4 Thema's Licht & Portret

4 Thema's Licht & Portret

Dani'el, Ymke, Kelly en Ork | Bij de Fortwachter | 28 september 2024

Heb jij zin in een dag vol met portretfoto's en model-disciplines te volgen? Lijkt het jou ook leuk om met meerdere fotografiethema's op één dag te werken en met prachtige resultaten thuis te komen? Meld je dan aan voor deze Workshop Licht & Portret in vier thema's op een magische locatie. Onder leiding van vier ervaren instructeurs ga je in kleine groepen aan de slag en wissel je tussen de verschillende thema’s en modellen. Dani’el van den Berg leert je op eenvoudige wijze hoe flitsen op locatie snel gedaan kan worden met prachtig resultaat, zonder ingewikkelde techniek! Kelly Thans gaat samen met jou en het model de verdieping in en leert je de perfecte model aansturing, van vragen stellen tot poseren en communicatie. Ymke Myrte daagt je technisch uit met het ‘Day to Night’ fotoconcept door middel van flitsers. Ork de Rooij werkt met rook en continulicht op locatie en laat zien hoe je met deze unieke elementen je foto naar een hoger niveau brengt.
Lees meer Lees minder
0 / 5
(0) Geen reviews
149,-

Beeld impressie

Hoe ziet de dag eruit?

Eenvoudig flitsen op locatie met Dani’el

Wil je meer leren over flitsfotografie op locatie? Dan is dit onderdeel helemaal voor jou! Portret- en studiofotograaf Dani'el van den Berg leert je op een eenvoudige manier hoe je snel sprekende en verhalende portretfoto's kunt maken door flitsers en natuurlijk licht te combineren.

Tijdens deze workshop komen verschillende onderwerpen aan bod, met als hoogtepunt het werken met flitsers op locatie. Je leert ook over het gebruik van kleurengels, werken met perspectief en standpunten, en hoe je de setting slim kunt gebruiken om betere foto's te maken.

Na de uitleg is er voldoende tijd en ruimte om een model in kostuum te fotograferen. Je kunt de geleerde theorie direct in de praktijk brengen en vragen stellen aan Dani'el. Voor dit onderdeel is een portret- of telelens ideaal.

Storrytelling & modelaansturing met Kelly

Tijdens onze workshop over portretfotografie staat niet alleen de kwaliteit van je camera, de locatie of het model centraal, maar vooral jouw communicatie en concept. Een statische foto van een model in een prachtige jurk is slechts dat: statisch. Maar wanneer je een verhaal en emotie in je concept verweeft, wordt de foto iets dat mensen diep kan raken. Het spreekt aan nog voordat mensen de beschrijving hebben gelezen, waardoor het een blijvende indruk achterlaat.

Om dit resultaat te bereiken, is het essentieel om niet alleen te bedenken wat je wilt overbrengen, maar ook hoe je dit communiceert naar je model. Samen vormen jullie een team. Jouw communicatie bepaalt in hoeverre het model begrijpt wat je wilt overbrengen. Bovendien is communicatie een cruciaal element voor het comfort en de veiligheid van zowel jou als het model. Kelly leert je hoe je op een directe, duidelijke en toch sociale manier kunt overbrengen wat je wilt bereiken. Daarnaast zal Kelly je helpen met de ontwikkeling van concepten en ideeën, en tips geven over het poseren, corrigeren en aansturen van je model(len) tijdens het proces. Dit omvat zowel de basis van de pose als de gewenste emotie die ze moeten uitstralen.

Day For Night Fotografie met Ymke Myrte

Lijkt het jou leuk om te experimenteren met flitsers om een uniek effect techniek onder de knie te krijgen, dan is dit onderdeel voor jou. Wist je dat je met behulp van een flitser overdag foto's kunt schieten die er in de camera al uitzien als nachtfoto's? Dit is precies wat je gaat leren bij dit onderdeel.

Bij deze workshop leer je nog meer over het balanceren van flitslicht met het omgevingslicht, kleurengels en hoe jij in-camera de sfeer van jouw omgeving kunt transformeren en beïnvloeden. Een model in prachtige styling zal het plaatje compleet maken. Natuurlijk kun je deze techniek ook zelf uitproberen.

Continu licht & Rook met Ork

Een foto wordt pas een verhaal als je de juiste elementen met je model, het kostuum en setting gaat vastleggen. Binnen de cosplay- en fantasyfotografie liggen die verhalen voor het oprapen, maar hoe vind en vang je deze op een sprekende manier?

In dit onderdeel van de dag gaan je samen met Ork de Rooij op zoek naar gebruik van licht en rook. Dit begint met een gesprek met het model, het begrijpen van de sfeer en het creëren van het idee in korte tijd. Voor de uitvoering kijken we vervolgens naar onze locatie om dat idee direct in de praktijk te brengen en te verbeelden in combinatie met de unieke elementen van continu licht en rook.

Programma

 • 09:45 Ontvangst & instructie
 • 10:00 Start ronde 1
 • 11:00 Einde ronde 1
 • 11:15 Start ronde 2
 • 12:30 Pauze
 • 13:15 Start ronde 3
 • 14:15 Einde ronde 3
 • 14:30 Start ronde 4
 • 15:30 Einde ronde 4
 • 15:30 Verzamelen en afsluiting
 • 16:00 Einde

Praktische informatie

Parkeren

 • Parkeren kan in de directe omgeving

Aantal deelnemers

Deze workshop is geschikt voor 17 tot 20 deelnemers.

Wanneer gaat een event wel of niet door?

Mocht een event vanwege omstandigheden - zoals slecht weer, ziekte of te weinig deelnemers - toch niet doorgaan, dan laten we dat 3 dagen voor het evenement aan je weten per e-mail. Je ontvangt je betaling van ons retour. Via onze website kun je een eventuele alternatieve datum boeken.

Buiten

Let op, alle onderdelen van deze workshop zijn buiten. Het is daarom van belang dat je goed ter been bent.

Inbegrepen

 •  Koffie/thee
 •  Lunch
Dani'el, Ymke, Kelly en Ork

Over de instructeur

Dani'el van den Berg

Dani’el is een ervaren portret-, studio- en bruiloftfotograaf. Hij werkt niet alleen met daglicht, maar is regelmatig in de studio te vinden voor fotografie en workshops. Daarnaast is hij productspecialist bij Cameranu. Dani’el is zijn carrière begonnen als concertfotograaf in Leeuwarden en later in Zwolle, waar hij nu nog altijd woont.

Ymke Myrte

Ymke is portret-, beauty- en fashionfotografe, en daarnaast heeft ze veel ervaring met het schrijven en geven van fotografieworkshops. Haar talent om complexe dingen beeldend, begrijpelijk en gestructureerd uit te leggen, zorgt ervoor dat de workshops die ze geeft voor iedereen goed te volgen zijn.

Kelly Thans

Kelly is een veelzijdige creatieveling met een passie voor fotografie en beeldbewerking. Haar werk draait niet om het volgen van trends, maar om het creëren van iets unieks en bijzonders. Met een achtergrond in zowel fotografie als film en animatie, omarmt ze diverse projecten met enthousiasme. Kelly heeft een liefde voor het vastleggen van schoonheid, of het nu gaat om bruiloften, muziekoptredens of artistieke projecten die sociale kwesties aan de kaak stellen. Haar doel is om mensen te laten nadenken en emoties te laten voelen door middel van haar beelden.

Ork de Rooij

Ork is een ervaren fotograaf uit Utrecht met een passie voor het vastleggen van mensen en verhalen. Van portretten in een studio tot re-enactments van middeleeuwse gevechten.

Beschikbare locaties

Bij de Fortwachter

Fort Jutphaas 1 , 3439LX Nieuwegein

Zaterdag 28 september |  -

18 van de 20 plaatsen beschikbaar 18 van de 20 beschikbaar
149,-

Zelf meenemen

Checklist