Cyanotype Fotografie

Cyanotype Fotografie

Dompel je onder in de fascinerende wereld van alternatieve fotografie en doe mee met de Workshop Cyanotype Fotografie. Met deze historische fotografische techniek uit de 19e eeuw maak je prachtige blauwdrukken die zowel artistiek als uniek zijn. Leer zelf cyanotype afdrukken maken met je eigen fotomateriaal.
Lees meer Lees minder

Beeld impressie

Hoe ziet de dag eruit?

Wat ga je leren?

Je gaat de kunst van het cyanotype afdrukken leren. Je leert eerst over de geschiedenis en het proces van cyanotype fotografie. Na een theoriegedeelte ga je zelf aan de slag met het maken van je eigen afdrukken. FotoUnie voorziet in alle benodigde materialen, zoals speciaal gecoat papier en negatieven. Je leert de belichting beheersen met behulp van je eigen foto's.

Wat is cyanotype?

Cyanotype is een historische fotografische techniek uit de 19e eeuw. In dit proces maak je gebruik van een lichtgevoelige emulsie om afdrukken in een diepblauwe tint te creëren. Het resultaat is verbluffend en heeft een karakteristieke, vintage uitstraling.

Programma

  •  Ontvangst
  •  Theorie
  •  Praktijk

Praktische informatie

Voor wie is deze workshop geschikt?

De workshop is geschikt voor zowel beginners als ervaren fotografen. Je hebt geen voorkennis van fotografie nodig, enkel je nieuwsgierigheid en creativiteit.

Wat neem je mee?

Neem een laptop met Photoshop mee. Heb je deze niet, laat dit dan van tevoren weten (cyanotype@fotounie.nl). Daarnaast heb je jouw spiegelreflex- of systeemcamera met minimaal twee accu's nodig. Neem ook je eigen digitale foto's mee. Het beste is om hoog contrastrijke beelden mee te nemen die omgezet naar zwart-wit nog steeds mooi zijn. Hiermee zal je tijdens de workshop aan de slag gaan.

Voorbereiding

Stuur van tevoren vijf tot tien contrastrijke foto's in hoge resolutie op naar cyanotype@fotounie.nl.

Lunch

Vanaf 9.30 uur ben je welkom bij de DragonStudio en staat er koffie en thee voor je klaar. Voor lunch wordt ook gezorgd, deze hoef je dus niet zelf mee te nemen. Met de lunch inbegrepen kan de workshop uitlopen tot 14.00 uur.

Wanneer gaat een event wel of niet door?

Mocht een event vanwege omstandigheden - zoals ziekte of te weinig deelnemers - toch niet doorgaan, dan laten we dat 3 dagen voor het evenement aan je weten per e-mail. Je ontvangt je betaling van ons retour. Via onze website kun je een eventuele alternatieve datum boeken.

Wat is bij de prijs inbegrepen?

  •  Koffie/thee
  •  Lunch
FotoUnie Tilburg

Over de instructeur

FotoUnie in Tilburg is een community die wordt gevormd door een aantal ervaren fotografen en modellen onder leiding van onder leiding van Ki Tan. Op 12-jarige leeftijd kreeg Ki zijn eerste spiegelreflexcamera van zijn vader en de liefde voor fotograferen is daarna nooit meer weg geweest. Zijn bijzondere wijze van fotograferen en Ki’s gave om dat ook voor anderen toegankelijk te maken zijn uitgegroeid tot een grote kring van vrienden die met elkaar op allerlei manieren de fotografie tot een waardevolle hobby maken. De workshops van FotoUnie hebben soms een hoog leereffect en een hoog fun-gehalte.

Zelf meenemen

Checklist