Fotograferen en filmen met je smartphone of tablet

Smartphone camera's, maar ook die van tablets, blijven steeds beter worden. Zo goed zelfs dat je met jouw iPhone of iPad foto's maakt en ook video's opneemt in zeer hoge kwaliteit.

Journalisten gebruiken daarom ook steeds vaker hun mobiele telefoon of tablet om reportages vast te leggen. Deze manier van werken staat bekend onder de naam "mobile journalism" wat ook wel verkort wordt tot "MoJo".

Net als bij compact, systeem- en spiegelreflexcamera's zijn er veel accessoires om nog betere beelden vast te leggen met jouw telefoon of tablet. Op deze pagina vind je een overzicht van wat Cameranu jou allemaal te bieden heeft op het gebied van smartphone-fotografie.

Waar ben je naar op zoek?

Ook interessant voor jou

Advies over smartphonefotografie

Vakantiefoto’s met je telefoon
Blog
Vakantiefoto’s met je telefoon
Op vakantie kom je vaak op de mooiste plekken. Eindeloze stranden, gezellige stadjes en de meest prachtige natuurgebieden. Met je telefoon kun je hier al snel mooie foto’s maken. Maar waar moet je op letten voor de beste vakantiefoto’s?
Lees meer
Smartphone foodfotografie
Blog
Smartphone foodfotografie
Wil jij met je smartphone toffe foodfoto's maken voor op Instagram? Na het lezen van deze tips maak je foto's om je vingers bij af te likken. Ook staat uitgelegd waar je op kunt letten tijdens het maken van een foto en welke accessoires handig zijn. Zo maak je als foodlover de beste foto's met je telefoon!
Lees meer
Foodfotografie met je smartphone
Advies
Foodfotografie met je smartphone
Wil jij met je smartphone toffe foodfoto's maken voor op Instagram? Met deze 8 tips maak je met je telefoon foto's om je vingers bij af te likken!
Lees meer

Voor elke doel een accessoire

De accessoires voor het filmen of fotograferen met je mobiel zijn onder te verdelen in verschillende soorten. Gebruik bijvoorbeeld een afstandsbediening om je smartphone een foto te laten maken zonder deze zelf in handen te hebben. Ook kan je de audio onder een videobestand verbeteren door gebruik te maken van een externe microfoon en video's worden mooier als je extra belichting gebruikt in plaats van de harde LED-flitser op het toestel. De extra belichting en microfoon zijn compact en comfortabel met jouw mobiel of tablet te combineren door gebruik te maken van een grip of rig.

Wil je jouw smartphone gewoon stabiel kunnen gebruiken voor opnames dan komt een statief, selfiestick of stabilizer gericht op smartphones goed van pas. En tot slot ben je niet gebonden aan het bereik van de lens die in jouw smartphone of tablet is ingebouwd. Door een opzetlens te gebruiken krijg je veel meer opties en voor een echt groot bereik gebruik je digiscoping-accesoires om met je telefoon door een verrekijker of zelfs een telescooop te fotograferen.