CameraNU Logo

Filters

Zoek je een ND Filter, UV Filter of polarisatiefilter? Dan ben je bij CameraNU.nl aan het juiste adres! In ons enorme assortiment vind je deze en vele andere filters of filteraccessoires, geschikt voor jouw doeleinden. Zo ben jij in staat de beelden te maken die je graag wilt maken!

Hieronder vind je de populairste soorten filters en filtermerken. Voor meer opties gebruik je het menu.

Soort Filter

Filtermerken

30 dagen bedenktijd

Gratis verzending vanaf

 €50
Je hebt 12 van de 2706 producten gezien

Filters kopen?

Wat is een filter?

Filters gebruik je om de lens te beschermen of om het licht dat binnenkomt te beïnvloeden. Ze zijn gemaakt van glas of kunststof. Je plaatst ze op of voor de lens van je fotocamera, action cam of drone. Een filter bevestig je op een objectief met behulp van de aanwezige schroefdraad of met een speciale filterhouder. Er bestaan ronde, vierkante en rechthoekige filters en ze er zijn in vele soorten en maten!

Kenmerken van een filter?

Een rond filter wordt ook wel een "schroeffilter" genoemd, omdat je deze snel en eenvoudig op de schroefdraad van je objectief kunt plaatsen. Plaats het filter voor de lens en draai het voorzichtig aan, net als met de dop van een fles. Om het filter er vanaf te halen, draai je het filter gewoon weer los. Let er op dat je het filter niet te strak aandraait, vast is vast.

Vierkante en rechthoekige filters worden ook wel "insteekfilters", "schuiffilters", of "voorzetfilters" genoemd. Omdat je deze in een speciale filterhouder moet plaatsen. Eerst bevestig je de houder op je lens en daarna schuif je het filter er van bovenaf in. Meestal kun je in deze houders meerdere filters voor elkaar plaatsen.

In welke situatie ga je een filter gebruiken?

Door te fotograferen met een grijsfilter of een polarisatiefilter behaal je eindresultaten die je niet kunt bereiken met software voor beeldbewerking. Met een grijsverloopfilter breng je bijvoorbeeld meteen het verschil tussen licht en donker van het landschap en de lucht naar elkaar toe. En met een polarisatiefilter ben jij volledig de baas over de intensiteit van spiegelingen en lichtreflecties in het beeld.

Waar moet je op letten bij aanschaf van een filter?

De grootste verschillen tussen filters zitten in de kwaliteit van het glas, de vatting en de coating waarmee een filter is afgewerkt. Een vatting van metaal is bijvoorbeeld robuuster dan een vatting van kunststof. Sommige coatings optimaliseren de lichtdoorlatendheid van een filter. Ook zijn er coatings die reflecties reduceren en water-, vet-, stof- en zelfs kraswerend zijn. Hoe beter het glas, de vatting en de coating van een filter zijn, hoe beter de kwaliteit van je foto’s is en hoe hoger de prijsklasse is. Koop een filter dat in verhouding is met de kwaliteit van je objectief. Let er ook goed op dat je een filter in de juiste filtermaat bestelt.

Hulp nodig? Vraag CameraNU.nl

Bij CameraNU.nl zit je altijd goed voor de aankoop van een filter voor je camera. Twijfel je welk filter het beste bij jouw fotografie doeleinden past? De medewerkers op onze klantenservice denken graag mee en helpen je met plezier op weg naar de juiste keuze. Via onze contactpagina neem je contact met ons op!