Productreview DJI Air 3 drone

Tim Roosjen
8 maanden geleden

Als enthousiaste drone-liefhebber keek ik vol verwachting uit naar de nieuwste toevoeging aan de Air-serie, de DJI Air 3 drone. Vorige week ben ik naar de Ardennen gereisd om de nieuwe DJI Air 3 drone uit te proberen. In deze review kan je meer lezen over mijn ervaringen met deze nieuwe drone van DJI.

Bekijk de DJI Air 3 drone

Mijn verwachtingen van de drone

DJI staat bekend om het leveren van uitstekende, compacte drones met een kristalheldere beeldkwaliteit en ik verwacht niet anders van de DJI Air 3. Ik ben vooral benieuwd naar de nieuwe telelens en zoomfunctie, die voor het eerst beschikbaar zal zijn op deze drone.

De mogelijkheid om te zoomen tijdens het vliegen opent een hele nieuwe wereld aan creatieve mogelijkheden voor luchtfotografie en videografie. Het stelt mij in staat om de objecten en landschappen van veraf vast te leggen met helderheid en detail, zonder dat ik dichterbij hoef te vliegen en mogelijk storend gedrag bij dieren of mensen veroorzaak.

Naast de nieuwe telelens en zoomfunctie hoop ik natuurlijk op verbeteringen in de algehele prestaties van de drone, zoals een verbeterde vliegtijd, stabiliteit en geavanceerde vluchtmodi om mijn vliegervaring te verbeteren.

Eerste indruk van de Air 3

Nadat ik de drone voor de eerste keer had uitgepakt, zag ik meteen dat de DJI Air 3 mooi past binnen de stijl van andere DJI drones. Het model ziet eruit zoals je gewend bent van DJI drones en dat voelt meteen vertrouwd aan. Zoals altijd wordt de drone volledig gebruiksklaar geleverd en is hij eigenlijk direct gereed voor gebruik. Als je al enige ervaring hebt met drones, is de handleiding lezen niet echt nodig.

Wat direct opvalt aan de DJI Air 3 is dat de drone is uitgerust met twee lenzen: een groothoeklens en een zoomlens. Daarnaast zie je dat deze drone is voorzien van sensoren rondom de drone voor omni-directionele obstakeldetectie. Dit betekent dat de drone is uitgerust met sensoren die obstakels kunnen detecteren en vermijden vanuit alle richtingen. Dit is anders dan bij de DJI Air 2, omdat die geen sensoren aan de zijkanten had. Bovendien ontvang je bij deze set de nieuwe DJI RC-N2 controller met een ingebouwd scherm, wat ik persoonlijk erg prettig vind omdat je dan niet langer je telefoon hoeft te gebruiken om te vliegen.

Daarnaast wordt de set geleverd met de DJI RC-2 controller, die is voorzien van een ingebouwd scherm. Dit is voor mij persoonlijk een zeer fijne toevoeging, omdat ik nu niet langer afhankelijk ben van het gebruik van mijn telefoon tijdens het vliegen. Het ingebouwde scherm maakt het makkelijk om de drone te besturen en de live-beelden te bekijken.

Een fijne gebruikservaring

De DJI Air 3 is direct vertrouwd en gemakkelijk in gebruik. Zoals bij vrijwel elke DJI drone staat gebruiksvriendelijkheid voorop en je kunt meteen aan de slag na het uitpakken. Als je eerder hebt gevlogen met een DJI drone, weet je meteen hoe je deze drone moet bedienen. Bovendien is de foto- en videokwaliteit weer verbeterd, zodat je nog betere beelden kunt vastleggen. Ook beschikt de drone over een nieuw obstakel detectie systeem, waardoor je nog veiliger kunt vliegen.

De DJI Air 3 in de Ardennen

Ik kreeg de kans om mijn eerste vlieguren te maken met de DJI Air 3 in de Ardennen. Normaal gesproken zou ik niet snel de Ardennen kiezen als bestemming, dus heb ik grondig gezocht naar mooie plekken om prachtige opnamen te kunnen maken. Achteraf ben ik aangenaam verrast door wat voor mooie locaties er in de Ardennen zijn!

Ik heb op diverse plekken opnamen gemaakt. Van eenvoudigere locaties, zoals kastelen, gebouwen en dammen, tot meer complexe gebieden met mogelijk veel interventies. Ik heb de drone uitgebreid kunnen testen in verschillende omgevingen.

Zoals verwacht presteerde de drone goed en de nieuwe functies zijn zeer handig gebleken. Wel viel de signaalsterkte me enigszins tegen in gebieden waar bijvoorbeeld veel bomen rondom de drone waren. Dit werd helaas duidelijk tijdens een vlucht door een lange tunnel van bomen. Ongeveer op een afstand van 700 meter verloor ik het signaal, wat resulteerde in een aanraking van de drone met een tak en een crash. Gelukkig viel de schade mee en waren er alleen een aantal propellers beschadigd die ik gemakkelijk kon vervangen.

Uiteindelijk ben ik zeer tevreden over de nieuwe DJI Air 3 drone. Het draait eigenlijk allemaal om het resultaat dat hij oplevert op foto- en videogebied en dat zag er uitstekend uit. Ik ben enorm onder de indruk van de drone na dit weekend en ik zou ‘m daarom zeker aanraden!

Mijn conclusie over DJI Air 3

De DJI Air 3 drone is zonder twijfel een uitstekende aanvulling op de Air-serie. Deze drone biedt een ongeëvenaarde prijs-kwaliteitverhouding en stelt je in staat om adembenemende beelden van hoge kwaliteit vast te leggen, zowel in video als in foto's. Bovendien is het compacte formaat van de drone ideaal voor reizen, waardoor je overal waar je gaat je luchtfotografie-avonturen kunt voortzetten.

De nieuwe zoomfunctie is echt fantastisch. Hiermee kun je perspectieven vastleggen die voorheen niet mogelijk waren. Dat is naar mijn mening absoluut mijn favoriete nieuwe functie van deze drone!

Verder is het ook prettig dat de drone nu sensoren rondom heeft voor obstakel detectie. Ik ben echter niet volledig overtuigd dat het in de praktijk net zo goed werkt als ze laten zien in de DJI lancering video. Ik raad zeker aan om te kiezen voor de combo met de nieuwe controller. Persoonlijk vind ik dat een controller met ingebouwd scherm veel prettiger werkt. Nooit meer gedoe met het aansluiten van je telefoon!

Samengevat is de DJI Air 3 een uitstekende drone. De prijs-kwaliteitverhouding is naar mijn mening zeer goed. De DJI Air 3 drone is perfect om aan te schaffen als je al een drone uit de Mini-serie hebt en overweegt om een stapje verder te gaan. Het is namelijk een prima instapmodel. Ik zou wel altijd aanraden om te kiezen voor de Fly More Combo voor het meeste vliegplezier!

Bekijk de DJI Air 3 drone

Auteur

Tim Roosjen

Tim Roosjen is een professioneel foto- en videograaf die voornamelijk veel reisfoto's maakt. Hij is vooral bekend geworden door zijn Instagram account, hier deelt hij zijn dromerige reisbeelden waarvan de meeste gemaakt zijn met een drone. Met zijn beelden wil Tim laten zien hoe mooi de wereld kan zijn, als je maar vanaf een bepaalde manier kijkt.

Bekijk alle berichten

Blijf op de hoogte

Houd mij op de hoogte van laatste nieuwtjes, interessante blogs en aanbiedingen.