CameraNU Logo

De best gelezen blogs van 2019

Het jaar is bijna voorbij en daarom hebben we de best gelezen artikelen van dit jaar op een rijtje gezet. Laat je inspireren door de mooie verhalen en handige tips & tricks van andere fotografen zoals Albert Dros, Martin Podt, Alexander Koenders, Bas Meelker, Bob Daalder en Johan van der Wielen. Heel veel leesplezier!

Bloemen fotograferen

10 tips voor bloemen fotograferen

In het voorjaar en de zomer zijn er overal bloemen. Hoe maak je hier prachtige foto's van? Bob Daalder geeft je 10 tips!

> Lees verder

Zonneharpen fotograferen

Zo fotografeer je zonneharpen

De herfst is hét jaargetijde voor sfeervolle landschapsfoto’s. Je hebt de grootste kans op mist en zonneharpen en dat is mystiek.

> Lees verder

Dierentuin fotografie

Dierentuin fotografie

Je hoeft niet ver weg om exotische dieren te fotograferen! Alexander vertelt over het maken van natuurlijke foto's in een dierentuin.

> Lees verder

Staalwol fotografie

Tips voor staalwol fotografie

Staalwol spinnen is leuk en vooral interessant. Het is een hele beleving, maar het kan gevaarlijk zijn. Lees daarom Peter's tips!

> Lees verder

Landschapsfotografie

Landschapsfotografie en het weer

Kennis van het weer hebben is voor een landschapsfotograaf net zo belangrijk als de kennis die een studiofotograaf nodig heeft!

> Lees verder

HDR-fotografie

Wat is HDR-fotografie?

Als je kiest voor HDR, dan maak je niet één foto, maar een serie foto’s met elk een andere belichting. Deze voeg je later samen!

> Lees verder

Timelapse fotografie

Tips voor het maken van een timelapse

Voor een timelapse gebruik je een techniek waarbij je op een bepaalde interval foto’s maakt en deze samenvoegt tot een video.

> Lees verder

Avondfotografie

Avondfotografie zonder statief?

Alexander daagde zichzelf uit en ging avondfoto's maken met zijn systeemcamera en een 12-100mm lens! Zonder statief dus...

> Lees verder

Paddenstoelen

Paddenstoelen met continu licht

Johan van der Wielen laat in dit blog zien hoe je hele gave foto's van paddenstoelen kunt maken met behulp van continu licht.

> Lees verder

Reisfotografie

Tips voor je fotoreis

Ga jij op fotoreis of ben je dat van plan en wil je thuiskomen met prachtige resultaten? Albert Dros geeft hier 10 tips die je helpen!

> Lees verder