Filmische Portretten

Filmische Portretten

Ontdek de kunst van het filmisch portretteren in onze dynamische workshop, waar je leert om jouw camera als een professional te beheersen en de omgeving als een filmset te gebruiken. In deze workshop krijg je de kans om de technische aspecten van je camera volledig te doorgronden, zodat je meer tijd overhoudt om creatief te zijn met je omgeving en effectief samen te werken met modellen. Je leert niet alleen je camera efficiënt in te stellen en een fotoshoot op te bouwen, maar ook de subtiele kunst van het 'lezen' van licht en schaduw en het herkennen van fotografische kansen en mogelijkheden.
Read on Lees minder

Beeld impressie

Hoe ziet de dag eruit?

Wat ga je leren?

Filmische portretten draait vooral om het leren zien en ontdekken waar kansen en mogelijkheden liggen. Tijdens deze workshop ga je leren baas te worden over jouw camera en zul je leren zo efficiënt mogelijk de camera-instellingen te gebruiken, waardoor je meer tijd gaat krijgen om je omgeving als decor te gaan zien en de samenwerking aan te gaan met de modellen. Er zijn meerdere modellen zodat er voldoende tijd zal zijn om te fotograferen.

Tijdens deze workshop komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Hoe stel ik mijn camera in?
  • Hoe bouw ik een shoot op?
  • Het 'lezen' van licht en schaduw?
  • Het leren zien en ontdekken van kansen mogelijkheden

Praktische informatie

Voor wie is deze workshop?

Deze workshop is geschikt voor zowel hobbyfotografen als voor professionals die hun vaardigheden willen uitbreiden en nieuwe inspiratie willen opdoen.

Wat neem je mee?

Om het meeste uit onze workshop Filmische Portretten te halen, is het belangrijk dat je goed voorbereid bent. Zorg ervoor dat je eigen camera meebrengt waarmee je vertrouwd bent. We raden aan om prime lenzen mee te nemen zoals 35mm, 50mm, 85mm, 105mm of 135mm. Als je zoomlenzen hebt, zijn 24-70mm en 70-200mm uitstekende keuzes voor de veelzijdigheid die ze bieden. Zorg dat je accu’s volledig opgeladen zijn om de hele sessie door te komen zonder onderbrekingen. Neem voldoende geheugenkaartjes mee om ervoor te zorgen dat je niet beperkt wordt door opslagruimte tijdens het fotograferen. Kom met een open geest en de bereidheid om te leren en nieuwe technieken te ontdekken.

Locatie en parkeergelegenheid

De workshop zal plaatsvinden in het Muziekcentrum Popei te Eindhoven.

Voor wat betreft het parkeren, zijn er verschillende opties in de nabijheid van Muziekcentrum Popei. Parkeergarage "Om de hoek" bevindt zich vlakbij de workshoplocatie, waardoor het een gemakkelijke en snelle optie is voor het parkeren van je auto. Parkeergelegenheid langs de Galileistraat biedt een goede optie als de garage vol is. Deze straat is op korte loopafstand van het muziekcentrum. Een andere nabijgelegen straat met parkeermogelijkheden is de Marconilaan, ideaal als de andere opties bezet zijn.

Wanneer gaat een event wel of niet door?

Mocht een event vanwege omstandigheden - zoals ziekte of te weinig deelnemers - toch niet doorgaan, dan laten we dat 3 dagen voor het evenement aan je weten per e-mail. Je ontvangt je betaling van ons retour. Via onze website kun je een eventuele alternatieve datum boeken.

Wat is inbegrepen?

  •  Koffie/thee
  •  Lunch
Bram van Dal

Over de instructeur

Bram van Dal is een gedreven fotograaf die leeft voor elke klik van zijn camera, gedreven door het motto "Een vonk van inspiratie bij elke klik.” Na zijn opleiding aan de Fotovakschool in Boxtel in 2014, heeft hij zich gespecialiseerd in portret-, casting- en fashionfotografie. Bram is gepassioneerd over het werken met modellen en acteurs en streeft ernaar om met zijn beelden zowel zichzelf als zijn publiek te raken. Hij biedt een totaalpakket aan diensten, van fotografie tot het geven van workshops en het begeleiden van talent, waarbij hij altijd 110% van zichzelf geeft.

Zelf meenemen

Checklist