- 1
 - 2

DJI Mini 2 SE, Mini 3 of Mini 3 Pro? De verschillen!

Wil jij weten wat de verschillen zijn tussen de DJI Mini 2 SE, DJI Mini 3 of Mini 3 Pro? We hebben de drones vergeleken en de belangrijkste specificaties op een rijtje gezet. Zo weet jij welke drone het beste bij jou past!

De belangrijkste specificaties van de DJI Mini 2 SE, DJI Mini 3 en de Mini 3 Pro

DJI Mini 2 SE
DJI Mini 3
DJI Mini 3 Pro
Formaat (uitgeklapt)
24.5 x 28.9 x 5.6cm
Formaat (uitgeklapt)
17.1 x 24.5 x 6.2cm
Formaat (uitgeklapt)
17.1 x 24.5 x 6.2cm
Gewicht (Takeoff Weight)
onder 246 gram
Gewicht (Takeoff Weight)
onder 248 gram
Gewicht (Takeoff Weight)
249 gram
Vliegtijd
31 minuten
Vliegtijd
38 minuten
Vliegtijd
34 minuten
Sensor
1/2.3 inch CMOS
Sensor
1/1.3 inch CMOS
Sensor
1/1.3 inch CMOS
Brandpuntsafstand
24mm
Brandpuntsafstand
24mm
Brandpuntsafstand
24mm
Max. video resolutie
2.7K 2720x1530
(24/25/30fps)
Max. video resolutie
4K 3840x2160
(24/25/30fps)
Max. video resolutie
4K 3840x2160
(24/25/30/48/50/60fps)
Foto resolutie
12 megapixel
Foto resolutie
12 megapixel
Foto resolutie
48 megapixel
Diafragma
Vast diafragma
f/2.8
Diafragma
Vast diafragma
f/1.7
Diafragma
Vast diafragma
f/1.7
Vertical Mode
Vertical Mode
True Vertical Shooting
Vertical Mode
True Vertical Shooting
Bestandsformaat foto’s
JPG, DNG (RAW)
Bestandsformaat foto’s
JPG, DNG (RAW)
Bestandsformaat foto’s
JPG, DNG (RAW)
Video bitrate
40Mbps
Video bitrate
100Mbps
Video bitrate
150Mbps
Eigen geheugen
Eigen geheugen
Eigen geheugen
8GB
Max. grootte geheugenkaart
256GB
Max. grootte geheugenkaart
256GB
Max. grootte geheugenkaart
512GB
Frequentie van afstandsbediening
2.400-2.483GHz, 5.725-5.850GHz
Frequentie van afstandsbediening
2.400-2.483GHz, 5.725-5.850GHz
Frequentie van afstandsbediening
2.400-2.483GHz, 5.725-5.850GHz
Vermogen drone accu
2250mAh
Vermogen drone accu
2453mAh
Vermogen drone accu
2453mAh
Obstakeldetectie sensoren
Neerwaarts
Obstakeldetectie sensoren
Neerwaards
Obstakeldetectie sensoren
Tri-directioneel (voorwaarts, achterwaarts, neerwaarts)
ActiveTrack
ActiveTrack
ActiveTrack
5.0
Kleurprofiel
Normal
Kleurprofiel
Normal
Kleurprofiel
Normal/D-Cinelike

Vergelijk alle specificaties

Lenssysteem

De DJI Mini 2 SE heeft een 1/2.3 inch CMOS-sensor, de brandpuntsafstand is een 35mm equivalent van 24mm, waarmee 12-megapixel foto's en 2.7K-video met 30 beelden per seconde kunnen worden vastgelegd. De DJI Mini 3 heeft een grotere 1/2-inch CMOS-sensor en een 24mm-equivalente lens, waarmee 12-megapixelfoto's en 4K-video met 30 beelden per seconde kunnen worden vastgelegd. De DJI Mini 3 Pro heeft dezelfde lens en sensor als de DJI Mini 3, waarmee 48-megapixelfoto's en 4K-video met 60 beelden per seconde kunnen worden vastgelegd.

Ontwerp

Alle drie de drones hebben een compact en draagbaar ontwerp, met inklapbare armen waardoor ze gemakkelijk te vervoeren zijn. De DJI Mini 2 SE en DJI Mini 3 hebben een vergelijkbaar ontwerp, terwijl de DJI Mini 3 Pro een iets robuustere en professionelere uitstraling heeft.

Door hun lage gewicht heb je voor de DJI Mini 2 SE, Mini 3 en de Mini 3 Pro geen vliegbewijs en vaardigheidsbewijs nodig. Wel moet je jezelf registreren bij de RDW, mag je vliegen boven mensen en gebouwen, maar niet boven menigten.

Als hobbyvlieger in de Open categorie gelden er zeker wel een aantal algemene spelregels en is het erg handig om te weten hoe je een NOTAM (een melding met belangrijke informatie over een vliegveld of luchtruim) leest, welke apps je kunt gebruiken om te zien waar je wel of juist niet mag vliegen en waarin NOTAM meldingen te vinden zijn (bijv. GoDrone). Daarom adviseren wij je om een droneopleiding te volgen om jezelf bekend te maken met de regels die er zijn voor het vliegen met drones.

True Vertical Shooting

Verticaal fotograferen en filmen wordt dankzij social media steeds populairder. Dankzij de nieuw ontworpen gimbal draait de camera van de DJI Mini 3 en de DJI Mini 3 Pro drone met slechts één klik 90 graden voor het vastleggen van verticale opnamen. Met de True Vertical Shooting modus maak je gedetailleerde opnamen zonder beeldkwaliteit in te leveren. De opnamen zijn direct geschikt om op diverse socialmediakanalen te delen. De DJI Mini 2 SE beschikt niet over deze mogelijkheid.

Vermogen van de accu en vliegtijd

Als het gaat om batterijvermogen en vliegtijd hebben de DJI Mini 2 SE, DJI Mini 3 en Mini 3 Pro allemaal hun unieke kenmerken en mogelijkheden.

De DJI Mini 2 SE beschikt over een 2250mAh batterij, die een maximale vliegtijd van 31 minuten biedt. Dit is een indrukwekkende vliegtijd voor een drone van dit formaat en is ideaal voor wie over een langere periode beelden wil maken zonder te hoeven stoppen en de batterij op te laden.

De DJI Mini 3 heeft een iets grotere 2453mAh batterij, die zorgt voor een maximale vliegtijd van 38 minuten. Deze extra batterijcapaciteit zorgt voor een langere vliegtijd, waardoor je meer beeldmateriaal kunt vastleggen voordat je de batterij moet opladen. Dit maakt de DJI Mini 3 een uitstekende keuze voor wie meer tijd in de lucht wil doorbrengen en beelden vanuit verschillende hoeken en perspectieven wil vastleggen.

De DJI Mini 3 Pro heeft ook een 2453mAh batterij, maar zijn maximale vliegtijd is 34 minuten. Hoewel dit iets minder is dan de DJI Mini 3, maakt de Mini 3 Pro het goed met zijn geavanceerde motorefficiëntie, waardoor hij langer kan vliegen terwijl hij minder stroom gebruikt. Dit betekent dat de Mini 3 Pro meer terrein kan bestrijken en meer beelden kan vastleggen, zelfs met een iets kortere vliegtijd.

Vliegveiligheid

De DJI Mini 2 SE, DJI Mini 3 en Mini 3 Pro hebben alle drie functies die kunnen helpen botsingen en ongelukken te voorkomen. De DJI Mini 2 SE en DJI Mini 3 beschikken beide over neerwaartse sensoren die de grond in de gaten houden en de drone kunnen helpen obstakels op zijn pad te vermijden. Dit is vooral handig wanneer je laag bij de grond vliegt of in gebieden met potentiële obstakels zoals bomen of gebouwen.

De DJI Mini 3 Pro gaat nog een stap verder met tri-directionele sensoren die de omgeving naar voren, achteren en naar beneden in de gaten houden. Dit geavanceerde obstakelvermijdingssysteem biedt een uitgebreidere dekking en kan de drone helpen om botsingen vanuit elke richting te vermijden.

Return to home

Alle drie de drones hebben een Return to Home-functie, waardoor de drone automatisch terugkeert naar het startpunt als de verbinding wordt verbroken of de batterij bijna leeg is. Ze zijn alle drie uitgerust met de traditionele Return to Home-functie waarbij de drone eerst omhoog naar de minimale hoogte vliegt en daarna in een rechte lijn naar de homepoint en zet recht boven de homepoint de landing in.

De DJI Mini 2 SE, Mini 3 en de Mini 3 Pro.

HDR

De DJI Mini 3 is voorzien van HDR-video, waarmee een groter dynamisch bereik wordt vastgelegd en de algehele kwaliteit van de opnamen wordt verbeterd. De DJI Mini 3 Pro gaat nog een stap verder met HDR-foto, waarmee meerdere beelden met verschillende belichtingen kunnen worden vastgelegd en gecombineerd tot een evenwichtiger beeld.

Kleurprofielen

De DJI Mini 2 SE en Mini 3 zijn voorzien van het kleurprofiel "Normal". Dit kleurprofiel is ontworpen voor een basisworkflow, D-cinelike is ontworpen voor professionele postproducties. De Mini 3 Pro beschikt over een Normal en 8-bit D-cinelike kleurprofiel. D-cinelike is een kleurprofiel van DJI waarbij de kleuren en het contrast wat afgezwakt zijn. Direct uit de drone zien de opnamen er daardoor wat fletser uit. De kleurprofielen geven je de mogelijkheid om achteraf color correction en color grading toe te passen.

Regelgeving

Vliegen met een drone is mooi, maar houd er rekening mee dat dit onderhevig is aan regels en wetten. Het is bijvoorbeeld verboden om binnen een straal van drie kilometer van een vliegveld (CTR-gebied), boven spoorlijnen, wegen en havens te vliegen en buiten VLOS (Visual Line of Site). Bij de meeste dronefabrikanten staan op de website de nodige tips met betrekking tot vliegen. Voor de wettelijke bepalingen kun je terecht op de website van de rijksoverheid. Lees je goed in voordat je gaat vliegen, dit voorkomt ongemak. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je omgeving. Tevens adviseren wij je om te allen tijde een droneopleiding te volgen om jezelf bekend te maken met de regels die er zijn voor het vliegen met drones.

Conclusie

Alle drie de drones hebben hun unieke kenmerken en mogelijkheden. Als je op zoek bent naar een meer betaalbare optie, is de DJI Mini 2 SE een goede keuze. Als je prioriteit geeft aan de mogelijkheid om 4K-video op te nemen met 30 beelden per seconde, is de DJI Mini 3 de manier om te gaan. Wil je 4K-video op te nemen met 60 beelden per seconde, dan is de DJI Mini 3 Pro de beste optie.

Alle drie de drones zijn gemakkelijk te vervoeren en hebben een Return to Home-functie. Bovendien, als je van plan bent om veel aan kleurcorrectie te doen in post-productie, kan het D-Cinelike kleurprofiel van de Mini 3 Pro aantrekkelijk zijn.

De drones lijken heel erg veel op elkaar, maar toch zijn er een aantal noemenswaardige verschillen. De Mini 3 en de Mini 3 Pro bieden de mogelijkheid voor True Vertical Shooting, voor het maken van verticale opnamen. Deze mogelijkheid is bij de Mini 2 SE weggelaten. Door de optie voor verticaal fotograferen en filmen is de Mini 3 Pro drone perfect voor socialmediadoeleinden. Daarnaast beschikt de Mini 3 Pro over Tri-directionele obstakeldetectie. De voorwaartse en achterwaartse sensoren zijn bij de Mini 2 SE en de Mini 3 weggelaten, waardoor het aanzicht van de drones tevens anders is dan van de Mini 3 Pro drone. Door het weglaten van de geavanceerde Tri-directionele obstakeldetectie is het niet mogelijk om functies als Focus Track, Active Track 4.0, Spotlight 2.0 en Point of Interest 3.0 aan te bieden.

Uiteindelijk zal de beste drone voor je afhangen van jouw specifieke behoeften en voorkeuren. Of je nu een hobbyist bent die prachtige luchtopnamen wil maken, of een professionele filmmaker die een veelzijdig en draagbaar drone nodig heeft.

Hulp nodig?

Twijfel je nog welke van deze DJI drone's het meest geschikt is voor jou? Onze medewerkers van de klantenservice helpen je graag!


Bekijk de DJI Mini 2 SE, Mini 3 en de Mini 3 Pro

 - 6

DJI Mini 2 SE, Mini 3 of Mini 3 Pro? De verschillen!

Wil jij weten wat de verschillen zijn tussen de DJI Mini 2 SE, DJI Mini 3 of Mini 3 Pro? We hebben de drones vergeleken en de belangrijkste specificaties op een rijtje gezet. Zo weet jij welke drone het beste bij jou past!

De belangrijkste specificaties van de DJI Mini 2 SE, DJI Mini 3 en de Mini 3 Pro

DJI Mini 2 SE
DJI Mini 3
DJI Mini 3 Pro
Formaat (uitgeklapt)
24.5 x 28.9 x 5.6cm
Formaat (uitgeklapt)
17.1 x 24.5 x 6.2cm
Formaat (uitgeklapt)
17.1 x 24.5 x 6.2cm
Gewicht (Takeoff Weight)
onder 246 gram
Gewicht (Takeoff Weight)
onder 248 gram
Gewicht (Takeoff Weight)
249 gram
Vliegtijd
31 minuten
Vliegtijd
38 minuten
Vliegtijd
34 minuten
Sensor
1/2.3 inch CMOS
Sensor
1/1.3 inch CMOS
Sensor
1/1.3 inch CMOS
Brandpuntsafstand
24mm
Brandpuntsafstand
24mm
Brandpuntsafstand
24mm
Max. video resolutie
2.7K 2720x1530
(24/25/30fps)
Max. video resolutie
4K 3840x2160
(24/25/30fps)
Max. video resolutie
4K 3840x2160
(24/25/30/48/50/60fps)
Foto resolutie
12 megapixel
Foto resolutie
12 megapixel
Foto resolutie
48 megapixel
Diafragma
Vast diafragma
f/2.8
Diafragma
Vast diafragma
f/1.7
Diafragma
Vast diafragma
f/1.7
Vertical Mode
Vertical Mode
True Vertical Shooting
Vertical Mode
True Vertical Shooting
Bestandsformaat foto’s
JPG, DNG (RAW)
Bestandsformaat foto’s
JPG, DNG (RAW)
Bestandsformaat foto’s
JPG, DNG (RAW)
Video bitrate
40Mbps
Video bitrate
100Mbps
Video bitrate
150Mbps
Eigen geheugen
Eigen geheugen
Eigen geheugen
8GB
Max. grootte geheugenkaart
256GB
Max. grootte geheugenkaart
256GB
Max. grootte geheugenkaart
512GB
Frequentie van afstandsbediening
2.400-2.483GHz, 5.725-5.850GHz
Frequentie van afstandsbediening
2.400-2.483GHz, 5.725-5.850GHz
Frequentie van afstandsbediening
2.400-2.483GHz, 5.725-5.850GHz
Vermogen drone accu
2250mAh
Vermogen drone accu
2453mAh
Vermogen drone accu
2453mAh
Obstakeldetectie sensoren
Neerwaarts
Obstakeldetectie sensoren
Neerwaards
Obstakeldetectie sensoren
Tri-directioneel (voorwaarts, achterwaarts, neerwaarts)
ActiveTrack
ActiveTrack
ActiveTrack
5.0
Kleurprofiel
Normal
Kleurprofiel
Normal
Kleurprofiel
Normal/D-Cinelike

Vergelijk alle specificaties

Lenssysteem

De DJI Mini 2 SE heeft een 1/2.3 inch CMOS-sensor, de brandpuntsafstand is een 35mm equivalent van 24mm, waarmee 12-megapixel foto's en 2.7K-video met 30 beelden per seconde kunnen worden vastgelegd. De DJI Mini 3 heeft een grotere 1/2-inch CMOS-sensor en een 24mm-equivalente lens, waarmee 12-megapixelfoto's en 4K-video met 30 beelden per seconde kunnen worden vastgelegd. De DJI Mini 3 Pro heeft dezelfde lens en sensor als de DJI Mini 3, waarmee 48-megapixelfoto's en 4K-video met 60 beelden per seconde kunnen worden vastgelegd.

Ontwerp

Alle drie de drones hebben een compact en draagbaar ontwerp, met inklapbare armen waardoor ze gemakkelijk te vervoeren zijn. De DJI Mini 2 SE en DJI Mini 3 hebben een vergelijkbaar ontwerp, terwijl de DJI Mini 3 Pro een iets robuustere en professionelere uitstraling heeft.

Door hun lage gewicht heb je voor de DJI Mini 2 SE, Mini 3 en de Mini 3 Pro geen vliegbewijs en vaardigheidsbewijs nodig. Wel moet je jezelf registreren bij de RDW, mag je vliegen boven mensen en gebouwen, maar niet boven menigten.

Als hobbyvlieger in de Open categorie gelden er zeker wel een aantal algemene spelregels en is het erg handig om te weten hoe je een NOTAM (een melding met belangrijke informatie over een vliegveld of luchtruim) leest, welke apps je kunt gebruiken om te zien waar je wel of juist niet mag vliegen en waarin NOTAM meldingen te vinden zijn (bijv. GoDrone). Daarom adviseren wij je om een droneopleiding te volgen om jezelf bekend te maken met de regels die er zijn voor het vliegen met drones.

True Vertical Shooting

Verticaal fotograferen en filmen wordt dankzij social media steeds populairder. Dankzij de nieuw ontworpen gimbal draait de camera van de DJI Mini 3 en de DJI Mini 3 Pro drone met slechts één klik 90 graden voor het vastleggen van verticale opnamen. Met de True Vertical Shooting modus maak je gedetailleerde opnamen zonder beeldkwaliteit in te leveren. De opnamen zijn direct geschikt om op diverse socialmediakanalen te delen. De DJI Mini 2 SE beschikt niet over deze mogelijkheid.

Vermogen van de accu en vliegtijd

Als het gaat om batterijvermogen en vliegtijd hebben de DJI Mini 2 SE, DJI Mini 3 en Mini 3 Pro allemaal hun unieke kenmerken en mogelijkheden.

De DJI Mini 2 SE beschikt over een 2250mAh batterij, die een maximale vliegtijd van 31 minuten biedt. Dit is een indrukwekkende vliegtijd voor een drone van dit formaat en is ideaal voor wie over een langere periode beelden wil maken zonder te hoeven stoppen en de batterij op te laden.

De DJI Mini 3 heeft een iets grotere 2453mAh batterij, die zorgt voor een maximale vliegtijd van 38 minuten. Deze extra batterijcapaciteit zorgt voor een langere vliegtijd, waardoor je meer beeldmateriaal kunt vastleggen voordat je de batterij moet opladen. Dit maakt de DJI Mini 3 een uitstekende keuze voor wie meer tijd in de lucht wil doorbrengen en beelden vanuit verschillende hoeken en perspectieven wil vastleggen.

De DJI Mini 3 Pro heeft ook een 2453mAh batterij, maar zijn maximale vliegtijd is 34 minuten. Hoewel dit iets minder is dan de DJI Mini 3, maakt de Mini 3 Pro het goed met zijn geavanceerde motorefficiëntie, waardoor hij langer kan vliegen terwijl hij minder stroom gebruikt. Dit betekent dat de Mini 3 Pro meer terrein kan bestrijken en meer beelden kan vastleggen, zelfs met een iets kortere vliegtijd.

Vliegveiligheid

De DJI Mini 2 SE, DJI Mini 3 en Mini 3 Pro hebben alle drie functies die kunnen helpen botsingen en ongelukken te voorkomen. De DJI Mini 2 SE en DJI Mini 3 beschikken beide over neerwaartse sensoren die de grond in de gaten houden en de drone kunnen helpen obstakels op zijn pad te vermijden. Dit is vooral handig wanneer je laag bij de grond vliegt of in gebieden met potentiële obstakels zoals bomen of gebouwen.

De DJI Mini 3 Pro gaat nog een stap verder met tri-directionele sensoren die de omgeving naar voren, achteren en naar beneden in de gaten houden. Dit geavanceerde obstakelvermijdingssysteem biedt een uitgebreidere dekking en kan de drone helpen om botsingen vanuit elke richting te vermijden.

Return to home

Alle drie de drones hebben een Return to Home-functie, waardoor de drone automatisch terugkeert naar het startpunt als de verbinding wordt verbroken of de batterij bijna leeg is. Ze zijn alle drie uitgerust met de traditionele Return to Home-functie waarbij de drone eerst omhoog naar de minimale hoogte vliegt en daarna in een rechte lijn naar de homepoint en zet recht boven de homepoint de landing in.

De DJI Mini 2 SE, Mini 3 en de Mini 3 Pro.

HDR

De DJI Mini 3 is voorzien van HDR-video, waarmee een groter dynamisch bereik wordt vastgelegd en de algehele kwaliteit van de opnamen wordt verbeterd. De DJI Mini 3 Pro gaat nog een stap verder met HDR-foto, waarmee meerdere beelden met verschillende belichtingen kunnen worden vastgelegd en gecombineerd tot een evenwichtiger beeld.

Kleurprofielen

De DJI Mini 2 SE en Mini 3 zijn voorzien van het kleurprofiel "Normal". Dit kleurprofiel is ontworpen voor een basisworkflow, D-cinelike is ontworpen voor professionele postproducties. De Mini 3 Pro beschikt over een Normal en 8-bit D-cinelike kleurprofiel. D-cinelike is een kleurprofiel van DJI waarbij de kleuren en het contrast wat afgezwakt zijn. Direct uit de drone zien de opnamen er daardoor wat fletser uit. De kleurprofielen geven je de mogelijkheid om achteraf color correction en color grading toe te passen.

Regelgeving

Vliegen met een drone is mooi, maar houd er rekening mee dat dit onderhevig is aan regels en wetten. Het is bijvoorbeeld verboden om binnen een straal van drie kilometer van een vliegveld (CTR-gebied), boven spoorlijnen, wegen en havens te vliegen en buiten VLOS (Visual Line of Site). Bij de meeste dronefabrikanten staan op de website de nodige tips met betrekking tot vliegen. Voor de wettelijke bepalingen kun je terecht op de website van de rijksoverheid. Lees je goed in voordat je gaat vliegen, dit voorkomt ongemak. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je omgeving. Tevens adviseren wij je om te allen tijde een droneopleiding te volgen om jezelf bekend te maken met de regels die er zijn voor het vliegen met drones.


Bekijk de DJI Mini 2 SE, Mini 3 en de Mini 3 Pro