-lamp aan de slag ging, was ik verbaasd over waartoe deze lamp toe in staat is. Hij past in de palm van je hand en is met een gewicht van 800 gram vederlicht. Maar ondanks die compactheid biedt de Forza 60, in combinatie met de standaard reflector, een helderheid van liefst 11950 lux op een meter afstand.

Toen ik de LED-lamp voor het eerst uit de verpakking haalde, vroeg ik me sterk af of dit 'm wel zou worden. Tot ik 'm aan had gezet. Er komt zo veel licht uit deze kleine lamp! De lichtverspreiding van rand tot rand is bovendien heel mooi en egaal. Onwerkelijk bijna. Dankzij die mooie verspreiding kunt je met prachtig strijklicht werken.

Tijdens de fotoshoot fotografeerde ik op f/2.8 bij ISO 100 en met een sluitertijd van 1/160ste. Bij die camera instellingen zat ik pas op een kwart van het maximale vermogen van de Nanlight Forza 60. Moet je nagaan wat deze continulamp nog meer in huis heeft…

Product review Nanlite Forza 60 LED-lamp - 1
Product review Nanlite Forza 60 LED-lamp - 2

Een professionele continulamp

Ook de looks van de Nanlite Forza 60 bevallen mij erg goed. Wat gebruiksgemak betreft doet de lamp mij denken aan Profoto. In situaties waarbij ik flits, werk ik met Profoto en de Forza 60 LED-lamp heeft dezelfde eenvoudige bediening waar Profoto bekend om staat. En met zijn strakke, met carbon afgewerkte looks doet hij zijn Italiaanse naam Forza echt eer aan. Wellicht is dat niet het voornaamste, maar het oog wil ook wat. De tas waar de lamp in zit, is bovendien erg fraai en uiterst handzaam. Kortom, alles klopt aan de Forza 60 en het is een professioneel geheel voor een zeer betaalbare prijs.

De Nanlite Forza 60 in de praktijk

Ik zette de Nanlite Forza 60 in tijdens een portretsessie met model Nanou Philips. Hierbij koos ik bewust voor een honderd procent zwarte achtergrond zodat alle aandacht naar de belichting gaat. Het is heerlijk hoeveel je al kunt bereiken met maar één lamp!

Product review Nanlite Forza 60 LED-lamp - 3
Product review Nanlite Forza 60 LED-lamp - 4

Bekijk de Nanlite Forza 60

Auteur

Tom Museeuw

Tom Museeuw is portretfotograaf die zijn eigen stijl hanteert, maar ook nog eens uniek is. Volgens Tom is het ultieme portet een foto waarbij de kijker begint te twijfelen welke emotie het model uitstraalt. Deze portretfotograaf beschrijft fotografie als een kunstvorm, waarbij je zelf de ongeschreven regels bepaald. Net als een vlinder moet je op een gegeven moment uit je vertrouwde cocon komen en gaan fladderen.

Bekijk alle berichten

Blijf op de hoogte

Houd mij op de hoogte van laatste nieuwtjes, interessante blogs en aanbiedingen.