Review: TourBox Photo and Video Editing Controller

Anouk Boonstra
3 jaar geleden

CameraNU.nl zocht iemand om de TourBox Photo and Video Editing Controller te testen voor een review en ik was de gelukkige! En dat kwam goed van pas, want toen ik de controller ontving zat ik in een periode waarin ik veel foto’s moest gaan bewerken. Ik was erg benieuwd of het lastig zou zijn om mijn edit ‘routine’ aan te passen en hoe de TourBox Controller mij in de praktijk zou bevallen.

Wat is de Tourbox controller?

Eigenlijk is de Tourbox controller een eenvoudig en klein product waarmee je door je edit ‘tourt’. Alle knoppen die er op zitten kun je instellen om zo nog meer secuur en precies te editen. Je kunt de TourBox met vrijwel alle software pakketen gebruiken, waaronder Adobe Lightroom en Adobe Photoshop. Het instellen van de TourBox gaat super makkelijk via het programma dat je op je computer moet installeren. Zo heb ik bijvoorbeeld het draaiwieltje ingesteld voor de kleurtemperatuur. Op deze manier kan ik echt precies en op het tikje af de kleurtemperatuur van een foto veranderen. Met een muis ga je toch vaak nét iets te ver en dit werkt een stuk preciezer.

Mijn eerste indruk

De Tourbox zit in een mooi chique doosje, ja daar heb ik dus gewoon een zwak voor. Extra punten hiervoor! Als ik hem uitpak valt het me direct op hoe relatief zwaar hij is, iets wat me positief verrast. Dat geeft me namelijk het gevoel dat dit product van degelijk materiaal is gemaakt. Pluspunt! Hij is mat zwart en dat maakt mij blij, want hij matcht mooi bij mijn MacBook. Al die knoppen laten me wel even zweten, want hoe ga ik dit allemaal uitpluizen? Ik besloot om eerst de handleiding erbij te gaan pakken om zo mijn nieuwe Tourbox het snelste onder de knie te gaan krijgen.

Een snelle installatie

Ik moest naar de website om de TourBox software op mijn Macbook te installeren, daar kun je kiezen voor Windows of Mac. Het is even goed lezen, maar alles staat tot in de puntjes (in het Engels) beschreven met plaatjes erbij. Een kwartiertje later is hij geïnstalleerd en kan ik de Tourbox gaan instellen. De ervaring leert dat je eerst een beetje moet gaan prutsen met dit soort dingen voordat je weet wat je fijn vind. Maar ook hierover staat in de handleiding alles helder en duidelijk omschreven. Je kunt merken dat dit een tool is voor beeldmakers, want alles is beeldend uitgelegd.

Anders leren bewerken

Ik besluit er eerst een oudere shoot mee te bewerken om een beetje feeling met de Tourbox te krijg, want ik ben een beetje vasthoudend aan mijn eigen routine. Desondanks dat ik het lastig vind om het ‘opnieuw te moeten leren’, merk ik dat de TourBox erg prettig werkt. Er is echt goed gekeken naar wat handig werkt voor beeldmakers. Ik vind het heerlijk dat ik aan de grote ronde knop kan draaien en dat mijn sliders dan heel geleidelijk verplaatsen, dit is zo veel fijner dan met een muis! Ik kan veel preciezer werken.

Wat is mijn conclusie?

Ik ga niet meer zonder de TourBox werken! Wat maakt dit kleine apparaatje het editen een stuk makkelijker, sneller en vooral fijner. Ik kan veel preciezer editen en het feit dat ik ‘m helemaal zelf kan instellen vind ik top! Daarnaast vind ik de Tourbox een mooi, compact apparaatje wat fijn onder je hand rust. Iets wat ik belangrijk vind, omdat je hand aardig wat uurtjes daarop doorbrengt.

Ik vind het naast een fijne tool, ook een mooi geheel. Hij is mat zwart, heeft grote knoppen zodat hij voor iedereen makkelijk te bedienen is en bovenal wat het allerbelangrijkste is, is dat hij zo makkelijk en fijn werkt. Ik ben er heel enthousiast over en raad hem daarom ook echt aan voor alle beeldmakers! Op de verpakking staat ‘The Ultimate Controller for Creators’ en ik geloof dat ze daar zeer zeker gelijk in hebben! Ik kan niet wachten om er meer grote shoots mee te editen, ik geloof zeker dat ik nog makkelijker en sneller werk wanneer ik de TourBox over een tijdje beter onder de knie heb.

Het enige dat ik kan bedenken dat misschien anders zou kunnen? Dat is de taal bij het instellen en downloaden van de software. Dit kan alleen in het Engels. Ikzelf heb hier geen probleem mee, maar anderen zien het misschien liever in het Nederlands. Ik heb oprecht alleen maar lof voor dit kleine boxje!

Bekijk de TourBox Controller

Auteur

Anouk Boonstra

Anouk Boonstra werkt fulltime als fotograaf en is gespecialiseerd in portret- en modefotografie. Fotografie is haar allergrootste passie, gezichten en ogen fascineren haar en de combinatie met mode daarbij is voor haar ultiem. Overal waar ze komt kijkt ze in foto’s en kan ze de shoots al helemaal uitdenken. Campagne shoots of artistieke mode portretten, van de afwisseling wordt ze heel erg gelukkig!

Bekijk alle berichten

Blijf op de hoogte

Houd mij op de hoogte van laatste nieuwtjes, interessante blogs en aanbiedingen.