Productreview GlareOne Studio Kit

Vera van Oudheusden
1 maand geleden

Als daglicht-fotograaf ben ik gewend om te roeien met de riemen die je hebt. Je werkt nou eenmaal met het daglicht dat er is op dat moment. Daardoor maak ik gebruik van een groot raam tijdens het schieten van portretten in mijn studio. Zo vang ik zoveel mogelijk daglicht.

Maar, hoe cool is het als je de hoeveelheid licht zelf kan bepalen, sturen en beheersen? Ik wilde, ‘from scratch’ kijken hoe ver ik zelf kwam met de GlareOne Studio Kit. Dus, ik heb een model geregeld en ben aan de slag gegaan! Voldoet de GlareOne Studio Kit aan mijn verwachtingen?

Bekijk de GlareOne Studio Kit

Uiterlijk en eerste indruk

Bij het uitpakken van de dozen is het vrij simpel en vanzelfsprekend om de kit op te zetten. Er is een GlareOne Antares 600, de flitser zelf. Er is een GlareOne Softbox Octa 150 PRO - Bowens mount. Wat schrok ik me even wild van het formaat van deze softbox. Hij is namelijk gigantisch! Verder zit er nog de GlareOne Flash RC (draadloze trigger) bij en de GlareOne Stork 395 - air-cushioned light stand (statief). Het statief en de Antares 600 zelf ogen en voelen kwalitatief erg sterk en stevig aan.

In elkaar zetten

Wat mij opviel is dat de softbox al zo goed als in elkaar zit. Je hoeft niet met stangen te gaan stoeien, je hoeft enkel de stangen die erin zitten goed te ‘klikken’, de diffusers erin te plakken met klittenband en de softbox staat klaar. Klinkt makkelijk, en dat is het ook, maar je hebt hier zeker wel flinke lichaamskracht voor nodig.

Vervolgens klik je de Antares 600 erop en de afstandsbediening schuif je op je camera. Je zorgt dat je op hetzelfde kanaal zit en dan kun je meteen aan de slag. Dit spreekt dus redelijk voor zich.

De GlareOne Studio Kit in de praktijk

Ik heb de GlareOne Studio Kit gebruikt voor een portretshoot in mijn thuisstudio. Toen de afstandsbediening verbonden was met mijn camera ben ik een aantal test foto's gaan maken. Zo kon ik zien wat voor licht de flitser creëerde. Ik heb de hoeveelheid licht omhoog gebracht en ben vanuit daar verder gaan fotograferen.

Al snel was duidelijk dat mijn kleine studio, bedoeld voor headshots/portretten, echt te klein was voor de Softbox Octa 150 PRO. De flitser kon ik daardoor alleen heel dicht op mijn model zetten. Er was weinig variatie mogelijk in de positie van de flitser. Dat betekende ook dat er nog weinig ruimte over was voor mij, haha.

De studio kit wilde ik graag beter uitproberen. Daarom heb ik een tweede dag met hetzelfde model ingepland en heb ik wat assistentie ingeschakeld van een bevriende fotograaf. De setting heb ik naar mijn woonkamer verplaatst en daar opnieuw de kit geïnstalleerd. Hierdoor was er meer bewegingsruimte om vanuit verschillende hoeken te kunnen gaan flitsen en met de lichtsterkte te spelen.

Voor de meest gewenste situatie was mijn plafond van 250 cm alsnog niet toereikend genoeg als je echt uit je dak wilt gaan met de eindeloze mogelijkheden, dus ik overweeg een kleinere softbox aan te schaffen voor de flitser. Desondanks kom je echt een heel eind, en wat vooral opvalt, is dat je dus zonder kennis van zaken, een behoorlijk eind komt met deze kit. Hij is ontzettend geschikt voor beginners, en kwalitatief gezien doet hij zeker niet onder voor de professionals. Om een overduidelijk verschil te tonen in daglicht en flitslicht, heb ik het model op precies dezelfde manier gefotografeerd, maar dan daglicht afgewisseld met flitslicht. Hierdoor wordt visueel goed duidelijk wat het verschil is tussen beide.

Conclusie

Als onervaren flitsfotograaf is dit een ontzettend makkelijke kit waar je prima foto’s mee kunt maken. Wil je echt optimaal gebruik maken van de flitser, dan helpt wat flitservaring wel echt. Ik zit er dus ook sterk over na te denken om een lichttraining te gaan volgen, om het maximale uit deze kit te kunnen halen. Ik denk dat als ik deze flitsset aanvul met wat accessoires, zoals een honingraat en tweede flitser, er nog veel meer mogelijkheden zijn.

Op dit moment wint daglicht het voor mij nog wel in eindresultaat. Wat natuurlijk niet gek is, gezien ik ruime ervaring heb met daglicht en nog geen ervaring met flitsen. Het feit dat ik deze beelden heb gemaakt met 0 flits ervaring en een gebrek aan ‘technische feel’ maakt dat ik echt diep onder de indruk ben van wat je kunt met deze GlareOne studio kit. Als dit de allereerste foto’s zijn die er al zo uit komen, kan ik enkel zeer tevreden zijn en vol verwachting doorgaan met de kit.

Bekijk de GlareOne studio kit

Auteur

Vera van Oudheusden

Ze heeft haar eigen fotografiebedrijf genaamd ‘Fotograveertje’. Het vastleggen van persoonlijk beelden voor klanten is haar uitgangspunt.

Bekijk alle berichten

Blijf op de hoogte

Houd mij op de hoogte van laatste nieuwtjes, interessante blogs en aanbiedingen.