Architectuurfotografie

Architectuurfotografie

Geef je op voor de Workshop Architectuur Zuidas in Amsterdam en leer de moderne gebouwen in dit zakendistrict met al hun patronen, raampartijen en strakke hoeken vastleggen. Je gaat bezig met compositie, belijningen en uitsneden. Als extraatje gaat Arnold van der Zee in op zwart-witfotografie.
Lees meer Lees minder

Beeld impressie

Hoe ziet de dag eruit?

Dit ga je leren

Belangrijke elementen tijdens de workshop zijn compositie, belijningen en uitsneden. Instructeur Arnold van der Zee leert je door met verschillende standpunten te werken nieuwe perspectieven ontdekken. De kracht van je architectuurfoto ontstaat door het spelen met deze verschillende perspectieven. Het vele glaswerk in de gebouwen zorgt voor prachtige spiegelingen van luchten water of andere bouwwerken. Daarnaast ga je aan de slag met zwart-witfotografie. Leer met contrast werken en de abstractie in je foto's nog meer betekenis geven.

Locatie de Zuidas

Aan weerszijden van de Ringweg-Zuid (A10) tussen de rivieren de Amstel en de Schinkel bij Amsterdam ligt het zakendistrict de Zuidas. In het midden ligt Station Zuid. De opzet van het gebied is vergelijkbaar met die van La Défense in Parijs en de Docklands in Londen. De Zuidas beschikt over een schitterend assortiment moderne bouwwerken vol met belijningen en patronen van pijlers, raampartijen en strakke hoeken.

"De Valley" beklimmen

Onderdeel van deze architectuurfotografie workshop is het beklimmen van het recent opgeleverde gebouw "De Valley". Dit indrukwekkende bouwwerk ga je fotograferen waarbij Arnold je uitlegt hoe je vallende lijnen die door visuele vertekening ontstaan, kunt voorkomen.

Praktische informatie

Wat neem je mee?

Neem je spiegelreflex- of systeemcamera met kitlens en groothoeklens, minimaal twee volle accu's, lege geheugenkaarten, een klein statief en wandelschoenen mee. Tijdens de workshop word je getrakteerd op een kopje koffie of thee in een hippe tent. De lunch mag je zelf meenemen.

Let op

Deze workshop is buiten. Het is daarom van belang dat je over een goede conditie beschikt en goed ter been bent.

Waar vindt de workshop plaats?

De verzamellocatie is op het Gustav Mahlerplein tegenover de Hema.

Wat is bij de prijs inbegrepen?

  • Koffie/thee
Arnold van der Zee

Over de instructeur

Arnold is een veelzijdige fotoprofessional die zijn passie voor fotografie deelt met fotografieliefhebbers uit heel Nederland. Met zijn workshops, cursussen en levendige fotocommunity leert Arnold enthousiastelingen de kneepjes van het vak. Bovendien put hij uit jarenlange ervaring in het uitvoeren van bedrijfsmatige foto-opdrachten.

Zelf meenemen

Checklist