Professional Imaging 2018 - 24, 25 en 26 maar 2018

CameraNU.nl retailpartner op Professional Imaging 2018

Hét evenement op gebied van foto en video is Professional Imaging. Op 24, 25 én 26 maart 2018 heeft in De Loods te Nijkerk dit jaarlijks terugkerende evenement plaatsgevonden. Dit evenement is voor de beeldmaker uitermate informatief en geldt als een echte beleving. Jij hebt als foto- en videograaf direct contact met jouw favoriete merk. Ruim 80 leveranciers en importeurs uit binnen- en buitenland zijn aanwezig. CameraNU.nl is trots om als de grootste on- en offline fotospecialist van Nederland, wederom de officiële retailpartner voor dit prachtige evenement te zijn. In 2017 trok de beurs bijna 10.000 bezoekers!

PIA d’Or Talent Award

award

De PIA d’Or Talent Award is een nieuw opgezette nationale beeldwedstrijd. Dit is een initiatief van Professional Imaging in samenwerking met Master Photographers Network (MPN) en Studio34x. Iedereen kan meedingen naar de prestigieuze wisselbokaal, de PIA d’Or. Het doel van deze wedstrijd is om onbekende getalenteerde fotografen, professioneel of niet-professioneel, jong of oud, uit te dagen mee te doen en de resultaten daarvan onder de aandacht te brengen van het publiek. Het maakt niet uit of het beeld gemaakt is met het goedkoopste cameraatje of met de meest sublieme uitrusting.

Dit zijn de genomineerden: Reiny Bourgonje, Deborah Roffel, Tom Baetsen, Ton Bennemeer, Peter Friederich, Martin Hol, Adrian Kuipers, Frank van Boxtel, Jolanda Siemonsma en JeRoen Murré.

Lees meer over deze prijs op de website van Professional Imaging!

Netwerken in het Fotocafé

Naast de stand van CameraNU.nl is weer een speciale ruimte aanwezig; het Fotocafé, uiteraard gratis te bezoeken. Hier kun je, in een lekkere ontspannen sfeer, samen met andere bezoekers lekker netwerken en kletsen over jullie gezamenlijke passie: fotografie. Maar zoals je misschien wel weet van dit concept door het land heen, zijn er ook bekende fotografen aanwezig.

Voor elke dag hebben wij ambassadeurs uitgenodigd en je kunt vrijblijvend aanschuiven. Uiteraard bestaat er de ruimte om ook over je eigen werk met onze ambassadeur in gesprek te gaan, dus neem gerust je eigen werk mee! Dit kan op een USB-stick, maar beter neem je je iPad, tablet of portfolio-map mee.

Johan van der Wielen is natuur- en landschapsfotograaf en laat naast schoonheid ook het belang van de natuur zien. Gerald Emming schiet het liefste portretten, maar heeft in zijn portfolio ook ontwerp- en architectuurfotografie en film- en muziekprojecten. Op de grotere EDM-festivals vind je Menno van der Veen als event-fotograaf. Nadine Stephan werkt als stylist en model weet hierdoor precies wat het verschil maakt in een foto. Al tientallen jaren is Bruce Smith actief als professioneel fashion- en beautyfotograaf in diverse genres en fine art naaktfotografie. Jon Hernandex werkte de afgelopen tien jaar onder meer voor Samsung, Land Rover en Chelsea en heeft een enorme passie voor kunstlicht. Als portret- en fashionfotograaf is Brendan de Clerq ambassadeur van Olympus en Profoto. De ene keer fotografeert Martin Hogeboom eenvoudig in reportagestijl, een volgende keer is het een fotoshoot met extra verlichting, styling en visagie. Sony-ambassadeur Peter Goossens is gespecialiseerd in het fotograferen van grotten. Wim Wilmers is met zijn vrouw al ruim 25 jaar succesvol als bruidsfotograaf.

Het schema hierboven is natuurlijk onder voorbehoud en bij veranderingen zullen wij dat zo snel mogelijk doorvoeren op deze pagina. Het bezoeken van het Fotocafé is gratis!

Creatieve meeting points

Behalve het Fotocafé vind je in De Loods nog drie creatieve meeting points: het Adobe Theater, het Live Shoot Theater en Studio 34x.

  • Voor het Adobe Theater zijn de volgende sprekers bekend gemaakt: Gemmy Woud-Binnendijk, Lindsay Adler, Lara Zankoul, Gustav Kiberg, Bart van de Wiele, Wieger Poutsma, Clive Booth en Chris Stenger.
  • In het Live Shoot theater zie je Bruce Smith, Nadine Stephan, Frank Doorhof, Jon Hernandez, Elisabeth Griffioen, de uitreiking van de PIA d'Or Talent Award en Lindsay Adler te zien.
  • In samenwerking met Broncolor nodigt Studio34x iedereen uit om foto's te maken, ongeacht camera of lens. Studiolicht en continu licht staan ter beschikking. Het thema is Clowns.