Dashcam's

Een dashcam, of een dashboard camera, is een ideaal hulpmiddel om een autorit te filmen, bijvoorbeeld voor het registeren van een roadtrip of vakantie. Maar de dashboard camera is ook te gebruiken voor het registeren van een ongeval! Handig als bewijsmateriaal voor je verzekering. Dashcam's zijn klein, maar super-praktisch. Sommige dashcam's hebben de beschikking over een GPS-functie. Hiermee is precies te zien waar is gereden en zelfs hoe snel.

Handig: Top 10 populairste dashcam's | Waar let je op bij het kopen van een dashcam?

Een dashcam, of een dashboard camera, is een ideaal hulpmiddel om een autorit te filmen, bijvoorbeeld voor het registeren van een roadtrip of vakantie. Maar de dashboard camera is ook te gebruiken voor het registeren van een ongeval! Handig als bewijsmateriaal voor je verzekering. Dashcam's zijn klein, maar super-praktisch. Sommige dashcam's hebben de beschikking over een GPS-functie. Hiermee is precies te zien waar is gereden en zelfs hoe snel.

Populairste dashcam's

Wat is een dashcam ?

Een dashcam, ook wel dashboard camera genoemd, is een compacte camera die je op je dashboard of voorruit bevestigt. De dashcam registreert je autorit. Zo leg je gemakkelijk je vakantiereis of roadtrip vast. Omdat alle beelden worden vastgelegd, kun je de beelden ook gebruiken als bewijsmateriaal voor je verzekering bij een aanrijding. Dashcam's zijn er in verschillende uitvoeringen. Zo heb je de 'enkele camera' voor het het vastleggen van wat er voor je gebeurt, maar er zijn ook dual cam's. Daarmee leg je zowel beelden voor en achter je voertuig vast. Daarnaast is er nog keuze uit beeldkwaliteit (HD, full HD, 4K), met GPS, met wifi (voor bediening via een app) en wel of geen fotofunctie.

Kenmerken van de dashcam

Wat is er dan zo speciaal aan een dashboard camera? Dashcam's worden ontworpen om het zo makkelijk mogelijk te maken video op te nemen tijdens het autorijden. Zo is de bediening in de meeste gevallen redelijk eenvoudig. Op de camera tref je maar een paar knoppen aan en het menu in de dashcam is intuïtief te bedienen. Daarnaast zijn er veel handige opties die je op allerlei gebied helpen. Denk hierbij aan een parkeermodus die registreert als het voertuig aangereden wordt als deze geparkeerd staat. De camera zal dan meteen gaan filmen om de veroorzaker vast te leggen.

Kortom:

  • Gemakkelijk in gebruik
  • Eenvoudig bedienen en navigeren
  • Geschikt voor het makkelijk vastleggen van je roadtrip
  • Extra bewijsmateriaal voor je verzekering bij een verkeersgeschil

In welke situatie ga je een dashcam gebruiken?

De meeste dash cam's worden gebruikt voor het opnemen van roadtrips. Daarnaast worden dashboard camera's ook gebruikt voor extra bewijsmateriaal voor je verzekering bij een verkeersgeschil. Vooral als je regelmatig op plekken rijdt waar ongevallen vaak voorkomen. Dashcams hebben over het algemeen een breed beeldveld zodat er ook veel van de omgeving wordt vastgelegd.

Dashcam kopen? Waar moet ik op letten bij aanschaf van een dashcam?

Kort gezegd is het verstandig om naar een aantal punten te kijken voordat je een dashcam koopt. Zo weet je zeker dat je een goede dashboard camera koopt die voldoet aan al je eisen en wensen. De volgende vragen kun je jezelf daarvoor stellen.

  • Waarvoor wil ik de dashcam gebruiken? Is de dashcam voor je auto of voor bijvoorbeeld een moter. Kijk goed waar je de camera op wil hangen in je voertuig. Kies op basis daarvan ook je ophangsysteem. Kijk daarnaast ook gelijk even naar de ruimte die beschikbaar is en stem daar je dashboard camera op af. Zo voorkom je nare verrassingen. Als laatste kun je kijken naar welke aansluiting je dashcam moet hebben.
  • Welke dashcam voldoet aan mijn wensen? Wil je zowel op je voor- als achterruit een camera hebben? Heb je opties nodig als wifi, GPS of bleutooth. Welke kwaliteit video moet de camera opnemen? Bepaal aan de hand van dit soort vragen welke opties je allemaal nodig hebt. Er zijn ook dashboard camera's die opnemen wanneer de auto geparkeerd staat, mocht iemand dan je aanrijden gaat de dashcam gelijk aan om vast te leggen wie de schade heeft veroorzaakt. Dit zijn allemaal extra functies waarover een aantal camera's beschikken.
  • Wat is mijn budget?

Al deze punten zijn belangrijk om te overwegen om zo uiteindelijk tot de, voor jou, perfecte dashcam te komen. Ook is het aan te raden om een lijstje te maken met welke opties je wilt en vervolgens het filter op de pagina te gebruiken. Mocht je er dan niet uitkomen is er geen nood, want onze service staat altijd voor je klaar.