Alexander Koenders

Alexander Koenders is als ondernemer betrokken bij uiteenlopende milieugerelateerde vraagstukken. Zijn liefde voor de natuur heeft hieraan ten grondslag gelegen. Vrijwel alle hobby’s (en uiteindelijk zijn werk) hebben dan ook altijd in het teken gestaan van de natuur.

De wens om de mooie momenten uit de natuur te willen delen heeft Alexander al op vroege leeftijd doen besluiten om zich op deze specifieke tak van de fotografie te richten. Al snel werd de eerste Olympus camera gekocht. Deze combinatie van natuur en fotografie heeft de foto's van Alexander hun typerende gestoken scherpte en de natuurgetrouwe weergave van kleuren meegegeven.

Fotograferen alleen bleek echter niet genoeg. Er was ook een platform anders dan de verkoop van foto’s nodig om Alexander’s doelstelling, mensen meer bewust te maken van de natuur, in te vullen. Met het opzetten van de website www.deeldenatuur.nl en het jaarlijks uitgeven van een eigen serie boeken, bleek een goede stap in die richting te zijn gegeven. De website is inmiddels een platform voor de serieuze natuurfotograaf. Naast het beeldmateriaal op de website houdt Deel de natuur zich ook bezig met het geven van lezingen, cursussen en organiseert fotoreizen zowel binnen als buiten Europa.

Alexander is inmiddels tot de conclusie gekomen dat wat eens een hobby was, nu tot werk is verworden maar dan wel heel leuk werk.

Blogs van Alexander Koenders


Tips en inspiratie

Zo maak je natuurlijke foto's in de dierentuin

Je hoeft niet ver weg om mooie foto's te maken van bijzondere en exotische dieren. Alexander neemt je mee naar de Nederlandse dierentuinen en geeft tips!

Alexander Koenders 5 maanden geleden

Tips en inspiratie

Wat neem ik mee op fotoreis?

Op reis gaan is spannend. Wat ga je doen? Wat wil je fotograferen? Vergeet je niets met inpakken? Alexander Koenders vertelt over op fotoreis gaan!

Alexander Koenders 6 maanden geleden

Tips en inspiratie

Het burl seizoen oftewel de hertenbronst

Fotograaf Alexander Koenders vertelt over de hertenbronst, de periode waarin burlende edelherten én het geklik van tientallen camera's onvermijdelijk zijn!

Alexander Koenders 1 jaar geleden

Tips en inspiratie

Ik ga op reis en neem mee

Wat neem je allemaal mee als je op reis gaat? Een volledige uitrusting of alleen je camera en een lichte zoomlens met groot bereik? Alexander vertelt het je!

Alexander Koenders 2 jaar geleden

Tips en inspiratie

Het is weer herfst!

Het is weer herfst; een blog over herfstfotografie van Alexanders Koenders. Lees het blog over de herfst in aantocht verder op CameraNU.nl!

Alexander Koenders 3 jaar geleden

Tips en inspiratie

Tips voor een beginnende natuurfotograaf

Tips voor een beginnende natuurfotograaf.., lees het op het blog van CameraNU.nl!

Alexander Koenders 3 jaar geleden