Product review: Lowepro Flipside Trek BP 450 AW rugzak

Rutger Leistra
4 jaar geleden

Een goede én mooie cameratas vinden kan best lastig zijn. Hij moet genoeg ruimte hebben voor al je materiaal, fijn zitten wanneer je lang op pad gaat en je moet handig en snel bij je camera kunnen wanneer er een onverwachte situatie opduikt. In de zoektocht naar een goede cameratas heb ik de Lowepro Flipside Trek BP 450 AW rugzak getest en in deze review deel ik mijn ervaringen met deze comfortabele zittende en fraai uitziende allround rugtas!

Het formaat en het gewicht

De rugzak is met zijn buitenmaten van 31 bij 24 en 54 centimeter redelijk aan de grote kant. Dat viel direct op. Ondanks dat de rugzak zelf heel licht is, kan hij zwaar worden doordat er zo veel in past. Ik heb het gewicht getest door de rugzak te vullen met een spiegelreflexcamera met batterijgrip en drie lenzen: een 70-200mm objectief, een 24-70mm objectief en een 50mm objectief. Daarnaast heb ik er een statief en een drinkfles aangehangen en er een flitser ingestopt. Ook heb ik er extra geheugenkaarten, filters en wat kleding in gedaan.

Toen ik de rugzak optilde, was hij inderdaad wat zwaar en leek het mij niet heel prettig om hier uren mee te lopen. Toch heb ik geen moment moeite gehad met het gewicht toen ik de rugzak eenmaal op mijn rug had. De rugzak is namelijk erg comfortabel doordat de schouderbanden, borstband en de heupgordel goed verstelbaar zijn en samen zorgen ze voor een stabiel geheel. Het materiaal is goed ademend waardoor de tas niet gaat plakken tijdens het wandelen. Ik heb ook een uur (hard) gefietst met de tas op mijn rug. Dat resulteerde wel in een bezwete rug, maar ik heb nog nooit een tas gehad die dat kon voorkomen, dus dat neem ik maar voor lief.

Snel je spullen pakken

Het grootste component zit aan de achterkant van de rugzak. Hier kun je gelukkig makkelijk bij door de rugzak van je rug naar je buik te draaien. Dit doe je door de borstband los te klikken en de rugzak via de heupgordel te draaien. Ideaal! Het gaat snel en je kunt goed bij het materiaal. Alles is extra beschermd tegen schade of diefstal doordat je materiaal tijdens het dragen tegen je rug aan zit. Leg je de rugzak toch liever neer als je bijvoorbeeld van lens wisselt, dan leg je hem met de voorkant naar beneden op de grond en daardoor blijft de achterkant schoon. Hierdoor kan je rug nooit nat of vies worden. In eerste instantie leek het flipside systeem mij vrij onhandig, maar als je er aan gewend bent, is het perfect!

Opbergmogelijkheden

De Lowepro Flipside Trek BP 450 AW is voor een fotograaf van alle gemakken voorzien. Zo is het grote component makkelijk zelf in te delen met de meegeleverde tussenschotten en zijn er op verschillende plaatsen opbergmogelijkheden voor accessoires zoals SD-kaarten, batterijen en een afstandsbediening. Een statief hang je makkelijk op aan de zijkant en een drinkfles kan in één van de zijvakken. Daarnaast is er ruimte voor bijvoorbeeld wat kleding of eten en is er ook nog een extra vak voor een 10 inch tablet.

Zelf ben ik vaak op reis met mijn 13 inch laptop, toch erg jammer dat die er net niet in past. Deze ruimte is overigens wel handig voor filters, geld en bijvoorbeeld een paspoort. Bovenin de tas zit een heel klein vakje waar een ingebouwde regenhoes inzit. Dit is echt ideaal! Deze hoes trek je zo over de tas heen als er plotseling een bui aan komt. Je kunt de hoes met klittenband losmaken en te drogen hangen wanneer je thuis bent. Eigenlijk zou elke tas deze optie moeten hebben!

Wat is mijn conclusie?

Ondanks dat er geen 13 inch laptop in deze Lowepro tas past, kun je al je andere apparatuur gemakkelijk meenemen. De tas biedt veel comfort en het Flipside systeem is handig. Wanneer je een allround rugzak zoekt die degelijk is en je bent van plan om op avontuur te gaan, dan raad ik je deze zeker aan!

Bekijk de Lowepro Flipside Trek BP 450 AW rugtas

Auteur

Rutger Leistra

Fotograaf Rutger komt uit de reclamewereld en weet als geen ander wanneer een beeld interessant is en wanneer niet. Als vormgever fotografeert hij vooral producten, mensen en lifestyle, maar zijn fotografie passie is ontstaan door landschappen en steden. Hij is verliefd op lange sluitertijden en HDR. De trein en racefiets brengen hem het hele land door om de mooiste foto's te maken.

Bekijk alle berichten

Blijf op de hoogte

Houd mij op de hoogte van laatste nieuwtjes, interessante blogs en aanbiedingen.