Renzo Gerritsen - 1

Renzo Gerritsen

De jonge en ambitieuze fotograaf Renzo Gerritsen is 21 jaar en momenteel woonachtig in IJsselstein, Utrecht. Wat voor hem begon met het fotograferen van auto's en vakantiekiekjes, is langzamerhand uitgegroeid tot zijn dagelijkse bezigheid. De drang om de mensen een nieuw en apart beeld te laten zien drijft hem tot het uiterste. Samen met het creatieve proces, het realiseren van een concept en het netwerken maakt dat het vak fotograaf voor Renzo geweldig.

Na een aantal jaren fotograferen kwam hij erachter dat hij van deze hobby zijn beroep wilde maken en begon een opleiding op de Fotovakschool in Amsterdam waar hij tijdens het eerste leerjaar al grote ontwikkelingen heeft doorgemaakt. Die ontwikkelingen heeft hij te danken aan zijn nieuwsgierigheid. Al van kleins af aan wilde hij alles weten en nog steeds is hij nieuwsgierig naar alles wat de wereld te bieden heeft. Daardoor is de zoektocht naar een foto het mooiste wat er is. Op zoek naar een nieuwe uitdaging. Op zoek naar een verhaal om te kunnen vertellen. De dingen die hij ziet en meemaakt wil hij vertellen door middel van zijn fotografie en dat versterkt hij door middel van woorden. Wat hij wil is de wereld laten zien door zijn ogen, net even anders dan anderen.

Renzo heeft al verschillende doelen bereikt waaronder een publicatie in Playboy Magazine, het winnen van de IKEA Amsterdam fotowedstrijd, verschillende publicaties op websites, een eigen fotoboek en een expositie met Floor Brands in Groningen waarbij woord en beeld elkaar versterkten. Daarnaast is hij zeer actief op social media waar hij zijn beelden laat zien en zijn verhalen vertelt aan vele trouwe volgers.

Hij is niet snel tevreden over zijn foto's en is erg kritisch op zichzelf. Renzo wil een bepaalde kwaliteit leveren. Een bepaalde kwaliteit door anders te zijn dan anderen en beelden te laten zien die mensen versteld doen laten staan. Dat wil hij doen door een spectaculaire foto te maken die mensen fascineert of door een verhaal te vertellen. Wat hij uiteindelijk wil bereiken met zijn foto's, is dat de mensen stil zullen staan bij wat ze zien; een niet alledaags beeld. Het belangrijkste hierin is dat het spontaan moet blijven. Om dat te bereiken, moet je als fotograaf altijd in beweging blijven.

Blogs van Renzo Gerritsen


Productreviews

Ervaringen met de Nikon D3400

Twijfel je over de aanschaf van de Nikon D3400? Fotograaf Renzo Gerritsen voelde deze spiegelreflexcamera aan de tand. Lees hier zijn ervaringen.

Renzo Gerritsen 2 jaar geleden

Tips en inspiratie

Fotograferen met kleurenblindheid

Kleurenblind en toch mooie foto's maken? Hoe werkt dat precies? Renzo Gerritsen vertelt er alles over op het CameraNU.nl blog!

Renzo Gerritsen 3 jaar geleden

Tips en inspiratie

Hoe je vuurwerk kunt fotograferen

Hoe kun je vuurwerk het beste fotograferen? Hoe werkt dat precies? Renzo Gerritsen vertelt er alles over op het CameraNU.nl blog!

Renzo Gerritsen 3 jaar geleden